tych z fasoli jak i tych z psa. Śmieszą mnie te wszystkie teksty, że burger nie może być z tego czy tamtego, bo większości tych "obrońców tradycji" burger z wieprzowiny czy z MOM, nie przeszkadza. Tak, jeśli już chcemy być szczegółowi, to prawdziwy hamburger, czyli befsztyk hamburski powinien być TYLKO z wołowiny. Tak jak zupa zwana barszczem nie może być
Kryzysowa Książka Kucharskalitr wody. Wrzucić ziele angielskie i listek laurowy. Dodać obsmażone mięso. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić na tym samym oleju, na którym smażone było mięso. Dodać do gotującej się wieprzowiny. Dusić na małym ogniu ok. 45 minut. Po tym czasie dodać obraną i startą marchewkę. Doprawić papryczkami, solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. Mąkę zasmażyć na suchej patelni. Wymieszać
Zielona KuchniaKolejna odsłona duszonego mięsa w sosie. Bardzo soczyste i delikatne w smaku. Idealne do ziemniaków czy klusek śląskich. Składniki -600 g wieprzowiny -3 łyżki oleju -3 ząbki czosnku -łyżka koncentratu pomidorowego -1,5 łyżki słodkiej papryki -pół łyżeczki ostrej papryki -po pół papryki czerwonej i zielonej (można użyć całej czerwonej) -100 ml słodkiej śmietany -sól i pieprz Przygotowanie Mięso
Zielona Kuchniatradycyjnych. Można jest także potraktować jako wariację na temat kotletów mielonych i podawać je z innym sosem lub bez. A w międzyczasie zapraszam do ankiety :) Składniki: -500 g mielonej wieprzowiny (najlepiej z łopatki) -100 g ryżu -mała główka kapusty -sos sojowy -pieprz -2 cebule -2 ząbki czosnku -bułka tarta -1 jajko -szczypta tymianku -sól -1/2 pęczka bazylii -olej rzepakowy
Zielona Kuchniasiną dal.. a na takie chłodne dni najlepszy jest pyszny, rozgrzewający, syty gulasz. Wykorzystałam mięso z indyka dzięki czemu danie jest mniej kaloryczne, ale równie dobre jak z wieprzowiny dzięki przyprawom, piwu i piernikowi. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksiekamy w cienkie plastry. Paprykę, cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na mocno rozgrzanym oleju, podsmażamy wieprzowinę. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę i paprykę oraz obficie posypujemy przyprawą kebab/gyros. Chwilę smażymy, po czym zalewamy 250ml wody, dusimy do jej odparowania przez około 20 minut
Szefowa kuchniposiłek w domu własnoręcznie wykonany jest równie szybki, łatwy i o wiele smaczniejszy. Mieszankę przypraw możecie wykorzystać później do różnych innych dań, marynowania mięsa, nie tylko piersi ale także wieprzowiny, do gulaszu czy mięsa na grilla. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrzadka. Dodajemy posiekaną drobno kolendrę lub natkę, całość mieszamy i sprawdzamy, czy nie trzeba salsy odrobinę dosolić albo dodać jeszcze więcej kuminu czy papryki. Nam najbardziej smakowała do wieprzowiny – do karkówki z grilla i do wieprzowych kiełbasek w kilku wydaniach, ale ta kompozycja smaków sprawdzi się też do grillowanego kurczaka i do ryb. Pikantna, przyjemnie ostra, świetnie zastąpiła na grillowym
Karo in the Kitchensmażoną cebulką, polaną sosem koperkowym to pomysł na wyśmienity obiad. Podajemy z kluskami śląskimi albo ziemniakami i ulubioną surówką. Składniki na pieczeń z mięsa mielonego: 0,5 kg mielonej wieprzowiny jajko duża cebula 250 g boczku pól szklanki mleka bułka pszenna 100 g kaszy manny łyżka masła sól, pieprz, tymianek, pietruszka Przygotowanie Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: szynkę bez kości dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zwinąć ciasno w roladę i sznurkiem lub grubszą nicią obwiązać, musztardę wymieszać z olejem i przyprawą do wieprzowiny, natrzeć dobrze całą szynkę, schować do lodówki zawiniętą w woreczek najlepiej na całą noc w garnku na 2 łyżkach oleju zrumienić z każdej strony mięso wlać wodę i pod przykryciem po zagotowaniu dusić
W Mojej Kuchni Lubięmogę na nią patrzeć. Oczywiście cały czas piszę tu o wątróbce drobiowej, bo ta wieprzowa raczej mnie nie przekonuje...może dlatego, że nie przepadam w ogóle za wieprzowiną w każdej postaci. Postanowiłam trochę odczarować tę wątróbkę i wykonać ją w całkiem innej wersji, niż ta znana wszystkim z cebulką lub cebulką i jabłkiem. Podałam ją w śmietanowym sosie pieczarkowym
Kuchnia MagdaLenypewno nie ostatni. Danie bardzo mi smakowało Fasolka szparagowa z kurczakiem na pewno Wam posmakuje – zachęcam do jej przyrządzenia! Zobacz też: Fasolka szparagowa z wieprzowiną Przepis na fasolkę szparagową z kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g fasolki szparagowej 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki syropu klonowego łyżka sosu sojowego
Kuchnia Bazyliiwedług własnych smaków, każdy z Was może użyć tu swoich ulubionych dowolnych przypraw i ziół. Składniki: * 1 kg łopatki wieprzowej * 7-8 łyżek oleju * 1 płaska łyżeczka przyprawy do wieprzowiny * pół łyżeczki majeranku * pół łyżeczki tymianku * pół łyżeczki estragonu * szczypta ostrej mielonej papryki * woreczek do pieczenia Wykonanie: Olej wymieszać z przyprawami i ziołami. Nasmarować tym mięso i wstawić
Zrób to smaczniejest przygotowywana na bazie kaszy bulgur. Sałatka jest aromatyczna, o nucie cytrusowym, bardzo odświeżająca, dzięki dużej ilości zieleniny i idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. Polecam do wołowiny czy wieprzowiny z grilla. PRZEPIS TABBOULEH SKŁADNIKI: - 1 szklanka suchej kaszy bulgur - 1/2 dużego pęczka natki pietruszki - 1/2 pęczka zielonej mięty (taka sama ilość co natki, jeśli miętę masz w donnicy
SMYKWKUCHNIsuszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Sałatka
Moja smaczna kuchnia