wilgotne - 500 przepisów (strona:26/34)

Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 187

bardzo drobno ostrym nożem). Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz dodając odrobinę wody przegotowanej  wtedy tatar będzie  bardziej miękki.  Z mięsa formujemy na talerzu kulę  wilgotnymi, dłońmi), a na czubku robimy  zagłębienie.  Sparzamy przez 3 sekundy we wrzątku jajka, następnie  w zagłębienie wbijamy żółtko jaja kurzego (lub kilka żółtek jaj przepiórczych).  Dookoła

Bon Appetit Małgorzaty
Czekoladowe Cupcakes 164

zbliżający się St. Patrick’s Day. I choć nie są zielono-biało-pomarańczowe to dodatek Guiness’a w cieście zdecydowanie to rekompensuje. Babeczki są czekoladowe, mocno wilgotne, rozpływające się w ustach. Przyozdobione pysznym kremem czekoladowym na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone smakują obłędnie. A wisienką nad i jest okrągłe toffifee. Polecam Wam bardzo. Są pyszne, nie wymagają

Made By Mom And Son
Ciasto czekoladowe intensywnie pomarańczowe. 165

migdały, mleko i posiekaną czekoladę. Łączymy w jedno.   Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem i w 165 stopniach piekarnik góra - dół pieczemy 35 minut, ciasto powinno być ciężkie i wilgotne. Polewa pomarańczowa: -1,5 pomarańczy -3/4 kubka cukru pudru Owoce parzymy, ścieramy skórkę. Miąższ kroimy na kostkę i gotujemy kilka minut aż płyn odparuje, miksujemy blenderem. Cukier puder zalewamy

BaRepas
Brownie z cukinią 134

Brownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Bazowałam na przepisie z blogu  Cake Time . Składniki 200 g mąki pszennej

pink envelope
Ciasto marchewkowe 137

Jeszcze kilka lat temu pomyślałabym marchewka i ciasto? A jednak, mama wysłała przepis i namówiła do zrobienia. I kolejne wielkie podziękowania dla wspaniałej matulki - ciasto jest szybkie, pyszne, wilgotne, proste i wyjątkowe! Polecam! Składniki: 2 i 1/2 szklanki + 1 łyżka mąki (osobno) 2 szklanki cukru (dałam 1 i 1/2) 1 i 1/3 szklanki oleju roślinnego 3 duże jaja

NA MOIM TALERZU
Szybkie ciasto kakaowe z gruszkami. 153

Ciasto kakaowe z gruszkami. Bardzo smaczne, wilgotne, proste i szybkie w wykonaniu. Polecam :) Składniki ( na tortownicę 26 cm.) - 5 jajek - 1 szklanka cukru - 2,5 szklanki mąki - 0,5 szklanki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 2 płaskie łyżki kakao - cztery duże gruszki - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie Jajka ubijam z cukrem

Kuchnia z widokiem na ogród
Muffinki z krówkami 342

Już kiedyś dodawałam ten przepis, ale postanowiłam go odświeżyć, bo w drodze do ideału wprowadziłam sporo modyfikacji. To nasze ulubione muffinki. Każdy po ich zjedzeniu robi wielkie WOW. :-) Wilgotne jabłka, słodka krówka i przeogromna ilość przepysznej kruszonki - nic dodać, nic ująć. Na stałe wpisałam je do mojego słodkiego menu - ku uciesze domowników, bo znikają szybciej niż się pojawiają. :-)  (składniki

Szefowa kuchni
Czekoladowy chlebek bananowy 311

patyczka Chlebek można jeść bez niczego, ale podobnie jak klasyczny banana bread, doskonale smakuje z masłem i dżemem. Wersja czekoladowa jest nieco mniej ciężka niż klasyczna, ale tak samo wilgotna. Z podanego przepisu można przygotować też muffiny, odpowiednio skracając czas pieczenia (do około 20-30 minut

Smakołyki Bereniki
Torcik andrutowy z jagodami 107

Taki deser, to kwestia 30 minut. Pyszny zwłaszcza następnego dnia, gdy andruty staną się wilgotne od masy i powideł. Polecam zwłaszcza teraz, gdy są upały, bo do jego przygotowania nie potrzeba piekarnika. Dekoracja z floksów jest jadalna. Składniki: 1 opakowanie okrągłych suchych wafli 150 g miękkiego masła 2 żółtka 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku

Gosia gotuje
Chleb żytni z wodą z kiszonych ogórków, ziarnem żyta i koperkiem 154

chlebek bo je kocham piec i piekę dużo. Ten chleb zauroczył mnie chociażby tym że pachnie latem i ogórkami małosolnymi. Jest z serii tych bardziej zbitych ale za to wilgotny i pyszny. Zachęcam do pieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mazurek makowy- świąteczne ciasto. 193

herbatnikami, Masę wylać na herbatniki i wstawić do nagrzanego  do 190°C piekarnika na 1 h. Może być  odrobinkę dłużej, sprawdzić ciasto  patykiem, ma być odrobinkę wilgotny, ciasto powinno zrobić się dosyć ciemne, wyjąć, wystudzić, polukrować i udekorować skórką cytrynową i smacznego

Kuchnia Beaty
Jerozolima, Ottolenghi, Semolina cake - ciasto z czerwonych pomarańczy, nie tylko na niedzielę 229

ciasta z semoliny, jednak zawsze główną przeszkodą był ... brak semoliny. Postanowiłam tym razem po prostu użyć kaszy manny i efekt okazał się doskonały. Ciasto jest niezwykle aromatyczne i cudownie wilgotne - długo utrzymuje świeżość i z każdym dniem staje się smaczniejsze. Ogromnym plusem jest sam sposób przygotowania - nie wymaga miksera, ubijania, etc. - składniki po prostu miesza się w misce. Polecam podać

KUCHARNIA
Sarni grzbiet 416

Ciasto sarni grzbiet Choć nazwa brzmi jak wykwintny mięsny obiad, sarni grzbiet to wilgotne ciasto czekoladowe! Jeśli lubisz "mokre" ciasta na bazie rozpuszczonej czekolady - taki właśnie jest sarni grzbiet. Mocno czekoladowy, rozpływający się w ustach, z posmakiem migdałów i chrupiącymi migdałami w słupkach na wierzchu. Zobacz również przepisy na inne ciasta czekoladowe ----> Brownie , brownie z kajmakiem i orzechami , brownie

Moje Qulinaria
Rajstopy i pończochy - kilka praktycznych porad. 135

wysuszyć) lub włożyć na kilka godzin do zamrażalnika. Co zrobić gdy poleci oczko w rajstopach lub pończochach ? Należy je posmarować niewielką ilością lakieru do paznokci, lakieru do włosów lub wilgotnym mydłem. To powinno skutecznie zahamować lecące oczko w nagłych i niespodziewanych sytuacjach. Tutaj znajdziesz wiele różnych porad : dobre rady

Przepisy i porady kulinarne
Babka piaskowa - jak uzyskać wspaniały smak i aromat. 103

Jeżeli do ciasta przeznaczonego na babkę piaskową dodamy pod koniec trochę rumu, likieru lub koniaku po upieczeniu nasze ciasto będzie miało wspaniały smak, aromat, a także będzie bardziej wilgotne. Ciasto nie będzie tak szybko wysychać podczas przechowywania

Przepisy i porady kulinarne