Bitki schabowe w sosie pieczarkowo-musztardowym

Bitki schabowe w sosie pieczarkowo-musztardowym

Bitki schabowe w sosie pieczarkowo-musztardowym

Przepis na : obiad

Bitki to po prostu bite kolety. Tradycyjnie robi się je z wołowiny, możemy przygotować je również z wieprzowiny. Ja przedstawiam przepis bitki ze schabu, polane pysznym, aromatycznym sosem. Szybki i efektowny obiad:).  Bitki: 500g schabu  sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia Sos: 1/2 kg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki musztardy  1/2 szklanki wody 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany 18%  sól, pieprz  olej posiekana natka pietruszki  1. Przygotowujemy sos: cebulę, czosn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.