tarta do obtoczenia Wykonanie: Mięso z indyka włożyć do miski, dodać usmażoną na złoty kolor cebulkę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, kaszę manną i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, i smażyć partiami na rozgrzanym oleju z obu stron
Walijskie Pichcenieblaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wymiary 32 x 20 cm (nie większa, ale może być mniejsza). Piec w 175 stopniach, termoobieg 20-25 minut. Im krócej tym ciasto bardziej wilgotne. P.S. Oczywiście kochani ksylitol możecie zastąpić innym cukrem, mąkę bezglutenową na mąkę owsianą, czekoladę proponuję zostawić min 65% kakao. Śmietankę kokosową w polewie można zastąpić zwykłą śmietanką. Solony karmel
Mój pomysł napracować bez rozrobienia zaczynu ? Czy ciasto dobrze wyrośnie? Te i inne wątpliwości co do sposobu przygotowania tego ciasta rozwiewają się natychmiast po ukrojeniu pierwszego kawałka. Środek bajecznie miękki i wilgotny , choć dość zwarty . Całość solidnie wyrośnięta z apetyczną skórką z wierzchu. Wnęt rze najeżone kandyzowanymi owocami. Rozchodzący się po całym domu cytrynowy aromat podczas pieczenia i przyjemnie cytrynowy smak
Grunt to przepis!Dziś przepis na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe muffinki z jabłkami. A jako że roboty przy nich mało, a szybko znikają zrobiłam z podwójnej porcji. Tak więc zapraszam do spróbowania bo są przepyszne. Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 5 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 jajka 1/2 szklanki oleju
magiczna kuchnia Kasiszpinaku przebieramy i wyrzucamy zepsute. Miękki ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, mozzarellę rwiemy w palcach na małe kawałki. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, bez termoobiegu. Grzyby oczyszczamy wilgotnym papierowym ręcznikiem – nie lubią moczenia. Kroimy pieczarki na ćwiartki i pozbawiamy je trzonków. Na dużej, szerokiej patelni rozpuszczamy na wysokim ogniu masło, wrzucamy grzyby, mieszamy szybko i smażymy
Karo in the Kitchennikt nie zgadł z czego jest upieczony. No dobra dynia w końcu padła w składnikach i chia bo widoczne a kaszy nikt nie rozpoznał. Ciasto jest delikatne w smaku, wilgotne, pyszne i zdrowe jakby tego nie zrozumieć. Slogan to ostatnio nadużywany ale jedząc kaszę jaglaną chudniemy, bo ona rozkłada tłuszcze dość szybko więc chyba to zdrowy deser. Ja zrobiłam
Moje Małe CzarowanieCiasto szybkie i proste do zrobienia. Ciasto wychodzi lekko wilgotne ale wbity w nie patyczek powinien być suchy. Doskonałe do kawy lub herbaty. Uwaga szklanki o pojemności 200 ml czyli mniejsze niż standardowe o pojemności 250 ml możesz użyć opłukanego i osuszonego pojemniczka po jogurcie ten pomysł znalazłam na innym blogu. 200 g jogurtu naturalnego 3 szklanki mąki pszennej
cukrem pudrem posypanenasiona i płatki. Może nie jest to oryginalny przepis,bo użyłam takich składników jakie akurat mam w swojej kuchni,to i tak efekt końcowy zadowalający. Chlebek wyszedł smaczny,bardzo wilgotny,przepełniony zdrowymi nasionkami. 1 szkl. ziaren słonecznika 3/4 szkl. siemienia lnianego 1/2 szkl. płatków jaglanych 1/2 szkl. płatków orkiszowych pełnoziarnistych 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. pestek dyni
Kolorowa kuchnia Elkizarazem deser walentynkowy to zachęcam do skorzystania z tego przepisu :) Ciasto jest dość niepozorne, ale po przekrojeniu widać kryjącą się wewnątrz niespodziankę: czerwone serce! Ciasto jest bardzo smaczne i wilgotne. Dodatkowo można dodać do niego startą skórkę z cytryny lub pomarańczy, aby całość nabrała cytrusowego aromatu. Wierzch ciasta możecie polać lukrem, roztopioną czekoladą, oprószyć cukrem pudrem lub pozostawić bez niczego
MyCookBook.plpergaminie syrop. Na wierzch ciasta nakładamy talerz, całość szybko odwracamy i ściągamy papier. Pomarańcze w syropie będą teraz na górze. Ciasto jemy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Jest dosyć wilgotne, zachowuje swoją świeżość do 3 dni i do tego czasu lepiej je zjeść, żeby nie zdążyło się popsuć. Ale jak znam życie zniknie z blatu w dwa dni SKŁADNIKI NA WIERZCH
Karo in the KitchenKotleciki z tofu i pieczarek czyli niedzielny wege obiad Bardzo smaczne, wilgotne i maja jedną wadę – znikają w oka mgnieniu Nie musisz mieć dużej wprawy, żeby zrobić taki obiad. Trzeba uważać tylko przy smażeniu bo kotlety są delikatne i potrzebują delikatnego traktowania Propozycja podania: ⚪ Ryż na sypko ⚪ Mix sałat polany sosem winegret Kotleciki z tofu i pieczarek Drukuj
Apetyt na Zielonepopularności poprzedniego posta z Pączusiami w roli głównej aż nie śmiem proponować Wam skromnych gofrów :) Ale są to wyjątkowe gofry! delikatne, pachnące, wierzchu chrupią a w środku są wilgotne. Łatwo je przygotować więc zrobiłam je dzisiaj na pierwsze śniadanie :) Inspirację znalazłam TUTAJ . Zamiast pączków Bezglutenowe gofry marchewkowe 2 duże jajka 6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 4 czubate
Dzieje kuchennej Wiewiórygodziny (u mnie fermentowało 2 godziny). Po wyrośnięciu odgazować przez krótkie przemieszanie ciasta. Wyłożyć na mokry blat i zwilżonymi wodą dłońmi uformować zaokrąglony bochenek.Wyrastanie w wilgotnym środowisku (ja spryskiwałem wodą) 1,5-2 godzin. Piec 45-65 minut (ja piekłem 70 minut) w temperaturze 250oC, pod koniec pieczenia temperaturę można obniżyć do 200-220oC. Studzić na kratce, można posmarować
Przepisy na domowy ser i chlebdzikiej róży. Podgrzewać na małym ogniu, aż wszystko się rozpuści i połączy w jednolitą masę. Nie gotujemy. Ciepłą przelać do suchej mieszanki bakaliowej i dokładnie wymieszać. Owsianka stanie się wilgotna i taką przełożyć do formy do pieczenia albo na blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 25 min. Co około 10 minut granolę należy przemieszać
https:KKuchniaMniamkiedyś w sezonie pojechać na plantację pomarańczy. Widok musi tam być niezapomniany! Ten zapach i kolor zainspirowały mnie do upieczenia jogurtowego ciasta z pomarańczami. Mięciutkie i niesamowicie pachnące, wilgotne jak to jogurtowe, a przy tym niezwykle proste. Całe ono! Składniki: 150ml gęstego jogurtu naturalnego (może być grecki) 2 jajka 150g cukru 100ml oleju rzepakowego 220g mąki 1 kopiasta
Obiad gotowy