kolejny eksperyment z roślinnymi wypiekami :) Skoro były już takie z czerwonej fasoli, które bardzo lubię i zawsze wychodzą pyszne, to nadeszła pora i na takie z białej. Muffinki są wilgotne i miękkie oraz bardzo sycące. Smak fasoli jest niewyczuwalny, przebija się za to masło orzechowe, a czekoladowa polewa z daktyli świetnie uzupełnia całość. Choć mi raczej wyszedł bardziej daktylowy
Healthy food explorerPaluchy z batata z kokosem to pyszna propozycja na Tłusty Czwartek . Wilgotne w środku dzięki puree z batata, a z zewnątrz chrupiące. Mniam… Smaży się je tak jak churros . Za pomocą rękawa cukierniczego wyciska się kawałki ciasta na rozgrzany, głęboki tłuszcz i obcina nożyczkami. Ciasto jest dość luźne, w zasadzie samo wychodzi z worka Paluchy z batata pięknie rosną
Oryginalny smakProsty SERNIK CHAŁWOWY z polewą chałwową – Zapraszam na nowy, pyszny, kremowy sernik z chałwą. Jest bardzo smaczny, wilgotny, waniliowy i wygląda apetycznie. W przygotowaniu jest prosty i szybki. W przepisie wykorzystałam chałwę waniliową, ale można użyć chałwy o innym smaku. Polecam! (zmodyfikowany przepis z gazetki przyślij przepis ciasta na święta). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam
Mała CukierenkaWilgotne, mocno czekoladowe ciasto w połączeniu z kajmakiem i solonymi orzeszkami skradło serca mojej rodzinki. Wszystkim bardzo posmakowało i zniknęło ze stołu jako pierwsze spośród innych słodkości. To niewątpliwie deser dla wielbicieli czekolady i orzeszków. Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka mąki pszennej
Smakołyki AsiPyszne ciasto ze starego zeszytu. Kiedyś bardzo popularne i często gościło w moim domu. Fajnie odświeżyć stare zapomniane smaki z dzieciństwa . Ciasto jest fajnie wilgotne ,proste do zrobienia i rewelacyjnie smakuje. Połączenie murzynka z sernikiem. Idealne do niedzielnej kawki ,polecam
Swojskie jedzonkoolej 4 łyżki zsiadłe mleko 200 ml szczypta soli Do miski z mąką dodajemy składniki, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w wilgotną ściereczkę lub folię na ok.10 minut. Potem wałkujemy
Smaczne mojeDziś polecam Wam wilgotny, z dużą ilością bakalii, pyszny świąteczny keks. Czytaj więcej
Ana Mari's worldłyżki miękkiego masła Wykonanie: Jabłko obieramy, kroimy w dość drobną kostkę, posypujemy łyżeczką cukru waniliowego, łyżeczką cynamonu, mieszamy i odkładamy. Składniki kruszonki rozcieramy palcami w miseczce, aż powstanie wilgotna kruszonka. Do sporej miski wkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i dolewamy tyle letniego mleka, by zaczyn nabrał gęstości śmietany. Mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut, by "ruszył
Kronika PiekarnikaCzekolada i maliny… Och, cóż za szkoda, że moich pomruków zadowolenia nie mogę przełożyć na pisemną formę, oddającą doznania smakowe, jakie duet ten dostarcza. Za sprawą wilgotnego, mocno kakaowego ciasta, ze skąpanymi słodkimi malinami oraz kawałkami czekolady te doznania są wszak po wielokroć silniejsze. A kiedy owe ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej („kleista
Even Better Foodwapnia i żelaza. Do czego wykorzystać puree z dyni? Puree z dyni można wykorzystać do ciast – nadaje im piękny, soczysty kolor i ciekawy smak. Wypieki są też bardziej wilgotne i dłużej zachowują świeżość. Puree możemy też dodać do pancake’ów i innych placków. Mus z dyni stanowi też składnik dyniowych klusek i deserów. Drukuj Puree z dyni Najprostszy
Na-talerzu.plTakie przepisy lubię – babka herbaciana z powidłami jest bardzo prosta , nie wymaga miksera, można dodać dowolny, ulubiony dżem, jest wilgotna i pyszna. Spróbujcie Składniki: 2 torebki czarnej herbaty 100 ml wody 4 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 1/3 szklanki mąki tortowej ¼ szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki majonezu Dodatkowo: Słoiczek powideł
Słodki sentymentpiec około 55 minut do suchego patyczka, w formie bakę wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - babka jest bardzo łatwa, szybka do wykonania, bardzo smaczna, delikatna, aromatyczna pomarańczą i wilgotna.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędużą, wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (z wyposażenia piekarnika). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Upieczone ciasto wykładamy na rozłożoną na blacie wilgotną ściereczkę. Ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia. Wciąż ciepłe ciasto zwijamy wraz ze ścierką w roladę. Odstawiamy do przestudzenia. Twaróg przepuszczamy dwu-trzykrotnie przez praskę. Miksujemy z cukrem oraz ekstraktem waniliowym. Schłodzoną
Smaki Na Talerzułatwość w przyrządzeniu. Ciasto z dynią jest również bardzo aromatyczne. Nic dziwnego znajdziecie w nim mnóstwo korzennych przypraw, w tym mój ulubiony cynamon, którego dzisiaj zrobiłam pokaźne zapasy. Lubię wilgotne ciasto z dodatkiem czekolady, więc dodałam jej sporo. Całość zakończyłam cynamonową posypką. To ciasto to moja recepta na jesień. Przypomina ją swoim kolorem. Na dworze zaczyna się robić pięknie. Dominują
codojedzeniamąką (tylko do połączenia składników) oraz domowy mus jabłkowy . Piec około 30-35 minut lub do tzw. suchego patyczka. Patyczek wbity w środek ciasta powinien być czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Czytaj więcej: Ciasto cynamonowe
Moja Delicja