Wōm6 ôstało7 😉 Joł ôstatnio lubia eksperymyntować (nic nowego) i niyrołzki8 wyłajżōm9 z tego take maszkyty10, że aże sie sōm11 dziwia. Tu chciołech mieć pośrodku torty syrnik […] Artykuł Wiśnia w szokoladzie (Tort wiśniowo-czekoladowy) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnimascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki glukozy* 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej* Do nasączenia: 150 ml wiśniówki 150 ml wody** Dodatkowo: 16-20 czereśni lub wiśni w syropie * PRZYGOTOWANIE Biszkopt kakaowy Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie zacznij wsypywać powoli cukier, nie przerywając miksowania. Do gotowej piany dodawaj kolejno żółtka, cały
Food Squarecharakterystyczne dla kuchni Żydów irańskich. Kuku podaje się jako przystawkę, a do podania jogurt z ogórkiem. W daniu użyty powinien być suszony berberys ale można także użyć suszonych owoców wiśni. Danie jest przepyszne i naprawdę polecam gorąco. Bobu użyłam mrożonego, może być też w sezonie świeży. Przepis pochodzi z książki Otama Ottolenghiego. Kuku z bobem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzepysznym dżemem wiśniowym z płatkami róż. Wierzcie mi, to połączenie idealne ;-) Muszę przyznać, że nowa seria limitowana dżemów z dodatkiem kwiatów Łowicz jest niesamowita! Pomysł trafiony w 10tkę! Kocham wiśnie, a połączenie dżemu wiśniowego z płatkami róży jest fenomenalne. Koniecznie musicie spróbować! SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 50 g cukru trzcinowego 4 łyżki masła 250 g twarogu 500 ml maślanki
Passions hobbies lifeGenialny wiosenny sernik z owocami, kremowy i delikatny. Możemy do niego dodać mieszankę owoców leśnych, albo wybrać tylko jeden ich rodzaj: maliny, jeżyny, porzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód
Słodkie inspiracjedeser, który powstał z tęsknoty za latem, a przede wszystkim za owocami, których nam już tak bardzo brakuje. Dlatego sięgnąłem po ostatnie zapasy malin, porzeczek, agrestu oraz wiśni i ukryłem je pod słodką bezową pierzynką. Powstał fajny prosty deser, którego przygotowanie zajmuje 10 minut, a cała reszta to już cierpliwe oczekiwanie na słodkie wspomnienie letniego słońca. Piszecie się
Food Squarepolskie owoce. Ja dodaję je gdzie tylko się da, a często cały mój posiłek to po prostu duża miska (albo dwie ;) ) naładowana owocami. Tym razem przedstawiam pomysł na dorzucenie wiśni do dania na bazie kaszy. Czytaj więcej
Kasia Sarnajest zachowana. Generalnie dla WSZYSTKICH! Taki oto koktajl z kefiru i czerwonych owoców :) Koktajl z czerwonych owoców (na 2 szklaneczki) www.kuchniasmakow.blogspot.com 300 ml kefiru 10 malin 10 wiśni 10 czereśni Zmiksować! Foto, przepis, wykonanie, inspiracja: Agnieszka
Kuchnia smakówkwaśno-słodkie połączenie ostatnio mnie prześladuje i namiętnie stosuję go w różnych kuchennych kombinacjach alpejskich 😉 Dzisiaj przyszła kolej na ten pyszny tort. Tort szwardzwaldzki to połączenie czekolady, wiśni i bitej śmietany. Ja przyrządzam go z użyciem serka mascarpone, dzięki […] Artykuł Tort w stylu szwarcwaldzkim – Tort „Czarny las” pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaWarzywa bakłażan botwinka bób fasola szparagowa groszek zielony kalafior kapusta biała kalarepa karczochy patisony rzodkiewki sałata maślana szpinak Owoce: agrest czarny bez czereśnie jagody morele porzeczki rabarbar śliwki truskawki wiśnie Pamiętaj o mrożeniu Koniec sezonu na te produkty nie oznacza wcale, że musisz pożegnać się z ich smakiem na cały rok. Zrób większe zapasy i zamroź a będziesz się cieszyć
Tradycyjna Kuchniamasła orzechowego 1-2 łyżki syropu z agawy (opcjonalnie; można zastapić płynnym miodem lub syropem klonowym) 1-2 łyżki mleka kokosowego (do nadania rzadszej konsystencji, można pominąć) 2 garści wiśni w alkoholu (można też użyć dowolnych owoców-świeżych lub mrożonych lub owocowej konfitury i dodać odrobinę alkoholu, np rumu lub brandy) Awokado i banana obieramy, kroimy na mniejsze części
Zawsze głodna!zostało mniej niż połowa, a przecież miał być to smakołyk na tłusty czwartek. Czyżby szykowała się powtórka z nieziemskiej rozpusty ? SKŁADNIKI SPÓD szklanka płatków jaglanych 5 daktyli garść suszonych wiśni (można zamienić śliwkami) łyżka oleju kokosowego łyżeczka cynamonu 1/3 szklanki wody MASA 3/4 szklanki nerkowców 5 łyżek mąki kokosowej 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) WYKONANIE Daktyle zalewamy wrzącą wodą
healthy dreamsBuraczana surowa gryczanka; z wiśniami i płatkami migdałowymi Latam, tonę, gubię się w książkach, lekcjach, własnym życiu, próbuję nadążyć, zrobić wszystko, a po za tym znaleźć 5min dla siebie, które koniec końców spędzam w kuchni, bo tam nic nie muszę, tam chcę, gubię się, ale wśród "swojego". i tak cicho proszę dzisiaj o mocne kciuki
More food, love and dreamswizyta goście to na pewno lekkie zamieszanie i zdenerwowanie każdego z nas. Co tu podać do kawy/herbaty? W lodówce miałam gotowe ciasto na rogaliki "croissant", słoiczek smażonych wiśni (zrobione jeszcze w wakacje). Pomyślałam nic tak fajnie nie smakuje, jak domowe ciepłe i kruche rogaliki. Ciasto na Croissant jest bardzo pracochłonne, ale jak mamy możliwość kupna dobrego, gotowego ciasta
Ana Mari's worldpieczenia .Na koniec łączymy z ubita piana .Pieczemy około 45- 50 minut w temp. 175-180° C. Po upieczeniu polewamy pozostawioną polewą czekoladową.:) ps. u mnie przełożone kremem i wiśniami ze słoika. Krem 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Wykonanie Żółtka, cukier, budyń wymieszać ze szklanką mleka. Pozostałe mleko
w mojej kuchni