Bitki wieprzowe w sosie własnym
Bitki wieprzowe w sosie własnym
Klasyka polskiej kuchni, czyli bitkami w sosie własnym. U mnie najczęściej w tej roli wieprzowina (gdyż moje dziecko niestety bardzo oporne na wołowinę), ale sam sposób przygotowania mięsa odbywa się w podobnej formie. Należy pamiętać żeby nie podlewać zbyt dużą ilością wody jeśli tylko sos zanadto wygotuje się, bo tylko stracimy na smaku. Obiad w zasadzie robi się sam, a my możemy ten czas wykorzystać dla siebie. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z Hrabiną w kuchni
Autor
Z Hrabiną w kuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, obiad, mięso, wołowina, wieprzowina
Inne przepisy z Z Hrabiną w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję