wilgotne - 500 przepisów (strona:19/34)

PIERNIK MARCHEWKOWY 263

Ciężki wilgotny, aromatyczny. Pachnie przyprawami korzennymi i jest prosty w przygotowaniu. To taki słodki chlebek, który równie dobrze można zjeść na deser lub śniadanie. Spora zawartość słodkiej marchwi sprawia, że dodatkowo jest pełen witamin:) POTRZEBUJEMY  6 średniej wielkości marchewek startych na tarce o drobnych oczkach 100 g masła lub margaryny 4 jajka 1/2 szklanki orzechów włoskich (posiekanych

WYSPA SZCZĘSLIWA
Pumpkin pie with cranberries (ciasto dyniowe z żurawiną) | dietetyczne 166

się to zmieniło. Do wykorzystania mam póki co 2 ogromne dynie.. i masę pomysłów na ich przygotowanie. Po wczorajszych plackach z dyni  , czas na ciasto dniowe. Wilgotne, proste, szybkie do wykonania czyli takie jakie lubię najbardziej :) Lżejsza wersja typowego pumpkin pie z bita śmietaną, ale jak dla mnie zdecydowanie ciekawsza. Posmak dyni jest delikatny, ciasto jest

Czarnawisienka
Chrupiące Wontony z mięsem - łatwizna 193

częścią szczypioru i resztą składników. Uważać z ilością szpinaku i szczypioru w stosunku do mięsa, aby farsz nie był nazbyt zielony. Odmrożone arkusze na wontony zabezpieczyć przed wysychaniem np. wilgotną ściereczką. Wyjmując po jednym arkuszu umieszczać pośrodku małą kulkę mięsa (ok. 1 łyżeczki), zwilżyć dookoła mięsa ranty ciasta wodą i ścisnąć ciasto razem tworząc saszetkę. Związać saszetki źdźbłem cienkiego szczypiorku

Sztuka gotowania w/g Samiry
Szarlotka z dużą ilością jabłek – szarlotka tatrzańska 363

Zapraszam dzisiaj na przepyszną szarlotkę z dużą ilością jabłek. Do jej przygotowania użyłam aż 3kg jabłek! Udała się, cudownie pachnąca, wilgotna i bardzo smaczna. Jabłka pokrojone są w plasterki i kawałki szarlotki wyglądają bardzo apetycznie. Piekłam ją w tym tygodniu już dwa razy i od tego jakich użyjemy jabłek, zależy jaka będzie szarlotka. Przy mało soczystych jabłkach szarlotka będzie bardziej

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z burakami 411

można. Robiłam już ciasto z cukinią , szpinakiem a to jest z buraczkami. Wszystkie te ciasta są pyszne i ciężko zdecydować, które najlepsze. Ciasto z buraczkami jest mocno czekoladowe, wilgotne, aromatyczne i długo zachowuje świeżość. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino o smaku truskawki Monte Santi. Składniki: Składniki suche: 1 szkl mąki orkiszowej jasnej typ 650 3/4 szkl mąki pszennej

Ala piecze i gotuje
KAKAOWIEC Z CAŁYMI GRUSZKAMI 128

Jesień to czas gruszek. Wiele odmian właśnie teraz smakuje najlepiej. Te twarde, jędrne, nie mocno dojrzałe warto zapiec w mocno kakaowym, wilgotnym cieście..które wręcz rozpływa się w buzi i tak kusi..aż do ostatniego kawałka. Gruszki smakują wyjątkowo, a ciasto dzięki nim nabiera nowego smaczka. Podane w całości na stół zachwyci Waszych gości prostotą ;) Składniki: kostka margaryny 6 jajek

Z Majeczką w kuchni
Przepis na Naleśniki z Serem 549

około  30 minut. W tym czasie przygotuję farsz serowy do naleśników: Twaróg przekładam do miseczki i rozdrabniam widelcem, następnie dodaję jogurt naturalny (ilość jogurtu zależy od tego jak wilgotny mam ser, ja dodaję około 4 łyżek, ser nie powinien być zbyt rzadki ale też nie suchy po dodaniu jogurtu, w konsystencji powinien przypominać pastę na kanapki  ). Dodaję cukier

Uwaga Babcia Gotuje
Ekspresowe Ciasto Bez Miksera Z Jeżynami 149

Musiałam uruchomić piekarnik, ale nie u siebie, a u mamy i na ekspresa powstało to ciacho. Wilgotne, w smaku przypominające ucierane, z jeżynami z nalewki oraz z małą gałązką rabarbaru ;) Składniki na blaszkę 27 x 17 cm lub 24 x 24 cm 2 jajka klasy L 1/2 szkl oleju 100 gr cukru 170 gr mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku

Gotowanie...to proste !
CIASTO DYNIOWE Z ORZECHAMI PEKAN I CZEKOLADĄ 184

Wilgotne i mięsiste ciasto z tartą dynią, orzechami pekan (lub włoskimi) oraz kawałkami gorzkiej czekolady. Łatwe i bezproblemowe w przygotowaniu. Długo zachowujące świeżość. W sam raz do filiżanki gorącej kawy na leniwy jesienny podwieczorek. Tartą dynię możecie zastąpić marchewką ( pamiętając, że 250 g tartej marchewki to około 2 szklanki), a pokrojone na porcje ciasto podać z powidłami śliwkowymi i kleksem

cool and minty
Muffiny twarogowe z owocami 156

skoro mowa o rodzinnych wypadach, to mam dziś dla Was propozycję, która na wycieczki do lasu czy nad wodę idealnie się nadaje. Muffiny z dodatkiem twarogu to moje ulubione. Wilgotne w środku, z wierzchu chrupiące za sprawą brązowego cukru. Zapraszam... :) Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 100 ml oleju 100 ml mleka 220 g sera Capri (serek typu włoskiego, sprzedawany

Czerwień i błękit
Kotlety pęczakowo - ziemniaczane 168

smaku oraz czosnek niedźwiedzi. Mieszamy.  Stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy.  Ciasto nie może być zbyt zwarte. Na patelnię z olejem po cebulce dolewamy nieco świeżego. W wilgotnych dłoniach formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron do zrumienienia.   Świetnie smakują z sosem grzybowym i surówką z białej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
Białe Brownie Bezglutenowe. 175

link do przepisu tutaj ) to przygotowanie jasnej wersji tego ciasta. Składniki, których użyłam do stworzenia przepisu są dosyć nietypowe choć jak najbardziej oddają niebywały charakter brownie. Ciasto jest aromatyczne, wilgotne, mój mąż nawet pokusił się o stwierdzenie że było zakalcowate i bardzo smaczne. Co je odróżnia od zwykłego ciemnego klasycznego brownie ???. Jest lżejsze i trochę bardziej puszyste, z uwagi

vaniliowoczekoladowa
Babka śmietankowa (bez masła) 131

prasowania, dodatkowo czas umilił mi kawałek babki. Zwykła – niezwykła babka. Niezwykła, bo bez grama masła, za to ze śmietaną kremówką zamiast niego. A zwykła, ponieważ to cały czas babka, wilgotna, o pysznym śmietankowo-waniliowym smaku. Podjadałam ją sobie między prasowaniem koszul  i ściereczek do naczyń. Lubię prasować! Babka śmietankowa (bez masła) duża forma z kominkiem przepis autorstwa Lauren Chattman

Posadzone i zjedzone
Ucierane ciasto z malinami. 159

malinami. Dobrze się składało, bo trochę ich uzbierałam u znajomych. Upiekłam szybkie i proste ciacho. Ciasto jest słodkie, ale słodycz zrównoważył cierpki smak malin. Wyszło ono miękkie i lekko wilgotne, a smakowało naprawdę przepysznie. Przepis wzięłam z gazetki "Życie na gorąco". Dobrze, że skorzystałam w sobotę z pięknej pogody, bo w niedzielę się popsuła i mogłam zaszyć się w kuchni

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ciasto czekoladowo kokosowe z cukinią 145

mogę jej przerobić. Ale wpadł mi w ręce przepis na ciasto czekoladowe z cukinią i postanowiłam je wypróbować. Jestem pod dużym wrażeniem smaku tego ciasta. Jest puszyste, mocno czekoladowe, wilgotne i wcale nie czuć, że jest w nim cukinia. Nikt z domowników nie zgadł z czym jest to ciasto. Z pewnościom będę do niego wracać a was zachęcam do upieczenia

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania