czasu niestety gotowego kremu z proszku. Biszkopt 6 jajek 120 g cukru 100 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 4 łyżki zimnej w o dy Masa malinowa 1 galaretka wiśniowa 1 szkl.wody maliny Pianka 7 białek szczypta soli 200 g cukru 500 g śmietanki 30% 7 łyżeczek żelatyny 6 łyżek wody Dodatkowo biszkopty krem do tortów dowolne
Moje domowe kucharzeniedomu. Świetnie komponuje się z dżemem owocowym. Takie naleśniki możemy odgrzewać na maśle i są jeszcze smaczniejsze ale oczywiście bardziej kaloryczne. ;) Najbardziej lubię polać je robionym przez siebie dżemem wiśniowym który jest lekko lejący i świetnie się komponuje. Serek z rodzynkami do naleśników Składniki: kostka sera półtłustego odrobina mleka domowy cukier waniliowy do smaku ( przepis tutaj ) garść rodzynek Serek
Pyza i Surówkagęste. Na patelni rozgrzać masełko lub olej i za pomocą dużej łyżki wlać ciasto, tworząc kilka okrągłych placuszków. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać ciepłe, polane sokiem wiśniowym lub sosem klonowym. Można obsypać cukrem pudrem. Pyszne byłyby z świeżymi poduszonymi owocami. Zdrowo i pysznie. Thermomix- wrzucić płatki do naczynia miksującego, obroty 10, czas 10 sek – dodać pokrojone
Kuchnia Pokoleńwody. Patelnię smarujemy olejem a gdy się dobrze nagrzeje zaczynamy smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki smarujemy ulubionym nadzieniem i zajadamy. Moje ulubione to te z serkiem na słodko i dżemem wiśniowym. Naleśniki z mąki razowej Możemy polać je dodatkowo sosem karmelowym lub czekoladowym. Mniam :) Naleśniki z mąki razowej
Pyza i Surówkażółtka 4-5 łyżek cukru 5 łyżek wiórek kokosowych (opcjonalnie) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła/margaryny Dodatkowo: 200g ptasiego mleczka (użyłam kokosowego) 1 galaretka wiśniowa lub żurawinowa Polewa: 50g czekolady (użyłam z drobnymi orzechami) 4 łyżki śmietanki Upiec biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec około
Di gotujezapracowanym bo wymaga on bardzo mało czasu a efekt super. Do produkcji użyłam wody różanej własnej produkcji [ klik ] , można aromatyzować wodę zwykłą wodą różaną i też będzie ok. Kisiel wiśniowy pachnący różą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedokładnie wymieszać. Na biszkopt rozłożyć masę kakaową, obłożyć odcedzonymi wiśniami i położyć masę białą. Wstawić ciasto do lodówki. Galaretkę rozrobić według instrukcji na opakowaniu, ale zamiast wody dodać sok wiśniowy. Gęstniejącą galaretkę wylać na ciasto. Wstawić ponownie do lodówki. Przykryć blaszkę, żeby ciasto nie pachniało zapachami z lodówki. Jeść na drugi dzień. Przepis dostałam od mojej kuzynki Gabrysi, dzięki
Kuchnia Pokoleńkonsystencję kwaśniej śmietany, jeżeli tak nie jest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami listonic_type='fooddrink';listonic
moj przepis nateż praca. Moim planem było odpocząć i owinąć się świąteczną atmosferą najbardziej jak to możliwe. I udało się- z pomocą świątecznej muzyki, filmów, zimnych ogni i odpowiednich dawek nalewki wiśniowej:-) Do laptopa nie zbliżałam się ani na krok, bo czekały na nim zaległości pracowe. Wiedziałam, że jak tylko go uruchomię, skończy się w najlepszym przypadku na wyrzutach sumienia. Taki klasyczny
les mirabellesPrzygotowałam tym razem gofry z mąki gryczanej i ryżowej. Przepis na gofry jest bardzo prosty, a efekt bardzo smaczny smaczny i zdrowy:) Gofry idealnie smakowały z dżemem wiśniowym wykonanym przez moją teściową :) Potrzebne składniki: 200 g mąki gryczanej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką
Łycha smakówmąki kukurydzianej i ryżowej. Przepis na gofry tradycyjnie jest bardzo prosty, a z mąki kukurydzianej są według mnie najsmaczniejsze, wyraźnie czuć w nich kukurydzę. Podałam z dżemem wiśniowym oraz morwą białą :) Potrzebne składniki: 200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę
Łycha smakównaleśników, bez żadnego tłuszczu. Gdy góra się zetnie naleśnik przewracamy na drugą stronę i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Podajemy z tym, na co mamy ochotę: u mnie z dżemem wiśniowym słodzonym zagęszczonym sokiem jabłkowym :) Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćurodziny. Z racji że nie mogliśmy tego dnia spędzić z przyjaciółmi i rodziną, postanowiłam zrobić niespodziankę mężowi w Święta. Zamówiłam w jednej z Kieleckich Cukierni Tort :) Śmietankowo- Wiśniowy ulubiony smak mojego Męża. Tort ważył 2.5 kg. Znakomicie smakował a wyglądał
Gotowanie Patkitemperaturze 180st. Jeszcze ciepły zwijamy w roladę i owijamy ręcznikiem, pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Jogurt (u mnie kilka różnych: truskawkowy, brzoskwiniowy i wiśniowy z kawałkami owoców) miksujemy, nie przerywając dolewamy ciepła żelatynę. Wykładamy krem równomiernie na biszkopt, zwijamy w roladę. Chłodzimy. Dekorujemy cukrem pudrem lub płynną czekoladą
Gotowanie moimi oczamiprzełożone orzeźwiającą masą jabłkową, zwieńczone słodką, orzechowo-karmelową skorupką. Prawda, że brzmi smacznie? :) Zapewniam, że całość komponuje się idealnie, choć przyznaję, że nie miałam w domu cytrynowych galaretek, tylko wiśniowe (na agarze, czyli wegetariańskie) , każda na 250 ml płynu. Jak widać dały radę - masa stężała :) Polecam Wam bardzo. Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): Ciasto: 350 g mąki
Domowa Cookierenka Agi