serdecznie polecam mój dzisiejszy przepis. Upiekłyśmy babeczki na kefirze z bananami z dodatkiem kropelek czekoladowych i płatków migdałowych. Babeczki, których smak przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Niezwykle delikatne, puszyste i wilgotne, rozpływające się w ustach. Jedyn ą ich wad ą jest to, że za szybko znikaj ą ;) Polecam serdecznie i uważajcie na siebie! SKŁ ADNIKI (8 sztuk
La grande e la piccola cuocaMurzynek babci Ireny jest pyszny, wilgotny i pełen smaku. Przepis dostałam od Marty – przyjaciółki rodziny. Ten murzynek od pokoleń … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Murzynek</span> babci Ireny pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerWspaniałe ciasto na dobry początek tygodnia. Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością owoców. Bardzo dobry pomysł sposób na wykorzystanie owoców z kompotu. Łatwe ciasto z wiśniami można upiec tak na szybko, przed obiadem. I jest jak znalazł do popołudniowej kawki. Bo przyznam się Wam, że nie udało mi się zrezygnować ze słodyczy. Silna wola z wiekiem robi się coraz słabsza
dolcevitainmykitchenKokosanki FIT to wręcz fenomenalna w swej prostocie i smaku zdrowa przekąska z czterech łatwo dostępnych składników. Ciasteczka zachwycają delikatnie chrupiąca skorupką i wilgotnym, miękkim środkiem. Idealne dla amatorów kokosowych łakoci i ekspresowych rozwiązań. Wiórki … Artykuł Kokosanki FIT (4 składniki) pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mejest tak dobre, że szczęka opada. Pierożki idealnie wpasują się w nadchodzące walentynki albo jeszcze lepiej sprawdzą się na stole Wielkanocnym. Chcecie więcej propozycji świątecznych przepisów? Zajrzyjcie tutaj: Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną Rożki francuskie z jabłkami i solonym karmelem Szybkie ciasto z dżemem i owsianą kruszonką Czekoladowe jajka wielkanocne Artykuł Pieczone pierogi Pina Colada pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowanietrzeba mnie było długo namawiać. Moją ciekawość wzbudził krem na bazie serka śmietankowego, którego do tej pory używaliśmy wyłącznie do kanapek. Ciasto wyszło pyszne!!! Lekkie, puszyste i wilgotne. Polecam !!! Składniki: 2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki 2 szklanki mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 4 jajka 1.5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Fascynacje Aniczystą ściereczkę i zawijamy go razem z nią w rulon. Tak zwinięty biszkopt odstawiamy do wystudzenia, najlepiej w przewiewne miejsce na kratce. Dzięki zwinięciu ciepłego biszkopta będzie on bardziej wilgotny i nie będzie się kruszył podczas zwijania. Krem Kiedy biszkopt się studzi, przygotowujemy nadzienie, czyli krem i jabłkową frużelinę. Jabłko obieramy, przekrawamy na ćwiartki i usuwamy nasiona. Następnie kroimy
Analiza SmakuMocno czekoladowe i wilgotne muffinki dla wszystkich wielbicieli czekolady. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Jedne z lepszych jakie jadłam :) 140 g masła 60 g gorzkiej czekolady 4 łyżki kakao 3/4 szkl mąki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szkl cukru szczypta soli 1/2 szkl śmietany 12% Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku. Dodać kakao, wymieszać
Smakołyki Asinajprostsze i najszybsze babeczki. Jednak nie są takie zupełnie zwykłe, bo z niespodzianką w środku. Do każdej babeczki włożyłam jedną krówkę, przez co stały się bardziej wyjątkowe. Puszyste, wilgotne w środku, miękkie i delikatne. Piekę je dość często, a potem córka zabiera je sobie w lunch box do szkoły :) Jednak zanim przejdę do przepisu na babeczki to napiszę Wam kilka
Zrób to smaczniesię zepsuć tego typu ciasta. To dzisiejsze jest praktycznie w połowie jest z warzyw i owoców, równie dobrze można uzyć samych jabłek lub samej dyni. Dzięki temu ciasto jest wilgotne, nie sypie się i nie kruszy. Idealnie nadaje się do zabrania ze sobą do szkoły/pracy. Świeżość zachowuje nawet 5 dnia, sprawdziłam przypadkiem, bo skitrałam kawałek przed Miśkami
greenscarfdynię, mam dla Was dzisiaj przepis na kolejną sernikową wariację. Tym razem, będzie to pyszny, puszysty sernik dyniowy bez spodu. Dzięki dodatkowi puree z dyni, jest jeszcze bardziej wilgotny, a w dodatku przyjemnie pachnie pomarańczą. Sernik jest bez spodu, więc jego pieczenie jest mniej skomplikowane. Natomiast, zastąpienie cukru erytrytolem lub ksylitolem, obniża jego kaloryczność. I zapewniam Was, że efekt końcowy
Okiem Blondynki by McBlondiPrzepis na biszkopt który pięknie wyrasta, jest wilgotny i ma bardzo intensywny kakaowy smak. Ten biszkopt wybrałam jako mój ulubiony z pośród wielu innych receptur na biszkopt kakaowy, bo jest najsmaczniejszy i zawsze pięknie wyrasta. Zapraszam na film: Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) 5 jajek 120 g cukru (1/2 szklanki) 100 g mąki (2/3 szklanki) 30 g kakao
Słodki BlogTypowo jesienne ciasto z dynią, lekko wilgotne, puszyste i przepyszne. To ciasto jest bardzo proste do wykonania, pięknie pachnie i smakuje wybornie. Jeśli jeszcze nigdy nie robiłeś ciasta z dynią to musisz koniecznie to nadrobić! Przepis na te pyszności znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ, to 50 przepisów na przepyszne sezonowe dania! Znajdziesz w nim propozycje dań dla całej
SMYKWKUCHNIfunkcja wywołuje mój nieustający zachwyt. Piekarnik sam dostosowuje ilość pary, do ustawionej przeze mnie temperatury, której zakres mieści się w przedziale od 130 do 230 stopni. termoobieg wilgotny - idealnie sprawdza się m.in. do odświeżania pieczywa. W piekarniku parowym Electrolux przygotujecie każdy rodzaj potraw wymagających tradycyjnego pieczenia lub pieczenia parowego, a więc wszelkiego rodzaju dania mięsne, potrawy
Cztery FajeryWyjątkowa propozycja dla fanów ciasta marchewkowego - czyli babka marchewkowa z bakaliami. W pięknym marchewkowym kolorze i z wilgotną strukturą - na pewno będzie zarówno idealną dekoracją, jak i przepysznym deserem na stole Wielkanocnym. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki startej marchewki 1 szklanka rodzynek
Świat Ciasta