Suszony schab dojrzewający

Suszony schab dojrzewający

Suszony schab dojrzewający

Wystarczy kilka dni i niewiele pracy a wyczarujecie dojrzewający schab suszony, przygotowany w domowych warunkach. Zamienicie na kupny? SKŁADNIKI: 1  kg. ładnego schabu    1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki soli Czosnek granulowany(wg uznania-ale uważam,że łyżka) Papryka słodka(j,w) Kumin (1/2 łyżki) Majeranek (1.5 łyzki) Rozmaryn Liść laurowy oraz przypawy, które lubicie Pończocha PRZYGOROWANIE: Schab myjemy, osuszamy, usuwamy wszelkie błonki, tłuszcze. Tak przygotowane mięso zasypujemy cukrem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.