wiśnia - 6835 przepisów (strona:171/456)

Owocowe przekąski – Bob Snail 421

świeże owoce?      Nazwa: jabłkowe, jabłkowo-malinowe, jabłkowo-wiśniowe przekąski Firma: Eko Snack Skład: Jabłkowe – 100% jabłka Jabłkowo-malinowe – 80% jabłka, 20% maliny Jabłkowo-wiśniowe – 80%, 20% wiśnie Masa netto: 30g Wartości odżywcze: Jabłkowe – 100g/186 kcal, tłuszcz – 1,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2g, węglowodany – 42,3g w tym cukry – 38,4g, białko – 1,1g, sól(...)naszym zdaniem idealnie pasuje do niej cynamon <3 Jabłkowo-malinowa ma już delikatny kwasek typowy dla malin i duży plus za to, że nie ma malinowych pestek. Jabłko-wiśnia jest najkwaśniejsza, więc będzie idealna dla osób, które nie lubią zbyt słodkich przekąsek. Podsumowanie: Ślimaczki jadłyśmy z przyjemnością, idealnie wpasowały się w ramach deseru po obiedzie. Oczywiście nic nie zastąpi

Candy Pandas
Tort Kotek 154

cytryny 3 łyżki syropu np syropu z dzikiej róży nadzienie: 1 porcja kremu budyniowego bez nabiału i glutenu – przepis lub tradycyjnego kremu budyniowego – przepis 1 galaretka wiśniowa 200g wiśni mrożonych dekoracja: 1 porcja lukru maślanego – przepis kakao czerwony barwnik spożywczy 2 herbatniki na uszy 2 biszkopty na nos 2 zielone draże na oczy 6 paluszków na wąsy 1 różowa(...)nasączamy 1/3 wody z cytryna i syropem. Na warstwę wykładamy porcję kremu budyniowego. Na nią kładziemy drugi blat ciasta i nasączamy. Teraz wykładamy tężejącą galaretkę czerwoną wymieszaną z mrożonymi wiśniami i na nią kładziemy ostatni blat ciasta. Tort wstawiamy do lodówki na pół godziny. Teraz czas na dekorację. Przygotowujemy lukier maślany. Z białego lukru odejmujemy w pojemniki po 2 łyżki

Dorota Smakuje
Czekoladowo marcepanowe muffinki „Sukulenty” 136

naturalnego ½ szklanki cukru ⅓ szklanki oleju Kropla olejku waniliowego Szczypta soli 2 szklanki mąki (bez dwóch łyżek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: 1 szklanka mrożonych wiśni 2 łyżki mąki 1 tabliczka czekolady deserowej Masa marcepanowa do przygotowania sukulentów Sposób przygotowania: Jajka z cukrem ubijamy do białości, dodajemy jogurt, olej oraz wanilię, Następnie powoli dodajemy przesiane suche(...)składniki: mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i sól. Mrożone wiśnie obtaczamy w mące i dodajemy do reszty. Gotową masę na muffinki przekładamy do specjalnej blaszki wyłożonej papilotkami i napełniamy je do ¾ wysokości. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C i pieczemy ok 20 minut (do suchego patyczka). W tym czasie z masy marcepanowej lepimy kwiaty. Najprościej posłużyć się foremkami

Kuchnia w czekoladzie
Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) 174

Przepis na samo ciasto jest przy tym bardzo uniwersalny. Można bez problemu przerobić je na wersję z kakao i polać polewą czekoladową. Ale to najlepiej, jak już będą dostępne wiśnie… Nie od dziś wiadomo przecież, że wiśnie i czekolada to bajeczne połączenie smaków. Wracając jednak do ciasta w jasnej wersji kolorystycznej, to ja sama planuję jeszcze zrobić

Modern Cave Girl
Kremowy deser z frużeliną wiśniową z amaretto 129

Idealnie pasują z różnymi owocami, świeżymi lub owocowymi sosami i biszkoptami. Tym razem deser z frużeliną z amaretto. Polecam serdecznie :) Składniki (4 porcje): Frużelina wiśniowa z amaretto: 250 g wiśni, świeżych lub mrożonych (wydrylowanych) 20-25 ml amaretto 1 łyżeczka żelatyny w proszku 3-4 łyżki cukru (lub do smaku, zależnie od owoców) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona(...)kremówki sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: biszkopty ladyfingers świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: Przygotować frużelinę: żelatynę zalać dwoma łyżkami wody, zamieszać i zostawić do napęcznienia. Wiśnie wraz z cukrem i amaretto włożyć do garnuszka, postawić na maszynce i podgrzewać na średniej mocy palnika aż cukier się rozpuści, owoce puszczą sok a alkohol odparuje. Dodać rozrobioną mąkę

Kocham..lubię..gotuję..
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 103

znajdziecie tutaj .  Ciasto do wykonania w ekspresowym tempie, w małej formie nie wymagające dużej ilości składników.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nr 2 SERNIK WIEDEŃSKI Z ŻURAWINĄ I WIŚNIĄ Przepis znajdziecie  tutaj .  Klasyczny sernik ze słodkimi wstawkami w postaci owoców suszonych. Niezwykle puszysty i mokry. Wiśnie i żurawinę możecie zamienić na bardziej dostępne rodzynki

zdrowo i aktywnie
Jak mrozić owoce 102

mnie poniosło, kupując aż 7 kg. Jestem smakoszką tych owoców i w sezonie jem je praktycznie co drugi dzień. Ogólnie mrożę wiele owoców takich jak: maliny, truskawki, jeżyny, porzeczkę, wiśnię, jagody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do mrożenia użyłam woreczków na żywność, a nie zwykłych woreczków foliowych, bo wtedy mam pewność, że nie dostaje mi się powietrze i owoce nie przechodzą zapachem(...)mnie ochota, tylko jem je w pełnowartościowych posiłkach. Dlatego od razu przed zamrożeniem wymierzam sobie odpowiednią wagę i każda porcja jest taka sama. MROŻENIE OWOCÓW: Krok 1: Owoce przebieramy (wiśnie i inne owoce pestkowe należy wydrylować) i opłukujemy. Zostawiamy na sitku, aby nadmiar wody ściekł. Krok 2: Na talerze/płaskie miski wykładamy ręcznik papierowy i po niewielkiej porcji wysypujemy owoce

zdrowo i aktywnie
,,Ciasto francuskie z serem pleśniowym i śliwką prażoną z czekoladą’’ 121

Koszyczki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i wiśniami i prażoną czekoladą to oryginalna przekąska. Proste i efektowne! Koszyczki z ciasta francuskiego z serem, są bardzo łatwe do wykonania. Wystarczy, że w lodówce mamy gotowe ciasto francuskie, a niespodziewani goście nie sprawią nam żadnego problemu i w kilka chwil wyczarujemy do kawy pyszną przekąskę. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)kawałeczków i przekładamy do foremek wyłożonych ciastem francuskim. Koszyczki pieczemy przez 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni. Po wyjęciu koszyczki wypełniamy po około 3 łyżeczki wiśni z prażoną czekoladą. Smacznego

Podróż w kulinaria
Szybkie ciasto z owocami na maślance (bez miksera) 117

minut, aby je przygotować. Nie potrzeba żadnych zdolności kulinarnych, aby je zrobić. Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką. Do jego przygotowania można wykorzystać przeróżne sezonowe owoce: truskawki, jagody, śliwki, wiśnie czy jabłka. Ciasto wychodzi puszyste, mięciutkie i wilgotne, a do tego ładnie wyrasta mimo dużej ilości owoców (które opadają na dno w trakcie pieczenia). Jest idealne do popołudniowej kawy, kiedy nagle(...)caption id="attachment_8310" align="aligncenter" width="685"] Szybkie ciasto z owocami na maślance[/caption] Zobacz przepisy na inne ciasta z owocami: Puszyste Ciasto Z Truskawkami Czekoladowe Brownie Z Wiśniami Błyskawiczne Ciasto Z Owocami Sernik Na Zimno Z Brzoskwiniami Ucierane Ciasto Z Owocami Szybkie Ciasto Z Owocami Ciasto Drożdżowe Z Jagodami I Kruszonką Artykuł Szybkie ciasto z owocami na maślance

e-PrzepisyKulinarne
Jak mrozić owoce 89

mnie poniosło, kupując aż 7 kg. Jestem smakoszką tych owoców i w sezonie jem je praktycznie co drugi dzień. Ogólnie mrożę wiele owoców takich jak: maliny, truskawki, jeżyny, porzeczkę, wiśnię, jagody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do mrożenia użyłam woreczków na żywność, a nie zwykłych woreczków foliowych, bo wtedy mam pewność, że nie dostaje mi się powietrze i owoce nie przechodzą zapachem(...)mnie ochota, tylko jem je w pełnowartościowych posiłkach. Dlatego od razu przed zamrożeniem wymierzam sobie odpowiednią wagę i każda porcja jest taka sama. MROŻENIE OWOCÓW: Krok 1: Owoce przebieramy (wiśnie i inne owoce pestkowe należy wydrylować) i opłukujemy. Zostawiamy na sitku, aby nadmiar wody ściekł. Krok 2: Na talerze/płaskie miski wykładamy ręcznik papierowy i po niewielkiej porcji wysypujemy owoce

Zdrowie i pysznie na talerzu
Klasyczne ogórki małosolne 101

lekko wpadającego w fiolet 5-6 dużych plastrów świeżego chrzanu ( solidnych, dużych , grubości około 0,5 cm ) 4 gałązki kopru z dużymi baldachami kwiatowymi 2 liście chrzanu 6 listków wiśni 2 l wody prosto z kranu , bardzo zimnej 2 łyżki soli kamiennej , grubej Ogórki myjemy w zimnej wodzie , przekładamy do miski , ponownie zalewamy zimną wodą , tak żeby wszystkie były zanurzone(...)odstawiamy na godzinę . Po tym czasie upychamy do słoja razem z kawałkami chrzanu , liśćmi wiśni , pociętym ale nie obranym czosnkiem ( zawsze daję ze skórką jest jeszcze bardziej czosnkowo ) , upychamy całe , zwinięte łodygi kopru z baldachami . Dobrze jak koper ma nawet korzenie , tylko trzeba je opłukać z piasku i też do słoja Zalewamy zimną wodą z kranu w której rozpuszczamy wcześniej

Ogrodnik w podróży
OGÓRKI MAŁOSOLNE Jak zrobic? 122

osolonej, wrzącej wody. Ogórki można zalać także zimną solanką. Na każdy 1 litr wody przypada 1 łyżka soli. Możecie dodać do słoików także liście winogron, porzeczek czy wiśni. Będzie pysznie! W sklepach dostępne są też gotowe mieszanki do przygotowania ogórków małosolnych, które kupicie w torebce, wystarczy zalać wodą i zalewa gotowa. Ja jednak, wychowywana w kuchni przy babcinych złotych radach(...)SKŁADNIKI: 1,5 kg ogórków, jędrnych, twardych, nie uszkodzonych kilka gałązek kopru korzeń chrzanu, tak na oko 15 cm nieduża główka czosnku liście winogron, porzeczek lub wiśni – opcjonalnie zalewa to około: 2,5 l wody + 2,5 łyżki soli PRZYGOTOWANIE: Zalewę zagotowuję. Ogórki dobrze szoruję i wybaczam w zimnej wodzie przez 2 godziny. Dzięki temu ogórki spęcznieją. Aby szybciej

Zasmakuj Kuchni
PLACEK UCIERANY Z CZEREŚNIAMI 131

straganach ostatnie czereśnie. Pomału już ustępują miejsca wiśniom, które  również  z powodzeniem można użyć do tego ciasta. A ciasto zrobicie błyskawicznie, bez użycia miksera, wystarczy dobrze przemieszać.    Składniki: 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 50 g cukru 1/4  szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 kg czereśni ( poza sezonem możemy użyć(...)wiśni lub innych owoców pestkowych)  cukier puder Wykonanie: *Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, cukier, olej i jogurt. Wszystko mieszamy. . Do formy od tarty  o średnicy 25 cm wylewamy ciasto.  * Czereśnie przecinamy na połówki, drylujemy. . Wciskamy w ciasto wybrzuszeniem do góry * Pieczemy ok 50-60 minut w 170 st. Sprawdzamy patyczkiem- do suchego patyczka. Wystudzone

Z Majeczką w kuchni
Kiszone ogórki wg. klasztornego przepisu siostry Anieli 7881

kiszenia. Dobre gospodynie wiedzą, że specjalne ich odmiany (tzw. kwaszeniaki) po ukwaszeniu najdłużej się przechowują i pozostają jędrne, smaczne. Składniki: -ogórki średniej wielkości (świeże tzw. kwaszeniaki) -liście porzeczki czarnej, wiśni lub dębu -kwitnące pędy kopru ogrodowego -korzenie chrzanu -czosnek Zalewa: Na litr przegotowanej i ostudzonej wody przeznaczyć 3 dag soli kamiennej (jeśli ktoś woli bardziej słone, może dać(...)Ogórki starannie umyć i moczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny. Wkładać je pionowo do dobrze wyparzonych słoików. Na dno kazdego słoika dać   kilka liści porzeczki czarnej, wiśni lub dębu, kawałki pędów kwitnącego kopru, kawałki obranego korzenia chrzanu i 1-2 ząbki czosnku przekrojone na pół. Wykonać zalewę z przegotowanej wody ze starannie rozpuszczoną solą kamienną. Kiedy zalewa

Kulinarne przemyslenia
Ciasto z wiśniami 147

Zobacz jak zrobić przepyszne ciasto z wiśniami . To mój dopieszczony przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami. Wygląda na skomplikowane a jest tak niesamowicie proste. Gorąco zachęcam do pieczenia razem ze mną! - tylko najważniejsze składniki - dużo owoców w cieście - zawsze się udaje

AniaGotuje.pl