wisnie - 1025 przepisów (strona:46/69)

PRZEKŁADANIEC BAKALIOWY 152

godziny żeby podwoiło objętość. 5. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na cienki placek. 6. Na każdej warstwie ciasta układamy owoce (róża, śliwki, agrest, truskawki, gruszki, wiśnie, porzeczki, borówki wszystkie odcedzone z syropu). 7. Ostatnią część posypujemy po wierzchu posiekanymi orzechami. Pieczemy w temperaturze 180 st. C około 1 godz. 15 minut

Marcepanowa kuchnia
Wielkanocny wieniec frankfurcki 213

Wieniec frankfurcki to wyjątkowo pyszna odmiana tradycyjnej Wielkanocnej babki przekładanej budyniowym kremem, konfiturą z wiśni i obsypanej prażonymi orzeszkami. Rewelacyjnie smakuje ale również jest świetną dekoracją świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 200g masła 200g cukru 1 cukier wanilinowy szczypta soli 4 jajka 200g mąki pszennej 100g mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z połowy cytryny masło do wysmarowania formy

Szalona Kuchnia Eweliny
Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami 242

górze posypać wiórkami kokosowymi. Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami Wskazówki. Forma do pieczenia jakiej użyłam była okrągła i miała średnicę 18-u centymetrów. Jabłko możemy zastąpić gruszką, śliwkami, wiśniami czy ananasem. The post Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami appeared first on MeCooks

mecooks
Ciasto Pijana Chmurka 779

smaku, czyli - skoro są maliny to wybieramy dżem malinowy oraz galaretkę malinową. Podejrzewam, że w sezonie letnim to ciasto w wersji truskawkowej zrobi jeszcze większą furorę, albo z wiśniami. Fajna sprawa, że możemy używać nie tylko owoców świeżych, ale i mrożonych. Jest to wypiek na każdą porę roku. Dodatkowo, pozwala wykorzystać białka, które często zostają nam po pieczeniu świątecznych serników

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mazurek królewski 171

cytryny Składniki umieścić w miseczce i rozetrzeć grzbietem łyżki. Gdy lukier jest zbyt gęsty dodać więcej soku, gdy zbyt rzadki dodać cukru. Polukrować mazurek. Dodatkowo: 3 dowolne konfitury np. wiśnie, brzoskwinie, jagody W okienkach w mazurku wyłożyć konfitury. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 321

pieczenia. Dodajemy starte jabłko i oba rodzaje płatków owsianych. Dokładnie mieszamy i przelewamy masę do formy. Na masie rozkładamy mrożone owoce jagodowe – u mnie to gotowa mieszanka jagód, borówek, wiśni, jeżyn, malin, truskawek, czarnych i czerwonych porzeczek. Wstawiamy owsiankę do rozgrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 50 minut (czas podany jest dla wysokiej kwadratowej formy o wymiarach 24/24cm

Karo in the Kitchen
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 6 przepisów na zdrowe słodkie śniadania 271

drobnej tarce czekoladą i orzechem brazylijskim, lekko polane miodem. Skyr i owoce leśne 150g skyr naturalny 250g owoców leśnych mrożonych (u mnie to mieszanka jagód, borówek, jeżyn, malin, wiśni i truskawek)+ 2 łyżki mleka 80g granoli owocowej bez cukru truskawki i bita śmietana do dekoracji   W wysokiej szklance na zmianę układamy porcje skyru , granoli i świeżo zblendowanych z mlekiem

Karo in the Kitchen
Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku 304

ominęła. Dzisiaj – bogatsza w wiedzę i kulinarne doświadczenia – zdarza się że sama po nie sięgam, najczęściej podczas weekendowych lub dłuższych wyjazdów, przygotowując najszybsze i najbardziej rozpoznawalne danie Kraju Kwitnącej Wiśni – ramen. Do Japonii ramen przywędrował z Chin na początku XIX wieku. Samo słowo ‘ramen’ jest japońskim zapożyczeniem chińskiego słowa ‘lamian’. Do końca lat 50-tych XX wieku ramen nazywany był

Karo in the Kitchen
Malinowa chmurka 1562

popularne-bo jest przepyszne,pięknie się prezentuje no i kto nie lubi bitej śmietanki z mascarpone ,bezy,malinowych galaretek  i chrupiących migdałków......mniam polecam gorąco.....(w wersji z wiśniami zamiast malin -nazywa się Zemsta teściowej) Składniki: Składniki na ciasto: 100 gram masła 150 gram mąki pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka

Swojskie jedzonko
Ciasto czekoladowe z białą chmurką 190

chmurkę: szklanka śmietanki  kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 krople aromatu waniliowego Dodatkowo: kilka łyżek dżemu (truskawkowego, wiśniowego, z czarnej porzeczki, opcjonalnie  możemy użyć wiśni z nalewki) Wykonanie: Ciasto: w jednej misce łączymy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i kakao. W drugiej, dużej misce łączymy jajka, maślankę, olej, wanilię i cukier. Mieszamy do połączenia składników. Wsypujemy suche

Smak mojej kuchni
Styczeń... nowości i zaległości 204

jedliśmy gdy apetyty wcale nie dopisywały? Z okazji Świat przygotowałam tradycyjnie dużo słodkości, m.in. fińskie ciasto świąteczne, makowce, piernik dojrzewający , moje ukochane szwajcarskie pierniczki oraz ciastka owsiane z wiśniami i czekoladą. Z wytrawnych smakołyków były zawiezione do teściowej na Wigilię: barszcz i pierwszy raz poczynione uszka z leśnymi grzybami oraz cebulką, pierogi z sandaczem i koperkiem, śledzie w pomidorach oraz

Dzieje kuchennej Wiewióry
Deser czekoladowo wisniowy – pianka czekoladowo wisniowa 250

mleko skondensowane. Ubijać aż masa stanie się puszysta. Masę wylać do naczynia opłukanego zimną wodą, lub wyłożonego folia spożywczą. Można dno naczynia wyłożyć herbatnikami. Odstawić do zastygnięcia. Sok z wiśni wlać do garnka, dodać chili, cukier i zagotować. Wyjąć chili. Rozpuścić w nim żelatynę (do miseczki włożyć żelatynę, wlać trochę gorącego soku, zamieszać, następnie wlać więcej soku, wymieszać i przelać

królestwo garów
Kostki lodu z owocami 164

nasza wyobraźnia i upodobania smakowe, ponieważ pamiętajmy, że później chcemy to wypić Wykonanie jest banalnie proste, a rezultat zaskoczy wszystkich. Zatem do dzieła! Składniki: maliny jeżyny przeczki borówki truskawki wiśnie czereśnie kawałki cytrusów mięta bazylia lawenda płatki bratka płatki nagietka itd. woda źródlana lub woda przegotowana Przygotowanie: 1) Owoce, zioła i kwiaty dokładnie myjemy. 2) W foremkach (tutaj nie sprawdzą

Fitsweet.me
Japońskie zupy OYAKATA w nowej odsłonie 229

kraju i można je spotkać nawet w osiedlowym sklepiku) i dango, czyli niewielkich rozmiarów kulki wytwarzane z mąki ryżowej (jeśli chcielibyście dowiedzieć się czegoś więcej o potrawach Kraju Kwitnącej Wiśni zajrzyjcie tutaj ). Poszukując informacji o kuchni japońskiej trafiłyśmy na produkty firmy AJINOMOTO , która oferuje OYAKATA- dania oraz zupy kuchni japońskiej. Dania OYAKATA zachwyciły nas swoimi opakowaniami oraz łatwością

Kolizje Smaków
Ciasta ucierane, biszkoptowe, placki 191

Pełnoziarniste ciasto z rabarbarem       Ciasto dyniowe z jabłkami i cynamonem       Ciasto jabłkowe        Ciasto czekoladowe z wiśniami i chili        Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną       Ciasto bananowe z kawałkami czekolady        Hiszpańskie ciasto pielgrzyma - Tarta de Santiago

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania