BABKA KAKAOWA Z JAGODAMI I WIŚNIAMI

BABKA KAKAOWA Z JAGODAMI I WIŚNIAMI

BABKA KAKAOWA Z JAGODAMI I WIŚNIAMI

Sezon na jagody pomału się kończy. Na targu znalazłam już ostatnie partie jagód. Kupiłam ich więcej aby zamrozić je na zimę a przy tym przygotować coś słodkiego. Babka jest wilgotna, puszysta i łatwa w przygotowaniu. Jest idealna do popołudniowej kawy czy na ploty z przyjaciółkami.  Składniki: 125 g miękkiego masła 3/4 szkl. cukru 2 jajka 100 g roztopionej czekolady 1 1/4 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1/2 szkl. mleka 100 g wiśni 100 ml jagód 50 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.