wisnie - 1025 przepisów (strona:42/69)

Pasztet z kaczki 146

papierem do pieczenia . Na wierzch możecie położyć marynowany czerwony pieprz lub obłożyć boczkiem. Pieczemy ok. 1 godziny, 15-20 min  w 180C.  Podajemy z kwaśno- słodkimi owocami ( wiśnie, porzeczki, żurawina

Kuchnia Pełna Emocji
Dżem z dojrzałych pomidorów 159

Działkowe owoce w tym paskudnym roku zwyczajnie mi się zbuntowały – nie zrobiłam nawet pół słoika moich ukochanych wiśni w rumie. Drzewka obrodziły pięknie, ale wszystko co dojrzało zgniło po pięciu dniach deszczu padającego cięgiem. Śliwa zaatakowana w kwietniu przez mszycę urodziła kilkanaście owoców wielkości winogrona, które bardzo szybko opadły. To samo brzoskwinia – jedno wielkie, smutne nic… Jabłoń dała

Karo in the Kitchen
Koreańskie pomidory na zimę – marynowane w czosnku, natce, papryce i jalapeño 204

gminy zaczęły dzielić majątek na małe działki i rozdawać go pracownikom. Układ takich działek był bardzo ściśle określony – ówczesne prawo dokładnie egzekwowało ilość rosnących na działce jabłoni, grusz, wiśni, śliwek, miejsc na krzewy malin i porzeczek oraz tych przeznaczonych na uprawy warzywnicze. Większość działek ma powierzchnię prostokąta o boku 20 na 30m. Działki były zlokalizowane na tyle blisko centrów miast

Karo in the Kitchen
Dżem owocowy/galaretka 159

smakowych od 350g do 500g na 1 kg owoców. Składniki: Owoce Cukier Konfitur-Fix Przygotowanie: Wybrane owoce   oczyścić (u mnie przeważnie jest to czarna porzeczka, truskawki, czereśnie lub wiśnie, umyć i wypestkować , oczywiście pisząc o wypestkowaniu nie mam na myśli porzeczki). Duże owoce lekko rozdrobnić, odważyć odpowiednio 1 kg owoców lub 750ml soku na 1 opakowanie   Konfitur-fixu

W garach u Gosi
Mięciutka Mini Tarta Serowa 122

serdecznie do zapoznania się z poniższym przepisem na mini tartę serową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli jesteście miłośnikami tart, zachęcamy do wypróbowania naszych wcześniejszych przepisów: Mini Tarta z Budyniem i Wiśniami Tarta z Borówkami i Kruszonką Tarta z Borówkami Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone MINI TARTA SEROWA – PRZEPIS Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 70 g masła

Przepiski.pl
Mrożone owoce – jak je wykorzystać 142

temu nie będą się rozwijać bakterie chorobotwórcze, owoce nie pogniotą się i zachowają swój kształt. Mrozić możemy niemal wszystkie owoce, najlepiej jednak nadają się takie jak: truskawki, maliny, borówki, wiśnie, śliwki i inne. Owoce typu jabłka czy gruszki po mrożeniu mogą stać się nieco zbyt mączne. Z owoców pestkowych należy najpierw usunąć pestki. Co do rozmrażania, nie powinno się robić

codojedzenia
Obłoczek tęczowy 169

opakowania biszkoptów ·        Mała puszka ananasów ·        ½ puszki brzoskwiń ·        15 dag wiśni Sposób przygotowania: 1.    Każdy kolor galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody ( zielona, pomarańczowa, szafirowa, żółta), odstawiamy do lekkiego stężenia. 2.    Śmietany ubijamy mikserem z cukrem pudrem

Kulinarna Chwila
Sernik bezglutenowy z wiśniami, na kruchym spodzie 119

Delikatne, kruche ciasto, kremowa masa serowa o lekkiej konsystencji oraz frużelina wiśniowa - to trzy warstwy tego letniego sernika na zimno, który nie zawiera glutenu. Artykuł Sernik bezglutenowy z wiśniami, na kruchym spodzie pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
WYPIEKI, KTÓRE WARTO ZROBIĆ LATEM! CIASTA I BUŁECZKI NA LATO! 167

MIGDAŁOWĄ BEZĄ Z KRUSZONKĄ . 17.  DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI! 18. CIASTO Z TRUSKAWKAMI , BUDYNIEM I BEZĄ! 19.  SZARLOTKA NA CIEPŁO Z JAGODAMI I MALINAMI ! 20.  DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM

SMYKWKUCHNI
Tarta śmietankowa mocno kremowa z owocami 133

cukru pudru, 1 budyń waniliowy 60 g, 180 g serka kremowego śmietankowego topionego, 2 opakowania w bloczku, ponadto: sok z ½ cytryny, 1 łyżeczka cukru, świeże listki mięty. owoce: wiśnie, czarna porzeczka, marakuja, owoce leśne: maliny, jeżyny, jagody, Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z solą, cukrem pudrem, dodajemy pokrojone masło. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy na ciasto.  W razie potrzeby dodajemy

Moniki Smakołyki
Wilgotne ciasto z owocami 120

też długo wyrabiać, tylko należy połączyć ze sobą wszystkie składniki, wylać na blachę oraz ułożyć na nim ulubione owoce. Wilgotne ciasto komponuje się doskonale z owocami kwaśnymi, jak porzeczki, wiśnie, agrest. Możecie zrobić je także z truskawkami, malinami czy borówkami. Ciasto samo w sobie nie jest bardzo słodkie. Jednak jeżeli jesteście łasuchami i lubicie ciasta na bardzo słodko, proponuję przed

Kuchnia Bazylii
Prawdopodobnie najlepsze Jagodzianki na świecie 187

tylko jagodzianki. Miałam wyjątkową wenę na pieczenie, więc upiekłam z podwójnej ilości i tak oto dom wypełniłam 20 jagodziankami. ps. Możecie wykorzystać dowolne owoce, teraz jest sezon na agrest, wiśnie, pożeczki, Składniki na około 10 jagodzianek: idealne ciasto drożdżowe (wegańskie!): 500 g mąki pszennej (u mnie 20% stanowiła pełnoziarnista mąka żytnia, bo jak to ja, gdy zabrałam się za pieczenie

greenscarf
Zupa jabłkowa – kuchnia podkarpacka 188

dania zajmowało niewiele czasu. Aby zupa była treściwsza podawano ją z chlebem, makaronem, czasem z ryżem, a nawet z ugotowanymi ziemniakami. Zazwyczaj zupy owocowe gotowano ze śliwek lub z wiśni, ale też z jagód, jabłek, czereśni czy truskawek. Trzymano się jednak reguły, by był to jeden rodzaj owoców. Zupa jest wówczas bardziej aromatyczna i ma jeden wiodący smak. Klasyczna zupa

Trzeci talerz
Sernik truskawkowy bez pieczenia 125

prawda? Lećcie po truskawki, bo powoli zaczynają się kończyć. A jak truskawek już nie będzie to zrobię taki łatwy sernik z innymi sezonowymi owocami, na tapecie mam czereśnie, borówki, wiśnie i maliny, tylko zastanowię się które owoce wykorzystać jako pierwsze. Na blogu znajdziecie nasz wielki zbiór pomysłów na to co zrobić z truskawek – to same hity! Przepisy z truskawkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Konfitury – sposób na zatrzymanie smaku lata 140

byłby mocno zdziwione, ponieważ… ich podstawą jest bardzo słodki syrop i owoce. Najlepsze konfitury wychodzą ze śliwek, moreli, porzeczek i płatków róży. Do ich przygotowania nadadzą się również wiśnie i agrest, ale tu trzeba dodać więcej cukru z uwagi na ich naturalną kwaskowatość. Czym konfitury różnią się od dżemu? Przede wszystkim różnią sposobem przygotowania, bo używa się do nich całych

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania