jednym zamachem przygotować pasztety z podwójnej porcji składników, a potem tylko wyjmować gotowy z zamrażalnika ! Ten, który chcę Wam dziś zaproponować upiekłam z różnych rodzajów mięs: wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Uważam, że taki mieszany pasztet jest najsmaczniejszy. Aby go nieco urozmaicić dodałam do niego suszoną żurawinę. Z dodatkiem domowego chrzanu będzie pyszny. Smacznego 😍. Pasztet mięsny ze śliwkami
Kulinarne przygody GatityPostawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek . Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny. Żurek: 300-400ml zakwasu 2 marchewki marchewki 2 cebule 3 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 łyżeczki chrzanu 5 jajek sól, pieprz, papryka słodka
Szefowa kuchniPolecam przepis, krok po kroku,na moje goł ąbki z białej kapusty - mam nadzieję, że Wam się spodoba :) SKŁADNIKI: 1 duża główka białej, luźnej kapusty 300g ryżu długoziarnistego 250g wieprzowiny mielonej 1 puszka dobrej mielonki konserwowej 1 duża cebula 3 kapelusze suszonych, wcześniej obgotowanych, grzybów 2 kopiaste łyżki bułki tartej 1/2 szklanki + 1 szklanka esencjonalnego rosołu (może być z koncentratu
Moja Książka Kucharskamąki pszennej (w zależności od wilgotności masy ziemniaczanej) sól i pieprz do smaku kilka kropel soku z cytryny (możecie dodać, aby ziemniaki nie ściemniały) farsz mięsny: 500g wołowiny lub wieprzowiny bez kości (albo po trochę obu rodzajów mięsa) 1 cebula 1 marchew, kawałek korzenia pietruszki po kilka ziarenek ziela i pieprzu, kilka listków laurowych 1 jajko sól, pieprz czarny
Moja Książka Kucharskaczosnku 3 łyżki tłuszczu do smażenia 2 łyżki mąki pszennej sól do smaku Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy na plasterki. Na tłuszczu podsmażamy plastry mięsa oprószone przyprawą do wieprzowiny z każdej strony, razem z czosnkiem i cebulą. Zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem. Co jakiś czas podlewamy wodą. Gdy mięso będzie już miękkie, przekładamy na talerz. Przygotowujemy sos. Do kubeczka
Moja smaczna kuchniazdrowotnych, a chcesz schudnąć to popatrz na mięso wieprzowe przez pryzmat hormonów tucznych, które na pewno nie ułatwi ci odchudzania, więc szybko rozejrzyj się w sklepie za alternatywą dla wieprzowiny, zarówno mięsa na obiad jak i w obszarze wędlin
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemomencie z pomocą przychodzi dieta rozdzielna, która wspomaga naturalne procesy trawienne, minimalizując ilość procesów gnilnych... Warto pamiętać, że najszybciej gnijącymi białkami w jelitach to mięsa; wieprzowina i wołowina, nawet sama w sobie. By takiej sytuacji uniknąć trzeba pamiętać o 3 czynnikach wspomagających: stosować dietę rozdzielną, dobrze i długo gryźć, minimalizować ilości spożywanego mięsa. Kiedy już zaczniemy dbać
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePostawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek . Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny. 6 jajek L 150g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna od Hańderek 4 ogórki kiszone lub konserwowe garść kiełków rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo
Szefowa kuchniróżnorodny szczep dobrze sprawdzi się jako aperitif, czyli lekki drink przed posiłkiem. Będzie też dobrze współgrać z owocami morza, białym mięsem, drobiem, a w niektórych wypadkach także i wieprzowiną. Przykłady win: PIO DEL RAMO Betola Blanco, połączenie szczepów Chardonnay i Muscat, wina od Marka Konrada dla Frisco. Opinie o tym winie: pasuje do wszelkich dań z owoców morza. Frontera Chardonnay
Tradycyjna KuchniaIdzie wiosna - jemy lżej:). Przedstawiam przepis na zdrowy, niskokaloryczny obiad z kurczakiem w roli głównej. To taka podróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:). 500g filetów z kurczaka 1 duża cukinia 2 papryki czerwone 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej
Szefowa kuchnisokiem z połowy cytryny. 9. Podawaj z łyżką gęstej, kwaśnej śmietany. INSTRUKCJA - film krok po kroku: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Wieprzowina 543 350 75.43 24.29 0 Marchew (surowa) 57 140 1.3 0.34 13.41 Pietruszka korzeń 66 80 2.08 0.4 13.68 Por 17 70 1.54 0.21 3.99 Seler (korzeń
Atlas SmakówChoć kuchnia chińska rozgościła się na polskich stołach już dość dawno, to nadal duże zaskoczenie wywołuje dodawanie do rosołu wieprzowiny. Warto jednak czasami spróbować nowych orientalnych smaków, które urozmaicą nasze tradycyjne potrawy. Poniższy przepis pochodzi z wydanej ponad 20 lat temu publikacji "Kuchnia chińska" autorstwa Katarzyny Pośpieszyńskiej. Składniki zupy bogów 1 jajko 2 cebule dymki 3/4 - 1 litr chińskiego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakonserwy. Pracy trochę jest,ale warto. Zalega mi w zamrażalce podgardle więc trzeba go dobrze wykorzystać. Tym razem padło na pyszny domowy pasztet. Składniki: ok 1,20 kg wieprzowiny ( łopatka,karkówka,szynka) ok 300 g podgardla bądź boczku surowego ok 300 g wątróbki wieprzowej bądź drobiowej 2 cebule 2-3 jajka 1 czerstwa bułka 4 ziela angielskie 3 liście
Niespełnione zdolności kulinarneprostoty – zarówno w doborze składników jak i techniki wykonania. Tylko pięć komponentów i… lekko odwrócone myślenie o gotowaniu. Zaintrygowani? Sprawdźcie ten sos do kurczaka, indyka, kaczki, wołowiny i do wieprzowiny, do warzyw gotowanych, tych na parze i pieczonych, do zielonych sałatek, grzanek, smażonych i pieczonych ryb i do gotowanych jaj. Gotowanie. Infuzja. Dwa proste kulinarne pojęcia, oba – jeśli jesteście stałymi
Karo in the KitchenPostawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek . Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny. 400g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna od Hańderek 3 duże czerwone cebule 250g pomidorków koktajlowych 4 łyżki oleju 200ml jasnego piwa sól, pieprz 1. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki
Szefowa kuchni