wieprzowina - 9331 przepisów (strona:22/623)

Obiad na niedzielę: pieczone ziemniaki i gołąbki 261

sól, pieprz, olej ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Składniki na pieczone ziemniaki: 1-2 kg ziemniaków kilka cebul majeranek, sól, pieprz, olej Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka. Mięso mielimy a gdy kupujemy zmielone trzeba uważać na tzw. mięso garmażeryjne (jest już posolone i może zawierać różne inne

prawdziwe jedzenie
Schabowy wg Magdy Gessler 355

przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na "oko", ale przepis  podaję taki jaki znalazłam w necie.. 1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety) 1 l mleka 2 cebule 2 jaja bułka tarta sól i pieprz przyprawa Kuchta smalec do smażenia Wieprzowinę pokroić na 4 grbe kotlety. Każdy z nich rozbić(...)włókna tłuszczu w środku kotletów ponacinać nożem, co zapobiegnie zwijaniu się kotletów podczas smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto

Moje domowe kucharzenie
Chinkali z ziołowym bulionem i wieprzowiną 97

Rate this post Chinkali z ziołowym bulionem i wieprzowiną Chinkali to jeden z tych rodzajów pierożków, wobec których jesteśmy bezbronni Nie da się ich nie zjeść i nie ważne ile kalorii mają, zawsze gładko wchodzą Pyszne chinkali, pochodzą z Gruzji. Nie są trudne do zrobienia i przy odrobinie wprawy uda Ci się ulepić nawet ładny kształt. No moje niekoniecznie powalają(...)wystygły. Składniki na dresing podgrzej na patelni, mieszając aż się połączą. Serwuj gorące, posypane koperkiem, prażoną cebulką i polane dresingiem miodowym. Smacznego! Artykuł Chinkali z ziołowym bulionem i wieprzowiną pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Bigos nietypowy, dlaczego? 92

sherry luksusowy Bigos z przecierem pomidorowym i winem Tradycyjny bigos staropolski Bigos ze młodej kapusty 20 porcji Składniki: 2 kg młodej kapusty 1 l kiszonej kapusty 600 g wieprzowiny, łopatka i karkówka 300 g wołowiny rosołowej 250 g kiełbasy podwawelskiej 200 g wędzonego boczku 3 liście laurowe 150 g suszonej żurawiny 5 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna jałowca 2 łyżeczki(...)kwaśna można odlać wodę od gotowania, nalać świeżej i jeszcze raz zagotować kapustę. Wymieszać kiszoną kapustę ze słodką. Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Nie wylewać wody. wieprzowinę i wołowinę włożyć do jednego garnka, wlać zalać gorącą wodą i gotować przez godzinę na małym ogniu. Boczek wędzony pokroić w kostkę i zrumienić na małym ogniu. Dodać do kapusty

codojedzenia
Bigos ze słodkiej kapusty z kabanosami 142

trwało około 40 minut). Jeżeli woda za bardzo odparowała, można dolać jej więcej. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Bigos staropolski Pieczony bigos z wieprzowiną i powidłami Bigos z kiełbasą i ciemnym piwem Bigos z młodej kapusty i kiełbasy Bigos z cukinią i kurczakiem Bigos z wieprzowiną Artykuł Bigos ze słodkiej kapusty z kabanosami pochodzi

Kardamonovy
Makaron ryżowy ze schabem i warzywami 105

wielkie brawa. W ogóle nie macie pojęcia ile bym dała, żeby zjeść teraz makaron ryżowy ze schabem i warzywami. Ograniczenia żywieniowe są obecnie jednak dość drastyczne. Ani ryżu, ani wieprzowiny, odpada nawet czerwona papryka. Jak żyć? No jakoś trzeba. Ciężko więc opanować głód, pisząc dzisiejszy przepis. Dlatego postanowiłam zjeść sobie (właśnie teraz) serek wiejski. Trochę to oszuka moje bebechy. Troszeczkę(...)dymkę z marynaty, dodajemy schab. Całość smażymy kolejną minutę. Pod koniec smażenia dodajemy makaron, sos sojowy, ogórki, dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy poszatkowanymi orzechami ziemnymi i kiełkami. Podobne przepisy: Wieprzowina po chińsku z orzechami ziemnymi Makaron ryżowy z warzywami Makaron ryżowy z kurczakiem Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem Wołowina z makaronem po chińsku Artykuł Makaron ryżowy ze schabem

Kardamonovy
Staropolski bigos z kiszonej i słodkiej kapusty 127

słodkiej kapusty, poszatkowanej 250g tłustego boczku wędzonego 1 posiekana cebula 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe około 500-750g różnych rodzajów mięsa pieczonego (np. kura, wieprzowina, wołowina, królik) 250g kiełbasy wiejskiej po 1 łyżeczce suszonego majeranku i tymianku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz i cukier do smaku 1/2 -1 szklanka czerwonego wina Przygotowanie Krok 1. Boczek(...)które tworzą bazę do tego dania. W tradycyjnym przepisie można użyć  kiszonej i słodkiej kapusty w proporcji 1:1. Oprócz tego potrzebujemy różnych rodzajów mięsa, takich jak wołowina, wieprzowina, dziczyzna lub drób. Do przypraw należą kminek, tymianek, majeranek, a także sól i pieprz. Bigos można urozmaicić dodając do niego suszone grzyby, śliwki lub pieczarki. Mam nadzieję, że przepis

Moja Książka Kucharska
Kartacze z mięsem 120

przygotować farsz na bazie grzybów, twarogu, soczewicy lub kaszy. kartacze Przepis na kartacze Składniki na kartacze 2 kg ziemniaków ok. 200 g mąki pszennej sól, pieprz Nadzienie: 300 g wieprzowiny (np. szynka) 300 g wołowiny (np. udziec) cebula 1 mała pietruszka 1 mała marchewka 2 listki laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu pół łyżeczki majeranku szczypta gałki(...)muszkatołowej 1 mały ząbek czosnku 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo: 1 cebula olej do smażenia Jak zrobić kartacze? Przygotuj farsz mięsny Wołowinę i wieprzowinę pokrój na średniej wielkości kawałki i przełóż je do garnka. Dodaj do mięsa obraną pietruszkę, marchewkę, ziele angielskie, liście laurowe oraz ziarenka pieprzu. Całość zalej niedużą ilością wody, tak aby mięso było delikatnie przykryte. Gotuj

okolicepalnika.pl
Pasztet z mięsa mieszanego 338

pasztet z mięsa mieszanego. Klasyczny pasztet pieczony z gotowanego mięsa wieprzowo – drobiowego. Jak zrobić pasztet z różnego rodzaju mięsa? Polecam stary przepis na pasztet z mięsa z rosołu, wieprzowiny i wątróbki. Prosty przewodnik krok po kroku jak zrobić pasztet domowy. Jakie proporcje do pasztetu wątróbki do mięsa? Masz prawo wybrać czy wolisz mniej czy więcej wątróbki. Czy wolisz(...)dodać większą ilość tłuszczu, to będzie cięższy wariant pasztetu i lżejszy z dużą ilością gotowanych warzyw. Pasztet drobiowo – wieprzowy pieczony z mięsa i warzyw z rosołu, oraz gotowanej wieprzowiny. Pamiętaj, że mielimy tylko chłodne lub wręcz zimne mięso, nigdy gorącego! Zapraszam 🙂           Pasztet z mięsa mieszanego wieprzowo – drobiowego przepis łopatka wieprzowa 1 kg mięso

Dieta moja pasja
Wieprzowina z warzywami z wolnowara Crockpot + film 91

Wieprzowina z warzywami z wolnowara Crockpot to pyszna propozycja na obiad dla całej rodziny. Przygotowanie takiej potrawy to kwestia pokrojenia składników i połaczenia ich w wolnowarze, danie robi się samo a my możmy cieszyć się wolnym czasem.     składnki na 4-5 porcji 1 kg łopatki wieprzowej 250 g małych pieczarek 1 średnia cukinia 4-5 cebul(...)tryb potrawy na podstawie wykorzystanego przepisu. Całą resztę zrobi za nas wolnowar a my mozemy cieszyć się wolnym czasem. Tak przygotowane danie podajemy z posiekaną natką pietruszki.   Artykuł Wieprzowina z warzywami z wolnowara Crockpot + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Łopatka w sosie z pieczarkami i papryką 240

idealnie miękka i krucha.  Duszona łopatka wieprzowa w sosie z papryką i pieczarkami jest dość prosta w przygotowaniu, nie sposób jej zepsuć. Mięso można oprószyć ulubionymi przyprawami do wieprzowiny,  jeśli zależy Wam na czasie. Ważne, by obsmażyć wieprzowinę do wyraźnego zarumienienia z obu stron - dzięki temu sos będzie miał najlepszy smak i kolor. W sosie świetnie sprawdzą się

Lekcje w kuchni
Kartacze nadziewane wieprzowiną 113

Kartacze nadziewane wieprzowiną 500 g ziemniaków ugotować w lekko osolonej wodzie, po odcedzeniu utłuc i zostawić do wystudzenia. Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. 1 kg ziemniaków po obraniu oraz jedną cebulę zetrzeć na tarce do jarzyn o najdrobniejszych oczkach. Utarte ziemniaki można przełożyć na gęste sito umieszczone nad miską, aby obciekły. Następnie porcje ziemniaków umieszczać na środku lnianej(...)jednego garnka zbyt dużo sztuk, powinny luźno pływać). Woda powinna cały czas się gotować, ale bardzo delikatnie, aby kartacze nie popękały. Gotować na delikatnym… Artykuł Kartacze nadziewane wieprzowiną pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen