się po pierwszych kilku sztukach ;-D Babeczki piernikowe z nadzieniem z owoców sezonowych Składniki: 200-300 g pierniczków w czekoladzie z marmoladą 100 g masła garść owoców (u mnie wiśnie i jagody) 200 ml wody łyżka cukru łyżka mąki ziemniaczanej opakowanie budyniu typu słodki kubek Do dzieła!!! Pierniczki drobno mielimy, odkładamy z nich kilka łyżek (na kruszonkę) a resztę mieszamy
sierotka maRysia w kuchnigalaretka z przyjemnie kojarzącą się nazwą. Mój M. mówi na nią panna z kotkiem. Można ją dekorować na wiele sposobów, doskonale smakuje z musem malinowym lub truskawkowym, za to wiśnie lub czarna porzeczka przyjemnie przełamują słodycz samej galaretki, jeśli natomiast ktoś lubi naprawdę słodkie rzeczy, polecam wypróbować wersję z karmelem lub czekoladą. Wszystko zależy od wyobraźni i gustu. Panna cotta
Przepysznik - BLW i nie tylkojest wariacją na temat żydowskiego kugla, który w wersji podstawowej też wart jest wypróbowania ale o tym kiedy indziej. Teraz sernik, pyszny i aromatyczny, zapraszam. Sernik z makaronem i wiśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePostanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z czekoladą gorzką. trzy tabliczki gorzkiej czekolady pół łyżeczki oleju po 5 łyżeczek wiśni, truskawek i malin ze spirytusu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej. Czekoladę cienką warstwą rozsmarować na sylikonową foremkę. Włożyć na 10 minut do zamrażarki. Czynność należy powtórzyć. Następnie włożyć
Humanistka w kuchniPierogi kakaowe z twarogiem i wiśniami; jogurtem naturalnym i sosem wiśniowym Czadami nawet wysilę się i nawet pierogi z rana ulepie. I weź im potem dobre zdjęcie zrób zadanie prawie awykonalne. :P Lubię taką wiosnę jak wczoraj, dzisiaj trochę się chmurzy, ale po cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych
More food, love and dreamsmleka kokosowego z obniżoną zawartością tłuszczu, 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, agar-agar 10 g/litr kremu, ksylitol lub cukier do smaku, łyżeczka oliwy. Sos wiśniowy: 450 g mrożonych wiśni bez pestek D'aucy, 90 g brązowego cukru, 80 ml wiśniówki, 1 cytryna, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki kardamonu, 1/2 łyżeczki imbiru. Przygotowanie: Batata umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na dwie połowy, posmarować
SzczyptaSmaQsmutno, że nie dostałam rabarbaru, ale trudno.Składniki:350g mąki pszennej5 łyżek cukru1 jajko30g świeżych drożdży180ml mleka6 łyżek masłapół płaskiej łyżeczki soli900g mrożonych owoców lub jeszcze lepiej świeżych (malin, wiśni, borówek, to co lubicie byle kwaśne)kruszonka100g mąki100g cukru100g masła100g migdałów w płatkachkilka kropel aromatu migdałowegoSposób przygotowania:Rozmrozić owoce.Do miski przesiać mąkę i cukier, dodać drożdże i jajko. Podgrzać mleko
W kuchni wieczoremWpis pochodzi z www.mgotuje.plMakowy biszkopt przełożony w środku budyniową masą i galaretką z wiśniami. To pyszne połączenie składników bardzo dobrze do siebie pasuje Ciasto przygotowałam na świąteczny stół i wszystkim bardzo smakowało. Zachęcam do zrobienia, na pewno zachwyci nie jednego gościa Post Wiśniowa fantazja pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeMleko skondensowane schłodzić 24 godziny przed planowanym przygotowaniem lodów.2. Mleko zmiksować przez 30-40 minut, dodać cukier puder i waniliowy, miksować, a na koniec dodać mus z wiśni.3. Gotową masę przelać do maszyny do lodów i postępować wedle instrukcji.4. Jeśli ktoś nie posiada maszynki do lodów, to nic straconego! Ochłodzoną masę należy wtedy przełożyć do plastikowego kontenera
Kuchnia domowa Anitego przepisu zawiera gluten.Ilość porcji: 16Składniki:2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mleka2/3 szklanki cukru2/3 szklanki suchego maku2 łyżeczki proszku do pieczenia80g oleju2 jajkaTrochę skórki pomarańczowejWykończenie babeczek:12 precelków12 wiśni kandyzowanych24 draży w białej czekoladzie½ kostki ciemnej czekoladyKrem:500ml śmietany kremówki 36%4 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudruW misce umieszczamy suche składniki, czyli mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia
Kolizje Smakówspodziewamy się gości. Zachowuje swoją świeżość nawet kilka dni po upieczeniu. Jeśli nie macie pod ręką czereśni, z powodzeniem możecie użyć innych sezonowych owoców takich jak, truskawki, maliny, wiśnie, borówki czy śliwki. CIASTO Z CZEREŚNIAMI W 15 MINUT PRZEPIS Składniki Ciasto 3 jajka 3 szklanki mąki pszennej 170 g cukru 1 opakowanie jogurtu naturalnego (400 g) 1/2 szklanki oleju
Alle Dobre!70ml śmietanki kremówki 1 tabliczka białej czekolady cukier do smaku (opcjonalnie) Do tego: świeże miękkie owoce: truskawki, borówki, maliny, czereśnie (mogą być też: brzoskwinie, morele, jagody, porzeczki, agrest, jeżyny, wiśnie) kwiaty jadalne (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. 2. Uformuj w kulkę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30min. 3. Rozwałkuj ciasto
Kuchnia w Słońcu Skąpanawybór dla miłośników cytrusowych smaków i łatwych w przygotowaniu deserów. Przygotowanie tego ciasta nie… ZOBACZ PRZEPIS Najprostszy TORT BEZ PIECZENIA – przepis Tort bez pieczenia z mascarpone i wiśniami to przepis, który pozwoli Ci stworzyć wyjątkowe i smaczne ciasto, które z pewnością… ZOBACZ PRZEPIS Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA Ciasto z wafelkami to przepis na ciekawy
Via Gustokiedy stężeje, wylej na niego pozostałą galaretkę z brzoskwinią. Deserek włóż do lodówki do całkowitego stężenia. Podawaj schłodzony. Zobacz również inne przepisy na deserki w pucharkach : deser Filadelfia z wiśniami i galaretką deser w pucharku z Cappuccino kremówka w pucharku zielony deser Shrek w pucharku przepis na deser Kinder Bueno Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram
Via Gustoartykułu na portalu WinnicaLidla.pl dowiedziałam się, że Japonia jest drugim na świecie producentem whisky. Totalne zaskoczenie! To zachęciło mnie jeszcze bardziej, by poeksperymentować z tym trunkiem z Kraju Kwitnącej Wiśni przy nowych przepisach. Składając rezerwację na portalu WinnicaLidla.pl wybrałam whisky, która pachnie miodem oraz wanilią i ma smak śliwki, kandyzowanych owoców, gałki muszkatołowej oraz imbiru. Rezerwacje są gotowe do odbioru
Na-talerzu.pl