wisniowe - 1504 przepisów (strona:55/101)

Ciasto z kawą i galaretką 153

łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki tortowej Wykonanie: Jaja ubi ć jak na biszkopt. Pozostałe składniki przesiać przez sito, wszystko wymieszać. Dwie galaretki wiśniowe rozpuścić w 3 szkl.wody i zostawić do stężenia. Margarynę utrzeć z 1 szkl. cukru pudru. Ugotować budyń na 1/2 litra mleka. Wystudzony budyń dodać do margaryny utartej z cukrem.Ciasto przekroić , posmarować

Smaczne Potrawy
Dżem z wiśni 213

prosty, a zarazem tak pyszny. Długo zastanawiałam się czy dzielić się tym przepisem, gdyż większość z Was wie jak zrobić dżem wiśniowy czy truskawkowy. Jednak również większość z Was stosuje różne substancje żelujące, dlatego chciałam Was zachęcić abyście tego nie robili. Naturalne dżemy są nawet lepsze, może przygotowanie jest dłuższe jednak warto.  Składniki: 1 kg wydrylowanych wyśni

Niezły Młynek
OMLET INACZEJ: rolada! 251

mój kochany przysmak. Ostatnio zakochałam się w mące kukurydzianej. Uwielbiam jej smak i strukturę. Myślę, że będzie teraz królowała w przepisach :D ROLADA! Pierwsza była dla rodziców z jogurtem wiśniowym i powidłami domowymi z jabłek, nawet mama była zachwycona! Na zdjęciu jest druga- moja z masłem orzechowym i z powidłami domowymi z jabłek. Też byłam zachwycona! Była jeszcze trzecia

fitolarun.blogspot.com
Lekka pianka z galaretką. 304

Lekka pianka z galaretką jest pysznym deserem, ze zrobieniem którego nie powinien mieć nikt problemów.  Składniki: 3 galaretki ( ja miałam pomarańczową, wiśniową i agrestową ), mleko skondensowane niesłodzone ( schłodzone ), kilka borówek bądź innych owoców do dekoracji. Przygotowanie: Przygotować foremki silikonowe. Ja miałam jedną większą i kilka do muffinek. Ale można również deser ten przygotować w szklankach ( wtedy można jeść

W kuchni u Moniki
Ptasie mleczko z musem brzoskwiniowym. 235

zrezygnować z jednej warstwy). puszka mleka skondensowanego słodzonego (530g), większa puszka brzoskwiń w syropie, 6 galaretek ( ja użyłam: 2 x brzoskwiniowej, 1 x truskawkowej, 1 x agrestowej, 1 x,wiśniowej, 1 x cytrynowej) biszkopty okrągłe. Przygotowanie: Puszkę mleka skondensowanego podzielić na trzy części. Pierwszą galaretkę rozpuścić w 250ml (szklance) wrzątku wody (najlepiej pojemnik z galaretką wstawić do miski z zimną

W kuchni u Moniki
Lekkie piankowe ciasto. 293

się sypnęło), 2 jajka, łyżka kakao (5g), pół łyżeczki proszku do pieczenia (2g). pianki i galaretka: 4 galaretki ( u mnie były: 2 x truskawkowa, 1 x brzoskwiniowa, 1 x wiśniowa), puszka mleka skondensowanego słodkiego. Przygotowanie: Biszkopt: jajka ubić z cukrem na puch. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie łyżką połączyć z ubitymi jajkami. Ciasto wlać

W kuchni u Moniki
Jeżynowo malinowy sernik na zimno. 237

Składniki: biszkopty ( ja użyłam podłużnych, cienkich - lecz mogą być również inne), 150g malin, 140g jeżyn, 500g mascarpone, 1kg jogurtu greckiego, 4 łyżki cukru pudru, 6 galaretek ( ja dałam wiśniowe ). Przygotowanie: Pierwsza warstwa: Dno formy (wymiary:25cmX38cm) wyłożyć biszkoptami. Druga warstwa : 2 galaretki rozpuścić w małej ilości wody, ostudzić. Mascarpone zmiksować z jogurtem greckim i dwiema łyżkami cukru pudru. Dodać maliny

W kuchni u Moniki
Suflet czekoladowy z wiśnią i chili 149

dużym ogniu ciągle mieszając, aż do wyparowania soku. Dodajemy syrop trzcinowy i szczyptę chili, studzimy.  7. Gotowe suflety wykładamy na talerz lub podajemy w kokilkach polane sosem wiśniowym

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i czereśniami 230

cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 kostka miękkiej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru ok 300g zmiksowanych truskawek Galaretka I: Ok 500g wydrylowanych czereśni 1 galaretka wiśniowa Galaretka II: Ok 200g truskawek 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier oraz po jednym żółtku. Do masy

Kuchnia w czekoladzie
Sorbetowe lody wiśniowe 158

taki upał? Normalnie oddychać nie ma czym...  W związku z tym zapraszam do mnie na lekkie ochłodzenie :) Częstuję orzeźwiającymi lodami wiśniowymi, chce ktoś gałeczkę?! Składniki: Na ok 1 litr lodów: 600g wydrylowanych wiśni 200g cukru kryształu 200ml śmietanki 30% Sposób przygotowania: Wiśnie drylujemy i sprawdzamy, by nie było żadnej pestki. Przekładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i odstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Lodowa tarta ciasteczkowa 388

lodów śmietankowych z ciasteczkami oreo. Smakuje naprawdę obłędnie. Zresztą nie musisz mi wierzyć na słowo - zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki: 400 g ciemnych ciastek typu oreo 1 łyżka nalewki wiśniowej 400 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36% 1/4 szklanki cukru pudru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem

Domowa Cookierenka Agi
nalewka wiśniowa 464

nalewka wiśniowa  Sekret jej obłędnego smaku tkwi, w cierpkim smaku owoców wiśni i w niespiesznym procesie dojrzewania wyrobu.  W domu moich dziadków nalewkę leżakującą rok, traktowano jako "surową" i niegodną aby raczyć nią gości.  Z Babcinej spiżarni na stół, trafiały wyroby leżakujące co najmniej trzy, cztery, lata. Składniki 2 kg wiśni 0,5 l spirytusu

Miód i pieprz
Steki. I sos z marynowanego pieprzu 200

Selgros (t-bone, rostbef, polędwica). Czasami od wielkiego święta pojawia się w Lidlu wyśmienita sezonowana wołowina brazylijska – warto wtedy zrobić jej zapas. Dobrze wybierać mięso które ma jasno wiśniowy kolor, jest miękkie ale mimo wszystko zwarte, poprzecinane delikatnymi, marmurkowymi żyłkami tłuszczu. Takie mięso zagwarantuje nam soczysty, miękki stek. Jasne mięso jest pochodzi z mniej ukrwionych mięśni.   Steki wyjmujemy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania