wisniowe - 1504 przepisów (strona:45/101)

muffinki czekoladowe z bitą śmietaną i wisienką 187

cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 słoiczka konfitur wiśniowych wykonanie: Masło roztapiamy. W misce mieszamy mąkę, cukier, kakao, czekoladę oraz proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu mieszamy mleko oraz jajka. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i mieszamy. Na koniec dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Proste ciasto bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 144

szklanka mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki kasztanowej 1/4 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju dżem wiśniowy  Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, mleko, olej i dżem. Wszystkie składniki połączyłam za pomocą miksera. Mąkę kasztanową można zastąpić ryżową lub kokosową. Piekarnik nagrzałam do 180°C, ciasto

nietadieta
Ciasto czekoladowe z czekoladą :) bez laktozy, bez mąki pszennej 202

kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 2 jajka 3 łyżki kakao ksylitol/agawa Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego Dodatkowo: dżem wiśniowy Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto przelałam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika na 45 min, temp. 180  °C. (wypiekamy do suchego

nietadieta
ekspresowe walentynkowe serduszka francuskie z konfiturą 282

składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1/2 małego słoiczka konfitur wiśniowych 1 jajko 1 łyża mleka opcjonalnie: cukier puder do oprószenia wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wykrawamy (w moim przypadku) 10 dużych serduszek, w 5 z nich, na środku wykrawamy mniejsze serduszka. Pełne serduszka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy je roztrzepanym z mlekiem jajkiem. Następnie przyklejamy serca

Domowy Smak Jedzenia
WALENTYNKOWE ŚMIETANKOWE ŻELKI Z SERDUSZKAMI 555

łyżki cukru pudru (ilość według uznania) 1 małe opakowanie cukru wanilinowego (8 g) 2,5 łyżki żelatyny 5 łyżek gorącej wody 1 opakowanie czerwonej galaretki (malinowej, truskawkowej lub wiśniowej) 0,3 l gorącej wody WYKONANIE: Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i pozostaw do lekkiego napęcznienia.  Kremówkę podgrzej lekko w garnuszku wraz z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym

Słodko-Słony Świat Ilony
milosc na talerzu 184

budyń zgęstnieje, powoli zagotować i zestawić  z ognia.Posypać cukrem ,aby nie powstał kożuch. Składniki na galaretkę: ½ szklanki wody, 1 łyżka żelatyny (bez smaku), 1 szklanka soku wiśniowego Wykonanie W rondelku rozpuścić żelatynę w wodzie. Dokładnie wymieszać i poczekać aż zmięknie. Zagotować na małym ogniu i odstawić z palnika. Mieszając powoli dolać sok owocowy. Całość dokładnie wymieszać. wykonanie końcowe

w mojej kuchni
DROŻDŻOWE OBWARZANKI JAK Z ODPUSTU 177

wersji trochę bardziej ekskluzywnej :-) ? Myślę, że chyba mi się to udało.  Chrupiące z na zewnątrz, puszystce w środku, posypane ulubionymi nasionami szczególnie z masłem i konfiturą wiśniową smakowały pysznie :) Składniki: (na 18 niedużych sztuk) 500 g m ąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/2 szkl. mleka 1/4 szkl. wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru  1/3 szkl. oleju

Walijskie Pichcenie
16. Doceń ciepłe poranki: czyli komfortowa owsianka 176

ilością oleju kokosowego i wlej zmiksowaną masę.  5. Piecz 25-30 minut.  6. Dodaj ulubione dodatki, ja polałam wszystko bitą śmietaną z mleka kokosowego oraz domową konfiturą wiśniową.  Smacznego

Pland based fille
Biszkoptownik kolorowy 195

zielona: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1  galaretka agrestowa Masa jabłkowa bordowa: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1 paczka galaretki truskawkowej lub wiśniowej lub jak u mnie z czarnej porzeczki Polewa czekoladowa 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao 1/3 szklanki cukru pudru 50 gramów masła lub margaryny 3 łyżki mleka Dodatkowo: kolorowa posypka

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka pieguski bezglutenowe z czekoladą. 378

Miałam jedynie problem z czekoladą, ale z pomocą przyszła Terravita i jej nowa czeko 70% cocoa.   Długo nie mogłam zdecydować, która będzie najlepsza (z miętą, pomarańczowa, wiśniowa, cytrynowa, crunchy, etc.) więc wybrałam gorzką i to był strzał w dziesiątkę. Następna porcja będzie z miętą - polecam spróbować to magiczne połączenie czekolady i mięty - mi posmakowało.       Składniki

IzaGotuje
Ciasto „Styropian” 254

zależy od jogurtu jaki wybierzemy. Ja pomieszałam smaki i użyłam brzoskwiniowego oraz truskawkowego. Czytelniczka Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., od której dostałam ten przepis lubi go robić w wersji wiśniowej i marakui. Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux oraz Birds of Europe .     Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku

Mała Cukierenka
Terravita 70% kakao 181

Jakiś czas temu dostałyśmy do testowania nową linię czekolad Terravita z aż 70% zawartością kakao. Dostałyśmy do skosztowania kilka smaków takich jak ciemna czekolada, cytrynowa, pomarańczowa, miętowa, wiśniowa i chrupiące crunchy.  Czekolady po odpakowaniu miały piękny intensywny kolor. Ciemna czekolada smakowała wyśmienicie, doskonale można było odczuć smak prawdziwej gorzkiej czekolady. Czekolady z nadzieniem miały go bardzo dużo. Smakowały przepysznie

Kolizje Smaków
Cherry curd - trochę słońca w środku zimy. 212

najlepsze na taką pogodę będą łakocie, które smakiem przenoszą w wakacyjne miesiące przypominając, jakie życie może być piękne. Właśnie dlatego mam dziś dla Was przepis na cherry curd - przepyszny wiśniowy krem, wzbogacony przeze mnie odrobiną kokosa. Jego zapach i smak pozwolą Wam oderwać się od rutyny, poprawią humor i zachwycą kumpelę, która wpadła na kawę. Cherry curd może spędzić

W poszukiwaniu inspiracji
Kolorowy tort urodzinowy 169

koleżanki z pracy. Tym razem dla starszej dziewczynki. Kolorowy i mocno czekoladowy. Polecam! Składniki : * biszkopt z tego przepisu jest najlepszy   * litr śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu wiśniowego * szklanka ciepłej, przegotowanej wody * sok z połowy cytryny * kolorowe lentylki do dekoracji * rurki waflowe do dekoracji * 200g czekolady mlecznej * 100ml kremówki Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić

Magiczne Życie Marty
Stara, a dobra. 158

Batatowa kasza manna;  z sosem wiśniowym i gorzką czekoladą  tradycyjnie najpierw trochę za gęsta, potem trochę za rzadka, jak zwykle ;) trzymajcie kciuki ..mocno

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania