wisniowe - 1504 przepisów (strona:44/101)

dawno jej nie było 198

Kokosowa tapioka*, z sosem wiśniowym  *duże ziarna tym razem w czasie zakupy pokusiłam o te większe kuleczki, pomimo, że ich nie widać, ale uwielbiam tą budyniową konsystencję tapioki, choć muszę pamiętać, że pomimo, że wydawać mogłaby się dobre, to trzeba gotować w trochę większej ilości mleka i dłużej, bo nie wszystkie wyszły jakoś takie same. logika samych wiśni

More food, love and dreams
Piękny Cygan 293

wanilinowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki tortowej 20 dag masła polewa 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu gęstego ponadto 2 galaretki wiśniowe 12 podłużnych biszkoptów Wykonanie: Mikserem ucieramy masło z cukrem i żółtkami, w trakcie ucierania dodajemy miód, mak, orzechy dalej, ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Kakao, sodę i cynamon mieszamy

kgwjanczewo
Murzynek – duża blacha 444

domowej soli waniliowej ) 195 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 285 g cukru 3 jaja 1.5 szklanki mleka (375 ml) 375 g dżemu owocowego (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, truskawkowego)   Składniki polewy do murzynka: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest bowiem zależna od konsystencji polewy)   Przygotowanie

Moja Delicja
Jabłko pieczone z wiśniami i migdałami 169

Ważyło 520 gram.  Leżało wśród innych wielkich jabłek.  Postanowiłam go upiec.  jabłko  wiśnie mrożone lub maliny łyżka mielonych migdałów  szczypta cynamonu 1 łyżka konfitur wiśniowych Odcinamy "czapeczkę"  z jabłka. Wydrążamy gniazdo nasienne. W rondelku rozgrzewamy konfiturę, dodajemy garść wiśni rozmrożonych, doprawiamy migdałami.  Całość przekładamy do środka jabłka wierzch zasypując mielonymi migdałami.  Zawijamy

AZgotuj!
wyśmienite jabłkowo pomarańczowe kakaowe ciasto ze śmietaną galaretkową... 187

tortowa 1 i 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, jabłka 4 duże, pomarańcza 2 sztuki, cukier 1 łyżka, budyń waniliowy 1 opakowanie, śmietana kremówka 150 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba jabłka pokroić w kostkę z pomarańczami, wymieszać z cukrem i budyniem jajka, olej, cukier, kakao, mąkę z proszkiem utrzeć robotem, ciasto będzie gęste wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na zimno z galaretką i drażami jogurtowymi 167

tortownica 28cm)  700g twarogu śmietankowego (twaróg zmielony trzykrotnie) 400g serka homogenizowanego waniliowego 150g cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 0,5 szklanki wrzątku 100g draży jogurtowych 2 galaretki wiśniowe 300g ciastek pełnoziarnistych 130g miękkiego masła Ciastka rozkruszamy, mieszamy z miękkim masłem na jednolitą masę. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy dno masą ciasteczkową. Wkładamy do lodówki

Gotowanie i blogowanie
___Tort wiśniowy___ 180

Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/3 szklanki kakao litr śmietany 36 procent powidła wiśniowe wiśnie drylowane amaretto* lub herbata

KuukBuuk
Sernik z dżemem, migdałami i kruszonką 209

dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego skórka z 1 cytryny Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu wiśniowego 1/2 szklanki płatków migdałów cukier puder do posypania masło do wysmarowania formy mąka do podsypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i rozcieramy

My Culinary Art
Sos wiśniowy 246

łyżki zimnej wody, dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie rozrabiamy, a po chwili wlewamy do wiśni i mieszamy energicznie, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Sos wiśniowy to doskonały dodatek do bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów. Możemy zwiększyć proporcjonalnie ilość składników sosu, aby dostosować ją do swoich potrzeb (np. do przełożenia kilku blatów tortu

MyCookBook.pl
Omlet bez mąki 239

Omlet bez mąki z piekarnika Składniki 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli do dekoracji: konfitura wiśniowa kolorowe cukiereczki   Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywna … Czytaj dalej Omlet bez mąki

czarrna od kuchni
WELSH CREMPOG CZYLI WALIJSKIE NALEŚNIKI 189

wtedy na kliniki jak tort. Niektórzy smażą je bardzo małe i grube, inni większe i cieńsze, w zależności od regionu i tradycji. My zjadaliśmy je z odrobiną konfitury wiśniowej .... pysznie było :)) Składniki: 500g m ąki 400ml maślanki 3 całe jajka szczypta soli 1 łyżeczka sody (lub proszku do pieczenia) 25g roztopionego masła 50g cukru 1 cukier wanilinowy lub 1 łyżka

Walijskie Pichcenie
Walentynkowy torcik czekoladowy z truskawkami 160

się na pewno. Częstujcie się! Składniki : * 4 jajka * szklanka mąki pszennej * 2 łyżki kakao * pół szklanki cukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone  * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji Przygotowanie : Ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i przelać ciasto do prostokątnej blaszki

Magiczne Życie Marty
Tort potrójnie czekoladowy 209

łyżeczka proszku do pieczenia krem 400 ml śmietany 30% 400 g mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki gorzkiego kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady kwaśny dżem, np. wiśniowy, malinowy do nasączenia 0,5 szklanki wrzącej wody sok z połowy cytryny lukier czekoladowy  125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki gorzkiego kakao 1/5 szklanki wrzącej wody

Ugotować
Tort jabłkowy z krówkami 392

kawałek :) BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej MASA JABŁKOWA: 1,2 kg jabłek (waga po obraniu) 1 szklanka wody 2 galaretki wiśniowe MASA Z KRÓWEK: 200g cukierków krówek 2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka kakao Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Oddzielić białka od żółtek. Białka oddzielić od żółtek

https:KKuchniaMniam
Ciasto wiśniowa poezja 26734

łyżki cukru waniliowego z wanilią 200 g masła 3 łyżki cukru pudru Galaretka z wiśniami:  1 słoik wiśni drylowanych 720 ml 800 ml soku 2 galaretki wiśniowe Bita śmietana: 300 ml kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl ciepłej wody 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Blat kokosowo makowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Wsypać kokos, mak i wymieszać

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania