wisniowe - 1504 przepisów (strona:49/101)

Pomarańczowy murzynek według Nigelli Lawson 215

zmieniła? NIC. :-) Jest dokładnie taki jak powinien być. Wilgotny, mocno czekoladowy, dość ciężki i zbity. Konfiturę pomarańczową można zastąpić jakąkolwiek inną i też wyjdzie pysznie. Próbowałam z wiśniową i truskawkową. Biała polewa dodała bożonarodzenioweg o klimatu, ale z powodzeniem moż na zas tąpić ją czekoladą mleczną. Nie ma szans by to c iasto się nie udało, dlatego poradzą sobie

Szefowa kuchni
Śmietanowiec 169

parze i ostudzić ciągle  mieszając. Następnie dodać pozostałe składniki i lekko zamieszać. Piec w prodiżu 30-35 minut. Ostudzony biszkopt pokroić na 3 części. góra ; 2 galaretki wiśniowe albo truskawkowe  Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podane na opakowaniu. masa:  * 250 ml śmietany 30% * 2 łyżki cukru pudru * 1 łyżka soku z cytryny

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Jabłecznik z pierniczkami 291

opakowanie cukru wanilinowego 16g 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Masa jabłkowa: 1,7kg jabłek 2 galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i brzoskwiniowej) Krem śmietanowy: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 galaretka agrestowa w proszku Polewa: 100g masła 9 łyżek cukru 5 łyżek wody 4 łyżki kakao bez cukru Dodatkowo

Mała Cukierenka
Owsianka w innej wersji. 201

Kokosowo-wiśniowy szejk owsiany,  z płatkami kokosowymi i bananem  Uwielbiam moją mamę, że jest tak wyrozumiała i rozumie, a nie masz iść do szkoły, wystarczyło -mamo mam jutro w sumie tylko jedną normalną lekcję na 7, mogę nie iść? okej :)  ale produktywnie mam zamiar spędzić ten dzień. zaczynam od lektury

More food, love and dreams
Tort urodzinowy dla męża 228

szklanka mąki ,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 2 kostki masła Poncz: 0,5 szklanki nalewki wiśniowej 0,5 szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: wiśnie w alkoholu (ja miałam z nalewki) 3 galaretki niebieskie 3 opakowania rurek kakaowych mała butelka alkoholu Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy

Bajeczna Kuchnia
Lidl na święta 129

sera camembert z chutnejem z marakui i ananasa. Z win czerwonych najbardziej smakowały nam: Les Chanussots Bourgogne Pinot Noir 2012 ( 29,99 zł) W nosie dominują soczyste aromaty wiśniowe, czereśniowe, truskawkowe. Usta przyjemnie owocowe z delikatną taniną i przyjazną kwasowością. Dobra cena. Château Cablanc Bordeaux Supérieur 2010 (23,99 zł) Intensywny nos z aromatami czerwonej porzeczki I wiśni. Usta

królestwo garów
Stek (befsztyk) 294

błon, kroimy na kawałki o grubości ok. 3 cm (polędwicę można na 5 cm) i dobrze suszymy ręcznikiem papierowym. Wołowina powinna być miękka i niezbyt ciemna – najlepiej jasno-wiśniowa (na zdjęciu powyżej to dolny kawałek mięsa). Dziczyzna naturalnie jest dużo ciemniejsza (na zdjęciu to ten mniejszy kawałek mięsa u góry). Wołowina może być chuda albo może mieć trochę tłuszczu

PaleoSMAK
.1147. czekoladowa paczka 185

trzy rodzaje z nowej serii są wegańskie! I to jest dobra wiadomość :) W nowej serii znajdziecie następujące czekolady (zaz. na zielono są wegańskie): klasyczna gorzka , z nadzieniem cytrynowym, wiśniowym i miętowym, ze skórką pomarańczy oraz z crunchy owocowym . Zaczęłam już testowanie (wegańskich) czekolad i niedługo dam Wam znać co o nich sądzę. Testerami niewegańskich czekolad zostaną moi rodzice i również

breakfast of dreams
Ciasto francuskie z wiśniami (ciasto św. Jakuba) 424

Ciasto: 3,5 szkl. mąki 250 g masła lub margaryny 6 żółtek 1 szkl. kwaśnej śmietany 0.5 szkl. cukru pudru Pianka kisielowa: 6 białek 6 łyżek cukru 3 kiesiele wiśniowe +wydrelowane wiśnie z kompotu Masa: 3 szkl. mleka 250 g masła lub margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta WYKONANIE: Składniki na ciasto zagniatamy, dobrze wyrabiamy

psgotujemy
Gorąca czekolada z pomarańczą i karmelizowanymi orzechami - Terravita 228

się jak dziecko  na na wyskakujące czekolady z kartonika ??? otóż taaaak, a zwłaszcza jeśli są niespodziewane. Czekolady to tradycyjna gorzka, z crunchy i owocami, ze skórką pomarańczy, miętowa, wiśniowa, cytrynowa. Przyznam się, że jeszcze nie spotkałam tak szerokiej gamy czekolad smakowych z zawartością 70% cacao, a do tego tak pysznych. Za oknem wieje, pada, najlepsza na taką pogodę jest

Basia w kuchni
test czekolad Terravita 70% 173

kakao. Czekolady były w sześciu smakach, po trzy tabliczki z każdego rodzaju. Dzięki temu miałam okazję spróbować: czekolady gorzkiej 70% czekolady 70% z nadzieniem cytrynowym czekolady 70% z nadzieniem wiśniowym czekolady 70% z nadzieniem miętowym czekolady 70% z kandyzowaną skórką pomarańczową czekolady 70% z crunchy, morelami i rodzynkami Uwielbiam czekoladą więc z zapałem zabrałam się za testowanie. Zaintrygowało mnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada z wiśniami i masą śmietanową . 172

rozpuszczamy w 3 łyżkach ciepłej wody . Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno , następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dobrze mieszamy . Roladę wyciągamy ze ściereczki i smarujemy dżemem wiśniowym , na dżemie układamy wiśnie , na wiśnie wykładamy nie całą masę śmietanową , zostawcie trochę do posmarowania jej z wierzchu . Delikatnie zwijamy roladę. Wierzch smarujemy resztą masy , na wierzch ścieramy wafelka Grześka

Sama słodycz i szczypta chili
Kompot z wiśni na zimę 178

Prosty i szybki kompot wiśniowy na zimę,niezastąpiony dodatek do obiadu. Składniki: 3 kilogramy wiśni 7 łyżek cukru na słoik 1 l. woda przegotowana gorąca Sposób przygotowania: Wiśnie myjemy, układamy do słoików do 3,4 wysokości słoika.Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, wlewamy do każdego słoika, tak aby w każdym było po 7 łyżek cukru.Uzupełniamy każdy słoik

Bajeczna Kuchnia
Konfitura wiśniowa z rumem 155

Konfitura wiśniowa z dodatkiem rumu i goździków jest bardzo smacznym i aromatycznym dodatkiem do świeżego pieczywa lub deserów.   Składniki: 3 kilogramy wiśni 1,5 kilograma cukru 300 ml. rumu 5 goździków kawałek kory cynamonu 3 żel-fixy Sposób przygotowania: Umyte wiśnie drylujemy, odcedzamy na sicie, sok przelewamy do garnka, dodajemy goździki, korę cynamonu i zagotowujemy, gotujemy na małym ogniu

Bajeczna Kuchnia
Ciasto Pani Walewskiej (pychotka przekładaniec z masą karpatkową) 217

margaryny 1/2 kubka śmietany 30 % 5 żółtek cukier około 8 łyżek 2 łyżeczki proszku dopieczenia Ponadto: słoiczek dżemu porzeczkowego 5 białek pozostałych od ciasta kruchego 1 kisiel wiśniowy 1 krem karpatka i potrzebne rzeczy do jego przygotowania. Wykonanie: Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche. Ciasto podzielić na dwie części obie rozłożyć w formach. Jedno ciasto

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania