wisniowe - 1504 przepisów (strona:40/101)

pyszne naleśniki z naturalnie owocowymi dżemami Stovit na obiad... 160

Składniki: dżem wiśniowy Stovit, dżem cztery owoce Stovit, dżem owoce leśne Stovit Naleśniki: jajka 1 sztuka, woda gazowana 1/2 litra, mleko 3,2% 1/2 litra, mąką tortowa 50 dag, cukier 2 łyżki, sól 1/2 łyżeczki, aromat waniliowy 2 krople, olej rzepakowy 4 łyżki mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii Stovit Naturalnie owocowe

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki bez pieczenia! Z kremem orzechowym i wiśniowym :) 148

dawką witamin i minerałów słodkie babeczki! Smakują obłędnie pysznie i prezentują się cudownie! Idealnie wpasowują się w zasady alfa-odżywiania , o którym więcej pisałam TUTAJ .  Muffinki z powidłami wiśniowymi odznaczają się słodko-kwaśnym smakiem, a te z kremem nerkowcowym to połączenie słodko-maślanego smaku z nutką truskawkowego aromatu :) Oba warianty są tak pyszne, że ciężko się zdecydować, który wybrać

Zdrowie na języku :P
Tarta z rabarbarem 163

wykręca. Składniki: Ciasto na tartę 150 gram margaryny/ masła 100 gram cukru 200 gram mąki 1 jajko Masa rabarbarowa 5 dużych pędów rabarbaru 2/3 szklanki cukru 1 galaretka wiśniowa Wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Schładzamy, wyklejamy formę na tartę ( ciasto nakłuwamy widelcem ), ciastem i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 o C przez około 20 – 30 minut. Rabarbar

Smaki Ewy
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Katie Quinn Davis 240

salsą verde lub cannelloni z kurczakiem, pieczarkami i orzechami włoskimi. A może marzy wam się pyszny deser? Co powiecie na tartę rabarbarową, lody z truskawkami lub florentynki migdałowo-wiśniowe? W tej książce każdy znajdzie dla siebie coś pysznego. Polecam

Tetiisheri
Placuszki Twoja Puchatość 207

ubitą pianą, delikatnie proszę Placuszki smażymy na bardzo małej ilości tłuszczu, z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem lub powidłami. U mnie była domowa konfitura wiśniowa. Placuszki Smacznego życzy

Kocham Czekoladę
.1232. czy coś może być lepsze niż masło z fistaszków? 207

towaru możesz dołączyć do  alfa grupy na Facebooku   :) Produkty, które znalazły się w mojej alfa-paczce :  ~surowe batoniki  LIFEBAR :  morelowy ,  fi gowy ,  wiśniowy ,  kokosowy ,  czekoladowy ~kolejny surowy batonik -   RAW ENERGY   kokosowo-kakaowy ~mini "batoniki" również surowe  BURI BERI   wiśnia  oraz  malina ~ pasta z jagody czarnej

breakfast of dreams
wiśniowiec na bazie kaszy manny 184

mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych 300 g masła 2 łyżki kakao 250 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej ( 110 g) Połowę biszkoptów rozłożyć na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Mleko zagotować z masłem, wsypać kokos, kaszę mannę i cukier. Gotować aż zgęstnieje. Podzielić na połowę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pyszny sernik na zimno z czekoladą gorzką i jagodami z galaretką... 205

Składniki: serek mascarpone 500 gram, serek śmietankowy 250 gram, żelatyna 3 łyżki, cukier puder 1/2 szklanki, czekolada gorzka 100 gram, biszkopty okrągłe 15 dag, jagody 1 szklanka/mrożone, galaretka wiśniowa 1 opakowanie serek mascarpone, serek śmietankowy, puder cukier zmiksować mikserem dokładnie gorzką czekoladę 70 % w rozdrabniaczu zmielić dokładnie, wsypać do serków i zmiksować do połączenia składników żelatynę romieszać w pół

W Mojej Kuchni Lubię
Tęczowy torcik 278

Zapraszam na tęczowy torcik  z galaretek.  Na pewno spodoba się dzieciom.   Składniki: 450 ml mleka 45 g żelatyny galaretki: cytrynowa, brzoskwiniowa, pomarańczowa, poziomkowa, wiśniowa, z owoców leśnych Każdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.  Żelatynę namaczamy w zimnym mleku.  Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzewamy ją  do momentu rozpuszczenia i studzimy

Pyszności Słodkości
Sukienki tylko dla par i pijany dżem truskawkowy 163

odpowiednio ubrać. Były więc zakupy i mierzenie sukienek wyciągniętych z szafy. Moja ulubiona, czarna, się nie nadaje, bo noszę ją na wszelkie mniejsze uroczystości (a czasem nawet bez okazji). Wiśniową miałam na osiemdziesiątych urodzinach Babci C., a tą z dekoltem w fale na weselu jego siostry. W końcu zdecydowałam się na niemal klasyczną małą czarną , która nie jest czarna, tylko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ucierane ciasto orzechowo-pomarańczowe ze śliwkami kisielowymi... 193

margaryna 15 dag, cukier 3/4 szklanki, orzechy włoskie 200 gram, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, skórka pomarańczowa 1 sztuka, śliwki 50 dag, kisiel wiśniowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba o temperaturze pokojowej do misy robota wsypać cukier, orzechy włoskie mielone, miękką margarynę, jajka, mąkę przesianą z proszkiem, ucierać ciasto z 5 minut silikonowa niska

W Mojej Kuchni Lubię
JAK TO JEST Z TĄ KAWĄ? 166

pieca. Przyjemna woń palonej kawy rozeszła się po wszystkich pomieszczeniach. Taka jest legenda, ile w niej prawdy, nie wiadomo.  Rosnąc naturalnie przypominają one nieco z wyglądu drzewa wiśniowe lub czereśniowe, ale mają duże liście i wydają bardzo dużo owoców. Owe owce również przypominają wiśnie lub czereśnie, są jednak nieco mniejsze. Ich miąższ jest kwaśny i nie nadający się

Z Majeczką w kuchni
Tort Kinder 246

wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty na bok. Następnie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok, aż czekolada zgęstnieje. Dodatkowo: 0,5 słoiczka konfitury truskawkowej, porzeczkowej lub wiśniowej słodycze do ozdobienia np. Kinder Bueno, Kinderki, SchocoBons, KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę

Made By Mom And Son
Tort szwarcwaldzki Czarnolas 176

mąki tortowej 150 g cukru 1 łyżka cukru pudru odrobina soli 0,5 proszku do pieczenia 750 g śmietany 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao aromat migdałowy 1 kompot wiśniowy 1 szklanka ponczu 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy budyń czekoladowy, proszek do pieczenia.  Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną

Pyszności Słodkości
Ciasto biszkoptowe z galaretką, wiśniami i bitą śmietaną + film 294

23cm na 26 cm : 4 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 opakowania galaretki wiśniowej 450 g mrożonych wiśni bez pestek 330 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan- fixu 50 g mlecznej czekolady Przepis : Do miski wbijamy oddzielone od żółtek białka

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania