wieprzowina - 8831 przepisów (strona:126/589)

Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! 174

kociołek Pożywna, rozgrzewająca i gęsta zupa gulaszowa. Idealna na chłodniejsze dni. Im częściej odgrzewana tym lepiej smakuje. Polecam!     Składniki: 400g wołowiny na gulasz ( można użyć zamiennie chudej wieprzowiny) 3-4 duże ziemniaki 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 obrane i pokrojone w kostkę pomidory 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki kawałek selera 100g pieczarek pół szklanki

Blog z Apetytem
Karmazyn i fasolka szparagowa 158

dobry smak i będących fit. Ja osobiście uważam się raczej za osobę uzależnioną od ryb i owoców morza, dlatego mój jadłospis ostatnio obfituje w tego typu pozycje. Jakoś zamiast wieprzowiny wolę zjeść dobrą rybkę. Szczególnie, gdy jest ich coraz większy wybór w zwykłym supermarkecie. Składniki: Filety z karmazyna Suszona cebula Czosnek granulowany Suszony czosnek niedźwiedzi Kurkuma w proszku Zielona fasolka

Karczma Honorietty
Kurczak z tofu i warzywami 135

piersi z kurczaka (jednak także w tym przepisie możecie ich użyć). Jeżeli nie macie sosu rybnego, pomińcie go, dodając więcej pozostałych przypraw, aby nadanie nabrało orientalnego charakteru. Zobacz też: Wieprzowina po chińsku z ryżem Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą Przepis na kurczaka z tofu i warzywami Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 40 minut Składniki opakowanie tofu 3 udka

Kuchnia Bazylii
Przy książęcym stole w Raciborzu 148

fiołkami lub podawanego z mięsem. Na główne danie składały się zazwyczaj pieczenie z różnych rodzajów mięsa: wołowiny, jeleniny i sarniny, mięsa z tłustych kapłonów, gęsiny, w mniejszym stopniu wieprzowiny. Podawano je z różnymi odmianami kasz i sals (sosów do maczania kęsów jedzenia). Ulubionym smakołykiem były małe ptaki (skowronki, słowiki, drozdy, przepiórki), a także wiewiórki czy niedźwiedzie łapy. W dni postne

Passions hobbies life
Zupa meksykańska z mięsem mielonym 237

attachment_7700" align="aligncenter" width="685"] Zupa meksykańska[/caption] Zobacz inne przepisy na rozgrzewające jesienne zupy: Prosta Zalewajka Z Ziemniakami Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa Zupa Ziemniaczana – Kartoflanka Zupa Gulaszowa Z Wieprzowiną I Dużą Ilością Warzyw Zupa Chrzanowa Jesienna Zupa Krem Z Marchewki I Cukinii Artykuł Zupa meksykańska z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 116

dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść je na surowo razem ze skórką. Powinno się jeść przynajmniej jedno jabłko dziennie, bo ... JEDNO JABŁKO DZIENNIE MOŻE URATOWAĆ ŻYCIE! Według naukowców zjadając jedno jabłko dziennie można

Kuchnia MagdaLeny
Cukinia z chilli do słoików , przetwory 154

powstanie sos do makaronu lub ryżu . Świetnie nada się także jako składnik warzywny do zapiekanek ziemniaczanych lub makaronowych . No i oczywiście po dodaniu smażonej kiełbasy będzie pikantne leczo lub wieprzowiny , wtedy zmieni się w gulasz . Nieskończoność możliwości sprawia ,że przygotowuję ją co roku , a do wiosny półka w spiżarce świeci pustką Polecam szczególnie jeśli macie swoje warzywka , to zimą

Ogrodnik w podróży
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 76

Przepisy na różne warianty za'ataru podwalam już wcześniej ( znajdziecie je tutaj ) jednak dzisiejsza mieszanka jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs.  Mimo, iż na Bliskim Wschodzie wieprzowinę (o ile uda się ją kupić) jadają przede wszystkim ekspaci, to jednak ta odmiana za'ataru doskonale sprawdza się w polskich warunkach do marynowania karkówki. Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję

Cztery Fajery
Gulasz kolożwarski - kolozsvári gulyás - czyli rumuńska zupa gulaszowa 133

Rumunia) Składniki - proporcje dla 3-4 osób Podobno optymalne proporcje mięsa, ziemniaków i kapusty powinny wynosić 1:1:1, ale nam najbardziej odpowiada poniższy wariant. 40 dag wołowiny lub wieprzowiny bez kości (np. pręga, łopatka) 2 lub 3 mięsiste pomidory (można zastąpić koncentratem pomidorowym) około 20 do 30 dag kiszonej kapusty 40 g smalcu 2 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę

Cztery Fajery
Kotlety mielone z mięsa mieszanego 120

mieszanego wg przepisu mojej babci, od której "Kuchnię polską" dostałam. Kotlety mielone z mięsa mieszanego - składniki wg przepisu z 1963 roku 30 dag wołowiny z kością (łopatka) 20 dag wieprzowiny z kością 5 dag cebuli 6 dag czerstwej bułki (w całości) jedna ósma litra wody lub mleka (czyli 125 ml) 2 dag tłuszczu 1 jajko 4 dag tartej bułki

Cztery Fajery
Kurczak w marynacie teriyaki 141

teriyaki może być podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka w sosie teriyaki. Marynata teriyaki pasuje do krewetek, ryb i wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki. Na blogu znajdziecie uproszczony przepis na marynata teriyaki  - do drobiu, mięsa i ryb , dziś jednak chciałabym

Cztery Fajery
Kociołek pomidorowy z fasolką i mięsem mielonym 132

kiełbaski i wędzonego boczku mamy w niej mięso mielone podsmażone z cebulką. Danie jest bardzo smaczne i syte. Polecam!     Składniki: 40dkg fasolki Piękny Jaś 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 200ml przecieru pomidorowego Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, pieprz, sól, szczypta chili, liść laurowy 1 łyżka cukru 1 litr bulionu lub wody olej

Blog z Apetytem
Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką 122

podlewaliśmy bulionem drobiowym, a salami zastąpiliśmy mielonym mięsem wieprzowym. Efekt jest taki, że powstało bardzo sycące, nieprzekombinowane danie, które zasmakuje każdemu, kto lubi dobre risotto. Składniki: 250 g mielonej wieprzowiny 100 g cienko krojonego boczku 100 g szynki parmeńskiej lub salami 1 niepełna szklanka ryżu arborio 1 cebula 1 marchewka 2 łyżki przecieru pomidorowego 400 ml passaty lub sosu pomidorowego

Niedzielny kucharz
Dynia pieczona 249

feta można zjeść na ciepło jako samodzielny posiłek. Można do niej ugotować ulubioną kaszę np. pęczak lub wymieszać z risotto. Dynia pieczona stanowi też świetny dodatek do ryb i wieprzowiny. Po zblendowaniu powstanie Ci pyszna pasta dyniowa z serem, którą można smarować kanapki

AniaGotuje.pl
Menu na pierwszy tydzień września – 105 zł dla dwóch osób 125

Takie gotowanie to my lubimy! Menu na pierwszy tydzień września w naszym wykonaniu wygląda tak: Poniedziałek: Wegetariańska sheperd’s pie w słoiku Wtorek: Pikantna sałatka z mielonej wieprzowiny larb moo Środa: Enchiladas z mięsem z indyka Czwartek: Kurczak generała Tso Piątek: Ravioli w kremie pomidorowym Przepisy na kolejne dni będziemy publikować codziennie rano. Jak gotowaliśmy Pierwsze wrześniowe menu

Niedzielny kucharz