wieprzowina - 8831 przepisów (strona:136/589)

PIECZEŃ Z KARKÓWKI 158

około kilogramowy kawałek piekę niecałe półtora godziny w 160'C. Składniki: * 4 steki z karkówki (około 700 g) * 2 łyżki oleju * płaska łyżeczka soli * 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny (użyłam Skworcu) * pół łyżeczki majeranku (użyłam Skworcu)   * ząbek czosnku * pół szklanki wody Wykonanie: Karkówkę natrzeć przyprawami wymieszanymi z olejem, odstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Do naczynia żaroodpornego

Zrób to smacznie
Ziołowe kotlety z indyka 168

wielu miejscach można wybrać sobie kawałek mięsiwa i poprosić o zmielenie. Jako, że indyk jest delikatny, to do wyrobu kotletów nie dodaję już bułki, jak w przypadku mielonych z wieprzowiny. A zatem wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy odpowiadającej wielkości kotlety. Jeśli zbyt się nam kleją do rąk, to polecam moczyć ręce w zimnej wodzie przed każdym kolejnym kotletem. Przed położeniem

Karczma Honorietty
Polędwiczki wieprzowe z wiśniami 161

film  subskrybuj mój kanał YouTube *Facebook:  https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram:  https://www.instagram.com/atlas_smakow/ Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii :  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Wieprzowina (polędwiczka) - Kraina Mięsa 495 500 100 10 0 Wiśnie 175 350 3.5 1.05 42.63 Ocet balsamiczny 16 18 0.09 0 3.06 Cukier 93 24 0 0 24 Masło ekstra

Atlas Smaków
Bitki drobiowe z kurkami 201

bardzo smaczne i bardzo proste do przygotowania. Bitki idealnie smakują z młodymi ziemniakami z koperkiem i np. z mizerią . Bo bitki nie tylko robi się z wołowiny, czy wieprzowiny! Polecam nasze przepisy na bitki wieprzowe z karkówki , bitki wieprzowe z kurkami , no i oczywiście tradycyjne bitki z wołowiny . Jak zrobić bitki drobiowe z kurkami? Składniki na obiad

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowane roladki z kurczaka 267

Najczęściej jednak grillujemy mięso z kurczaka . Oczywiście najważniejszym momentem w przygotowaniu mięsa na grilla jest marynowanie. Dzisiaj polecam uniwersalną marynatą, która pasuje i do drobiu i do mięsa, zarówno wieprzowiny jak i wołowiny. Jest to marynata na bazie romesco z dodatkiem ziół, soku z limonki i oliwy. Grillowane roladki z kurczaka marynowałam przez godzinę. Roladki można zrobić z piersi kurczaka

codojedzenia
Zupa Miso - tradycyjna zupa japońska. 194

wersji błyskawicznej.  Inspiracja przepisu -  link Składniki na 1 miseczkę 500 ml lub 2 mniejsze: 1 zupa OYAKATA MISO pół marchewki liść młodej kapusty garść kiełków (dowolne) 50 wieprzowiny mielonej kilka gałązek szczypiorku 3 łyżeczki kukurydzy z puszki łyżka masła sól, pieprz, ostra papryka w proszku jako przyprawy Wykonanie: Mięso podsmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i chili

Poezja Smaków - blog kulinarny
Miodowo musztardowe , podudzia 189

dnia każdego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Chociaż ostatnio starszy zaczął przebąkiwać ,że dobra jest też wieprzowina , no tak czyli w przyszłości wyczuwam ,że czeka na mnie świnia ..codziennie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
SZASZŁYKI Z ROZMARYNEM I SOSEM WORCESTER 204

SZASZŁYKI Z ROZMARYNEM o niepowtarzalnym aromacie sosu worcester. Na ich... Artykuł SZASZŁYKI Z ROZMARYNEM I SOSEM WORCESTER pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 217

Przepisy na różne warianty za'ataru podwalam już wcześniej ( znajdziecie je tutaj ) jednak dzisiejsza mieszanka jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs.  Mimo, iż na Bliskim Wschodzie wieprzowinę (o ile uda się ją kupić) jadają przede wszystkim ekspaci, to jednak ta odmiana za'ataru doskonale sprawdza się w polskich warunkach do marynowania karkówki. Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Salsa z mango 161

Salsa z mango będzie idealnym dodatkiem do grillowanyh mięs, na przykład do kurczaka czy wieprzowiny, często podaję ją także do krewetek czy do ryb. Ostatnio była dodatkiem do grillowanego steka i uważam, że też było pysznie. Tak naprawdę ta salsa świetnie się komponuje z wieloma daniami, wybór należy do Was. Jedno jest pewne, koniecznie musicie ją zrobić, zachęcam

Kulinarne przygody Gatity
POMIDOROWY GULASZ Z MIĘSEM MIELONYM 163

Mielonego , coś innego ale również dobrego. Moja wersja oczywiście jak pozostałe przepisy jest odchudzona , nie jest typowo tradycyjna. Polecam każdemu by spróbował :)  SKŁADNIKI: 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴 500 g mięsa mielonego z wieprzowiny 200 g warzyw mrożonych słupki 2 ząbki czosnku 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka curry 1 łyżeczka

Gotowanie Patki
Zimne nóżki wieprzowe 152

przystawkę. O czym mowa… Oczywiście o zimnych nóżkach. Są różne wersje zarówno z mięsa drobiowego, jak i z samych warzyw. Ale ja dzisiaj postawiłam na tradycyjne, czyli z wieprzowiny. Zimne nóżki wieprzowe: około 10 sztuk 2 golonki 2 – 3 nóżki wieprzowe duża marchewka pietruszka kawałek selera 4 ziarenka ziela angielskiego 4 liście laurowe 3 jajka ugotowane na twardo kilka

PatiGotuje
Roladki wołowe 148

śląską jest jak z rosołem lub bigosem. Co dom to inna receptura. Ta klasyczna przygotowywana jest z wołowego mięsa. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować je z wieprzowiny. Ta wersja będzie łatwiejsza i szybsza w przygotowaniu. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie

PatiGotuje
Meat&Go 157

Wnętrza są surowe, wejście mogłoby spokojnie grać w kryminałach. Jednak wchodzicie, zamawiacie i dostajecie coś, co demoluje wam wszystkie smaki, które pamiętacie. Karta jest krótka, kilka pozycji – wołowina, wieprzowina i gęś. Do tego kilka win, piwo, woda i lemoniady. Powiem wam, że to jest całkiem prosty i genialny koncept. Róbmy mało, ale dobrze. Nie będę się rozpisywać o poszczególnych

ladykitchen
Kurczak z grzybami 250

Długi czas nie mogłem znaleźć inspiracji na zrobienie jakiegoś nowego dania. Nie chciałem po raz kolejny robić wołowiny albo kaczki, a wieprzowiny żona nie lubi. Dlatego trzeba było coś wykombinować z kuraka. Wyszło naprawdę spoko! Bez zbędnego pitolenia, od razu przechodzę do przepisu: Składniki (dla dwóch osób): dwie małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki

manslogblog