Ostatnia propozycja w tym roku. Suflet z łososia chciałam zrobić na filecie z sandacza, ale braki w sklepach i mały wybór... Dlatego też to iście
Malinowe PocałunkiKolejna odsłona kultowego ciasta. Tym razem postanowiłam urozmaicić ją rurkami z ciasta francuskiego wypełnionymi wisienkami. Połączenie iście medalowe. Cytrynowy krem karpatkowy, kruche ciasto
Malinowe PocałunkiSkładniki: jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, wiśnie 1/2 kg, kruszonka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki:wiśnie,cukier,sokownik,Przygotowanie:Opłukane wiśnie wrzucam do sokownika, zasypuje cukrem (stosunek 1:1) i gotuje aż sok zacznie spływać. Gorący sok wlewam do
Anioły w kuchniSkładniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Przygotowanie: Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc
Anioły w kuchniEkspresowy deser na niedzielny obiad lub podwieczorek. Świetny, staroświecki niskokaloryczny deser jest spadkiem po mojej babci. Babcia podawała "śnieżne kule" z różnymi owocowymi musami. Uzależniała to
Kulinarny karnet ChristopheraNa ogrodzie rośnie sobie u mnie jedna wisienka, trochę wiśni się zje, trochę do ciasta doda, trochę zamrozi, a z reszty jak co roku
Aga w kuchniNalewki już nabierają swojej mocy, dlatego warto je wypróbować. Polecam przepis na nalewki z rożnych owoców. SKŁADNIKI 1,5 kg owoców malin lub wiśni lub innych
W kuchennym oknie EwyKiedy znalazłam ten przepis na blogu www.dżemsdżus.blogspot.com, wiedziałam, ze muszę popróbować zrobić tę konfiturę.I jest to najdroższa konfitura jaką robiłam do tej pory
Proste PotrawyPrzez ostatnie dni moja piwniczka wzbogaciła się o sporo cennych przetworów. Jednym z nich jest właśnie konfitura z wiśni z dodatkiem kakao, czekolady i wanilii. Mówię
Z miłości do słodkościKolejna konfitura z wiśni. Miałam jeszcze troszkę malin, więc postanowiłam je dorzucić. Dodałam jeszcze odrobinę migdałowego likieru amaretto. Okazało się to doskonałym połączeniem:) Dzięki malinom
Z miłości do słodkościUff nareszcie skończyłam w tym sezonie moją przygodę z przetworami z wiśni, było ich sporo a jeszcze więcej pracy przy nich, szczególnie przy drylowaniu ale
RAROSSAFrużelina to taki rzadszy dżem o zawiesistej konsystencji. To kawałki owoców w słodkim żelu. Jest doskonałym dodatkiem do naleśników, gofrów, deserów.... Można polać nią lody albo
Smaczna PyzaDzisiaj uciekłam troszkę od przepisów związanych z przygotowywaniem przetworów bo chciałam Wam przedstawić to aromatyczne i lekko kwaskowe ciasto dwukolorowe. Sezon na wiśnie trwa więc może
Zainspirowana w kuchniBardzo smaczne połączenie, gdyby nie dziecko ja pewnie dodałabym jeszcze coś zielonego, ale i bez tego smak jest ciekawy. Trudność wykonania? Łatwiej się nie da!
Blondynka Gotuje