rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. SERNIK WIŚNIOWY NA ZIMNO Składniki: spód: 200 g herbatników 70 g masła masa serowa: 230 g wiśni z pestkami 2 łyżki cukru kryształ 1 galaretka wiśniowa 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 250 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny na wierzch: 300 ml śmietany(...)łyżki cukru pudru Przygotowanie: spód: Herbatniki kruszymy drobno i łączymy z rozpuszczonym ostudzonym masłem. Wykładamy na dno foremki i dociskamy do dna. masa serowa: Wiśnie drylujemy przekładamy do garnka dodajemy ok. 1/3 szkl.wody i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy cukier kryształ , miksujemy blenderem i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się skórek. Powinno wyjść ok. 100 ml. przecieru
Bon appetit mon amiePrzepisów na nalewkę z wiśni jest wiele, z pestkami lub bez z różnymi dodatkami lub bez. Ja osobiście zazwyczaj nalewki wybieram najprostsze ewentualnie delikatnie eksperymentuje. Tu przedstawiam nalewkę bez żadnych kombinacji. SKŁADNIKI: -2,5 kg wiśni bez pestek -1,5 l alkoholu 50-70 % -0,6 kg cukru (ilość cukru dajemy od swoich upodobań i trzeba wziąć pod uwagę słodkość
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Czekoladowe ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. A na jego wierzchu drylowane wiśnie z syropu w pysznej czekoladowej polewie. I choć przepis autorski, to polecam je spróbować :) Jeśli lubicie ciasta z dodatkiem alkoholu śmiało można wcześniej namoczyć wiśnie w wódce lub spirytusie
Z Hrabiną w kuchniSmacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ciasto czereśniowe. Ucierane ciasto czereśniowe z posypką kokosową Forma do pieczenia, której użyłam miała wymiary 25 na 35 centymetrów. Zamiast czereśni możecie użyć wiśni lub agrestu. Zarówno wiśnie jak i agrest równie dobrze sprawdzą się w tym cieście. Ważne aby po podpieczeniu ciasta, wyjąć je z piekarnika i bardzo szybko wyłożyć na nie krem
mecookswyglądało rok temu: 5.07. 300 g umytych i pokrojonych truskawek 250 g malin 250 g czerwonej porzeczki 2 szklanki wódki 350-400 g cukru 9.07 250 g wiśni bez pestek 250 g czereśni bez pestek 300 g brzoskwiń bez pestek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki wódki 14.07 100 g wiśni z pestkami 200 g morel bez pestek
Kuchnia domowa AniSKŁADNIKI: • 400 ml śmietanki 30% • 3-4 łyżki cukru • 3 pełne łyżki cappuccino np. czekoladowe lub śmietankowe • 1 łyżeczka żelatyny, rozpuszczona w 25 ml wody • słoik wydrylowanych wiśni • kilka biszkoptów PRZYGOTOWANIE: Żelatynę rozpuścić w 25 ml zagotowanej wody. Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem, na koniec dodać cappuccino, wymieszać, dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę (nie może być ciepła) i energicznie wymieszać(...)mikserem, wstawić do lodówki do stężenia. W pucharkach układać warstwami śmietankę, pokruszone biszkopty, wiśnie (odsączone) i znów śmietankę, podajemy schłodzone
KUCHNIA POLSKABardzo lekki deser i nie za słodki. Składniki: * 990 ml jogurtu naturalnego gęstego * 4 - 5 łyżek nasion chia * 2 galaretki cytrynowe * 1 łyżeczka żelatyny * 2 galaretki wiśniowe * wiśnie świeże lub mrożone * 2-3 łyżki cukru Na spód: * 15 dkg herbatników kakaowych * 1 tabliczka czekolady mlecznej 10 dkg * 3 łyżki masła Do jogurtu naturalnego wsypałam nasiona chia i wymieszałam. Wstawiłam(...)chia przez chwilkę miksowałam i dolałam ostudzone i rozpuszczone galaretki. Wylałam na schłodzony spód herbatnikowy. Całość chłodziłam do momentu aż masa zacznie tężeć. Wyłożyłam wiśnie i zalałam dwoma tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 800 ml gorącej wody. Wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia. Notatki: * można użyć galaretek o dowolnym smaku i dowolnych owoców *miałam
Pieprzyć z Fantazjąchałki na maśle. I tu nie ma odstęp, oliwa czy olej, to musi być masło i jego charakterystyczny smak, ewentualnie olej kokosowy dla wegan. My zajadaliśmy z dżemem z wiśni z limonką . Tosty na śniadanie z dżemem z wiśni i limonki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTaki tort z bitą śmietaną jest najprostszy do wykonania i jednocześnie bardzo smaczny. Ma zdecydowanie owocowy smak dzięki malinom, borówkom amerykańskim i wiśniom. Tort nie jest przesłodzony, a wiśnie ukryte w torcie dodają mu lekko kwaskowatego smaku
Przepisy Kulinarneciasto kokosowe: 2 szklanki mąki kokosowej 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru trzcinowego 200 g masła warstwa rabarbarowa: 1 kg rabarbaru 20 dkg wiśni mrożonych 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml wody pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 kisiele żurawinowe 125 ml oleju rzepakowego 50 g płatków migdałowych Ciasto kokosowe(...)Piekarnik nagrzewam do temp 170 stopni i podpiekam aż się zrumieni około 15 minut. Warstwa rabarbarowa: Rabarbar myję, kroję na kawałki 2 cm, przekładam do garnka. Dodaję cukier, wiśnie, kilka łyżek wody i chwilę podsmażam aż zrobi się miękki ale będzie jeszcze w całości. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam w 100 ml wody i dodaję do gotującego się rabarbaru. Cały czas
wesoła kuchniaKruche ciasto pieczone z budyniem i wiśniami to doskonały deser do kawy. Dobrze smakuje na ciepło jak również po schłodzeniu. Do ciasta możemy dodać świeże lub mrożone wiśnie. Te ostatnie wystarczy częściowo rozmrozić przed ułożeniem na cieście
Przepisy Kulinarneszybkie i łatwe ciasto, a przy tym wygląda i smakuje obłędnie. Składniki: 100 g masła 1 1/3 szklanki cukru brązowego 1 puszka ananasa Owoce, np. jeżyny, maliny, czereśnie lub wiśnie 4 szklanki mąki tortowej typ 450 400 g kwaśnej śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru kryształ 4 jajka 3-4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 45 minut Składniki 100 g masła 1 1/3 szklanki cukru brązowego 1 puszka ananasa Owoce np. jeżyny, maliny, czereśnie lub wiśnie 4 szklanki mąki tortowej typ 450 400 g kwaśnej śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru kryształ 4 jajka 3-4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka
Przepisy BabciSkładniki : Masa serowa: 1 kg twarogu kostka masła kubek śmietany 5 żółtek kubek cukru pudru laska wanilii rodzynki Maliny lub wiśnie 2 opakowania galaretki wiśniowej dr. Oetker Spód biszkoptowy: 3 jajka 3/4 kubka cukru 3/4 kubka mąki tortowej 1/4 kubka mąki ziemniaczanej Przygotwanie : W dużej misce dokładnie ucieramy żółtka z cukrem pudrem i wanilią, wstawiamy do garnka z gorącą(...)wody przewidzianej w przepisie, schłodzić w lodówce, na wierzchu paschy układamy wybrane owoce,zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy. Smacznego! P.S Smak galaretki możecie zmienić, my po prostu najbardziej lubimy wiśnie i galaretke wisniową, do środka możecie też wrzucić wiórki i orzechy
Luźna KuchniaKruche ciasto pieczone z budyniem i wiśniami to doskonały deser do kawy. Dobrze smakuje na ciepło jak również po schłodzeniu. Do ciasta możemy dodać świeże lub mrożone wiśnie. Te ostatnie wystarczy częściowo rozmrozić przed ułożeniem na cieście
Przepisy Kulinarne