Jesteśmy w środku Karnawału - na blogu widać duże zainteresowanie karnawałowymi słodkościami - powraca więc zakładka Tłusty Czwartek a w niej pączki, faworki i inne słodkości :) Przepisy tu - KLIK! KLIK! A Tłusty Czwartek w tym roku przypada 27 lutego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Możecie też dołączyć
Moje Kuchenne Rewelacjepieczemy przez 13-15 minut – do mocnego zrumienienia *** *** Po wystudzeniu pączki polewamy lukrem lub oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Pączki i faworki karnawałowe Przepis tutaj (KLIK) Artykuł Pączki pieczone pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemstycznia r ozpoczynamy Karnawał - na blogu widać już coraz większe zainteresowanie karnawałowymi słodkościami - powraca więc zakładka Tłusty Czwartek a w niej pączki, faworki i inne słodkości :) Przepisy tu - KLIK! KLIK! A Tłusty Czwartek w tym roku przypada 8 lutego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Możecie
Moje Kuchenne RewelacjePączki budyniowe Pączki hiszpańskie (gniazdka) Pączki ze śmietaną Pączki serowe z cytrusami Francuskie faworki bugnes Pączki budyniowe z marmoladą
Passions hobbies lifeRozpoczynamy Karnawał - na blogu widać już coraz większe zainteresowanie karnawałowymi słodkościami - powraca więc zakładka Tłusty Czwartek a w niej pączki, faworki i inne słodkości :) KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeJuż niedługo święto wszystkich łasuchów - Tłusty Czwartek :) Przypominam o zakładce, w której znajdziecie moc inspiracji na pączki, pączusie, faworki tudzież chrust, ciasteczka i inne słodkości :) PRZEPISY TU KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeDzisiaj przepis na pyszne i łatwe w przygotowaniu faworki, bardzo smaczne i kruche. Polecam. SKŁADNIKI : 500 g mąki pszennej tortowej 5 żółtek 2 łyżki gęstej śmietany 18 % 1 łyżka octu 150 ml śmietany 30 % olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki przekładamy na stolnicę lub do misy robota i wyrabiamy zwarte ciasto. Nakrywamy(...)woreczkiem i odkładamy na kilka minut aby ciasto zmiękło. Ciasto dzielimy na 2 porcje i rozwałkowujmy na bardzo cienki placek. Wykrawamy prostokąty, nacinamy i przeplatmy tak aby powstał faworek. Smażymy je na złoto z jednej i drugiej strony na oleju. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału
Kulinarne Fantazje MarioliFaworki z mąki orkiszowej są chrupiące i leciutkie. Sprawdzony przepis. Takie trochę zdrowsze ;) 175 gram mąki orkiszowej tortowej 3 żółtka zielononóżki 2 łyżki śmietany 18% bez laktozy 1 łyżka spirytusu szczypta soli trochę mielonej wanilii do oprószenia puder z ksylitolu olej do smażenia ok.0,5 litra Mąkę przesiej na stolnicę. Zrób kopczyk.W kopczyku zrób dołek, dodaj żółtka(...)Wybite wałkiem ciasto rozwałkuj cienko, potnij w paski o szerokości 2 cm. o długości 10 cm. Natnij w środku wzdłuż i przełóż jeden koniec przez nacięcie tworząc faworka. Smaż w oleju rozgrzanym do 180 stopni C. na słomkowy kolor. Wyjmij patyczkiem na ręcznik papierowy. Po odsączeniu i wystudzeniu oprósz pudrem np. z ksylitolu
AZgotuj!Pochodzę z Suwałk, a tam jednym z naszych regionalnych przysmaków jest mrowisko. Kto nie kosztował, niech nadrobi zaległości bo są pyszne :) Są to faworki oblane miodem posypane makiem (niczym małe mróweczki). Ciasto jest mega tłuste i sycące, ale tak pyszne, że nie można się opanować i ciągle się je skubie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldJuż w przyszłym tygodniu święto wszystkich łasuchów - Tłusty Czwartek :) Przypominam o zakładce, w której znajdziecie moc inspiracji na pączki, pączusie, faworki tudzież chrust, ciasteczka i inne słodkości :) PRZEPISY TU KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacjekarnawał to oczywiście domowe faworki, pyszne, chrupiące i tańsze niż w cukierni :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldkarnawał to oczywiście domowe faworki, pyszne, chrupiące i tańsze niż w cukierni :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldschłodzić godzinę w lodówce. Podzielić na mniejsze części i cieniutko rozwałkować. Z ciasta wyciąć prostokąty 8cm x 2cm. Na środku zrobić nacięcie i przez nie przewinąć jeden koniec faworka. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem
Smakołyki Asi