wilgotne - 500 przepisów (strona:29/34)

Świąteczna babka z orzechami 212

Taka babka świetnie zda egzamin na świątecznym stole. Najlepiej smakuje na drugi dzień, więc można ją zrobić wcześniej. Babka jest wilgotna i puszysta a na dodatek mocno orzechowa. Dzięki produktom Helio znów mam smaczne Święta.rozwiń i czytaj dalej :Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Dorada pieczona w soli 185

nasypała się do środka sól. Wymieszać sól ze skórką pomarańczową i cytrynową, jajkiem i nasionami kopru. Wlać nieco wody i mieszać, aż będzie przypominała wilgotny piasek. Na blachę wysypać centymetrową warstwę soli, robiąc wgłębienie dla każdej ryby. Natrzeć rybę oliwą i umieścić we wgłębieniu. Położyć resztę soli na wierzchu, dociskając dłonią. Głowa i ogon ryby

Stare Gary
Ciasto czekoladowe z jagodami i białą polewą 138

Sezon śliwkowy w pełni, małymi krokami zaczyna się dyniowy, a ja dzisiejszym ciastem kończę okres jagodowy :)Wilgotne i miękkie ciasto, które w swoim składzie nie zawiera jajek, mocno czekoladowe, z dodatkiem jagód i dodatkowo polane białą czekoladą, a do tego nieskomplikowane (czyt. banalnie proste) i… wyjątkowo szybko znikające ze stołu ;)))Musicie się skusić! :)))* mąka pszenna- 400 g* jogurt grecki

Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowe ciasto z cukinią 131

babce.Za babkami nie przepadam,ale ta cukiniowa jest super.Przyznam szczerze ,ze ciasto z cukinia zrobilam pierwszy raz i nie spodziewalam sie ,ze moze tak smakowac.Jest miesiste i bardzo wilgotne,ale nie ciezkie,a dodatek mielonych orzechow i czekolady nadaja mu swietny smak.Zreszta,przkonajcie sie sami.Mielone orzechy mozna zastapic mielonym migdalami,bedzie tak samo smacznie.Ten zaskakujacy przepis konczy tegoroczne cukiniowe receptury.Cukinia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bananomakowiec 97

ciasto to totalny eksperyment. Muszę przyznać, że smaczny eksperyment. Ciasto jest wilgotne i puszyste czyli tak jak lubię. Ekspresowe, smaczne i niedrogie ciasto.3 dojrzałe banany1/3 szk oleju rzepakowego3/4 szk cukru brązowego1/2 szk maku mielonego2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 szk mąki pszennej typ 500100 g mieszanki kandyzowanych skórekLukier :3 łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytrynykolorowa posypka do ciastRozwiń

Ewa w kuchni
Ciasteczka brownie 128

Już od dawna przymierzałam się do zrobienia brownie i w końcu mi się udało:)! Oczywiście jestem fanką tego ciasta czekoladowego – lekko chrupiącego na zewnątrz i bardzo wilgotnego w środku – tak bardzo popularnego w Ameryce i Kanadzie. Kawałek ciasteczka brownie ze szklanką mleka i świat od razu lepiej wygląda ;)! Niestety jest jeden tylko problem z brownie…. raczej

UgotujmyTo.pl
Chleb orkiszowy na drożdżach 359

zaletą tego chleba jest to, że ciasto rośnie bardzo szybko, więc można go spokojnie upiec i zjeść w kilka godzin. Ten chleb orkiszowy na drożdżach wyszedł bardzo sprężysty i wilgotny. Na pewno – ze względu na łatwość przygotowania – będzie ten chleb często gościł w naszym domu Chleb orkiszowy na drożdżachSkładniki:30 g świeżych drożdży (u mnie 14 g drożdży

UgotujmyTo.pl
Ciasto gruszkowe (Chlebek gruszkowy) 132

Ciasto to jest bardzo proste do przygotowania, wystarczy tylko wymieszać suche i mokre składniki oddzielnie a potem je tylko połączyć. Jak przy przygotowaniu muffinek. Ciasto gruszkowe jest puszyste i wilgotne. Można oczywiście po ostygnięciu posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne. Samo w sobie, takie zwyczajne, bardzo nam smakowało. Zapraszam na chlebek gruszkowy/ciasto gruszkowe

UgotujmyTo.pl
Szybkie ciasto z owocami 682

dłuższy weekend i musiałam zrobić kilka ciast po powrocie z pracy, więc wybranie prostych przepisów było konieczne. To szybkie ciasto z owocami jest naprawdę szybkie do przygotowania a jest wilgotne i puszyste i wspaniale smakuje z owocami…. i ewentualnie z kruszonką Przetestujcie bo warto :)!Szybkie ciasto z owocamiSkładniki: (szklanka o pojemności 250 ml)3 szklanki przesianej mąki1 szklanka cukru1

UgotujmyTo.pl
Pasztet z fasoli i pieczarek 349

przepisem mam jeszcze do zaoferowania inne pyszności… Jeśli lubicie pasztety bezmięsne, to mam nadzieję, że skusicie się na ten dzisiejszy pasztet z fasoli i pieczarek. Pasztet jest bardzo wilgotny i łagodny w smaku. Oczywiście możecie bardziej go doprawić Zapraszam na pasztet z fasoli i pieczarek Pasztet z fasoli i pieczarekSkładniki:5 szklanek (poj.250 ml) ugotowanej fasoli Jaś2 cebule3 ząbki

UgotujmyTo.pl
Sernik z kokosem 215

wiórków kokosowychW misce wymieszać 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników, 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich i 1/3 szklanki rozpuszczonego masła. Po wymieszaniu powinniśmy uzyskać konsystencję wilgotnego piachu. Wylepiamy tym dno naszej formy (fot.1). Pieczemy przez 5 do 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 190° C. Po zapieczeniu spodu, wyciągamy formę i całość studzimy. Teraz należy przygotować

Świat Ciasta
Ciasto marchewkowe z polewą 281

opakowanie cukru waniliowego 1 i 1/2 szklanki cukru pudruTym razem przepis o którego głównym składniku lepiej nikomu nie wspominać na początku - lecz zdecydowanie lepiej na końcu :) Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne... ale ponieważ zawiera w swoim składzie warzywo - nie do każdego przemówi to na wstępie. Przygotować wszystkie składniki (fot.1). Ubić pianę z białek. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodać cukier

Świat Ciasta
Pavlova z kremem i owocami 315

Anny Pawłowej , dla której to pierwszy raz został przygotowany.Ja mam dla Was wersję z owocami typowo letnimi …. i pysznym kremem ze śmietanki i mascarpone.Delikatna , chrupka z zewnątrz , a wilgotna w środku beza … wypełniona tym kremem … z mnóstwem truskawek … jagód … brzoskwiń i zielonej odmiany winogron zachwyca podniebienie!A wcale nie jest taka trudna do zrobienia jakby

Ostra na Słodko
Czekoladowe ciasto z daktylami 287

Jestem w posiadaniu sporego pudełka super daktyli ze sklepiku przyklejonego do pewnej warszawskiej restauracji. Daktyle są wilgotne i tak słodkie, że nie da się ich za wiele zjeść. Już przy ich zakupie chodziło mi po głowie jakieś szersze wykorzystanie niż zjedzenie ich samych w sobie. Tak powstało ciasto czekoladowe z daktylami. Daktyli w nim w sumie nie czuć - ciasto podobne

Z butelką mleczka w tle
Drobiowy szaszłyczek na szybko 326

spodu mogło się opiec, a górna opieczona część znalazła się na dole. W sumie po około pół godzinie były gotowe.Taki sposób pieczenia ich sprawił, że były delikatniejsze, bardziej wilgotne, a mięso nie spiekło się za mocno. Zadbała o to wlana na dno naczynia woda, a przyprawy wrzucone do niej nadały mięsu ciekawy posmak.Oczywiście - każdy z nas ma swoje

Codzienna kuchnia niecodzienna