Ekspresowe Ciasto Bez Miksera Z Jeżynami

Ekspresowe Ciasto Bez Miksera Z Jeżynami

Ekspresowe Ciasto Bez Miksera Z Jeżynami

Musiałam uruchomić piekarnik, ale nie u siebie, a u mamy i na ekspresa powstało to ciacho. Wilgotne, w smaku przypominające ucierane, z jeżynami z nalewki oraz z małą gałązką rabarbaru ;) Składniki na blaszkę 27 x 17 cm lub 24 x 24 cm 2 jajka klasy L 1/2 szkl oleju 100 gr cukru 170 gr mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia około 150 gr owoców ( u mnie jeżyny z nalewki oraz rabarbar ) 1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i roztrzepujemy trzepaczką na delikatną piankę. 2. Dodajemy mąkę wra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.