Proste ciasto torcik tiramisu z truskawkami – Zapraszam na nowe, pyszne ciacho z truskawkami. Jest wilgotne, aromatyczne, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Torcik jest kawowy, migdałowy, śmietankowy, wygląda wspaniale i jest prosty w przygotowaniu. W śród moich kości zrobił furorę i mnie też bardzo smakował. Zamiast likieru migdałowego można użyć na przykład: orzechowy, śmietankowy, kawowy. Truskawki można zastąpić malinami
Mała CukierenkaNajłatwiejsze puszyste ciasto z rabarbarem – Zapraszam na bardzo smaczne, puszyste ciasto z rabarbarem. Jest proste w przygotowaniu i szybkie. Ładnie pachnie, jest wilgotne, kwaskowate, nie za słodkie. Takie idealne ciasto na lato. Moja mama piekła mi takie w dzieciństwie. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony doradcasmaku.pl ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej
Mała CukierenkaCiastka czekoladowo-chałwowe są niesamowicie pyszne, chrupiące na wierzchu i lekko wilgotne w środku. Po prostu rewelacja! Smak chałwy jest przyjemnie wyczuwalny i doskonale łączy się z czekoladowym posmakiem. Ciasteczka są doskonałe do przechowywania w szczelnie zamkniętym pojemniku, więc możecie je upiec w większej ilości. Lubicie ciastka z chałwą ? Ciastka czekoladowo-chałwowe - składniki: (około 10 sztuk) 50g chałwy
Di gotujeBabeczki z bitą śmietaną i kolorową posypką są bardzo proste do wykonania a ich dekorowanie to świetna zabawa z dzieckiem. Babeczki są pyszne , puszyste i wilgotne . Dodatkowo udekorowane bitą śmietaną i kolorową posypką tworzą smaczny deser , któremu nie oprze się ani duży ani mały łasuch słodyczy. Uwielbiam piec i uwielbiam patrzeć, kiedy moja rodzina zjada to co dla nich przygotowałam
Zrób to smaczniegdyż szybko robią się pulchne z dużą ilością pęcherzyków powietrza ;) Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne :) 4. W trakcie smażenia podgrzewamy dżem aby stał się bardziej płynny i rzadszy. Gotowe, smarujemy twarogiem, rolujemy, podsmażamy i takie podsmażone polewamy naszym sosem z dżemu, możecie oczywiście zamiast
Gotowanie...to proste !granulowany czosnek do smaku dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia Sery pozbaw papierków, posól, dopraw ziołami z listy, czosnkiem i chili do smaku. Wcześniej zanim doprawisz, możesz przetrzeć je wilgotnym, ręcznikiem papierowym, wtedy przyprawy lepiej będą się trzymać. Jajka roztrzep jak na kotlety schabowe. Każdy krążek sera obtocz w jajku następnie w bułce tartej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proces powtórz dwukrotnie wtedy
Ogrodnik w podróżyPrzepis na ciasto pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany" . Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i bardzo pyszne. Idealne do kawy czy herbaty. Jak mówi autorka najważniejsze jest aby do ciasta dodać sok ze świeżo wyciśniętych cytryn. Włoskie ciasto cytrynowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemąki, ciepłe mleko wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10-15 minut. Mąkę przesiać do misy. Dodać sól, oliwę, zaczyn z drożdży i wyrobić ciasto. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na godzinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto rozwałkować bardzo cienko (tak jak na tradycyjne pierogi). Za pomocą szklanki wykrawać kółka. Farsz umieść na środku każdego kółka
Przepiski.plwegetarian (nie zawiera składników odzwierzęcych) oraz dla osób ceniących sobie wartościowe słodkości – czekoladowe ciasto z mąki gryczanej – dla mnie i mojej rodzinki to strzał w dziesiątkę, jest wilgotne, mocno czekoladowe, kasza gryczana jest mocno wyczuwalna, ciasto jest delikatnie słodkie. Już na surowo bardzo mi smakowało. Ciasto nie sprawi Wam problemu. Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony Olgi Smile . Moja
moj przepis namój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta na kruchym spodzie, przyjemna w przygotowaniu. Warstwa z jaglano-śmietankowym budyniem rewelacyjna, wilgotna, mięciutka, kremowa. Polecam Składniki na formę do tarty o średnicy 24-26 cm: Spód: 200 g mąki u mnie zwykła pszenna typ 650 70 g oleju kokosowego lub zimnego masła
moj przepis naminut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć do 100 stopni i piec bezy przez ok. 40-50 minut. Bezy powinny być kruche z wierzchu a w środku wilgotne i z pianką. Bezy można upiec np. 1-2 dni wcześniej przed podaniem- będą nadal świeże. Przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy- następnie dodajemy cukier i mascarpone. Bezy przełożyć kremem następnie dekorujemy owocami ( borówki
I LOVE LIFEjestem pożeraczem deserów więc przetestowałam ciasto które jak dla mnie można nazwać zero vaste ponieważ jest idealne do wyczyszczenia lodówki z zalegających zdrowych produktów. Ciasto wyszło bardzo zbite, wilgotne i sycące. Więc idealne do pracy czy na podwieczorek. Długo utrzymuje świeżość bo u mnie leżało nawet do tygodnia i nic złego się z nim nie stało. Oprócz ciast czy babeczek
Radość kipiąca uśmiechem.rabarbarowy rozpoczęty, również u nas w ogrodzie. Rabarbar obrodził hojnie, więc to dopiero początek przepisów z udziałem rabarbaru. Na początek klasyka gatunku, drożdżowe z rabarbarem. Trochę inne, bo mniej wilgotne niż reszta drożdżowych na blogu. U mnie ze względu na synka bez produktów mlecznych, wy natomiast możecie ich spokojnie użyć. Składniki na formę o średnicy 26 cm: 2 niepełne szklanki
moj przepis naciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć białą mąkę. Inspiracja blog Moje Wypieki . Składniki na formę
moj przepis nałyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę obieramy z osłonek, wbijamy jajko, mieszamy i wilgotnymi dłońmi robimy okrągłe kotlety. 2. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy w naczyniu
Kulinarna Chwila