Sznycel po włosku 142się głownie do plastra panierowanej cielęciny, który zwykle jest smażony na maśle i podawany z cytryną i natką pietruszki. Oprócz cielęciny do piccata można stosować inne gatunki mięsa np. wieprzowinę, wołowinę, drób, czy nawet ryby. Sznycel po włosku panieruje się w mące , jajku i tartej bułce lub białym chlebie zmieszanym z tartym twardym serem, takim jak Parmezan lub Grana Padano
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na bitki w sosie cebulowym 227szynki, teraz każdy z nich przekrój na pół, ta by wyszło 14 kawałków. Szynkę przypraw świeżo zmieloną solą, pieprzem oraz mieszanką ulubionych przypraw – ja używam mieszankę przypraw do wieprzowiny. Mięso dopraw z jednej i z drugiej strony, wcierając przyprawy w szynkę. Tak przygotowaną szynkę oprósz w mące z jednej i z drugiej strony. przepis na bitki z szynki
ugotuj-przepis.pl
Fasolka po bretońsku 211jelenia. W przepisie napisałem, że jest to wybór opcjonalny (kiełbasa z jelenia), gdyż nie każdy przepada za dziczyzną. W zamian możesz oczywiście dodać inną kiełbasę na przykład z wieprzowiny. Tak odstaną (12 h) fasolę należy odcedzić . Wylanie wody z fasoli powoduje, że fasolka po bretońsku nie jest za gęsta, ale co najważniejsze nie ma po niej problemów gastrycznych, gdyż właściwości
ugotuj-przepis.pl
Pieczone pulpety drobiowe 196kulki za ich wszechstronne zastosowanie. Ciekawe przepisy z wykorzystaniem mięsa mielonego znajdziesz tutaj: Pieczone ziemniaki z mięsnym farszem Calzone z mięsem mielonym i domowym sosem BBQ Makaron pappardelle z wieprzowiną i jarmużem w sosie pomidorowym Zupa Meksykańska Jesienna zupa z mięsem mielonym i kluskami Artykuł Pieczone pulpety drobiowe pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowanie
Fasolka po bretońsku 255jelenia. W przepisie napisałem, że jest to wybór opcjonalny (kiełbasa z jelenia), gdyż nie każdy przepada za dziczyzną. W zamian możesz oczywiście dodać inną kiełbasę na przykład z wieprzowiny. Tak odstaną (12 h) fasolę należy odcedzić . Wylanie wody z fasoli powoduje, że fasolka po bretońsku nie jest za gęsta, ale co najważniejsze nie ma po niej problemów gastrycznych, gdyż właściwości
ugotuj-przepis.pl
Najlepszy pasztet z dzika 170Najlepszy pasztet z dzika na Wielkanoc. Idealny przepis na pyszny pasztet z dzika zrobiłam na podstawie mojego przepisu na najlepszy pasztet wielkanocny , wołowinę i wieprzowinę zastąpiłam dziczyzną, którą zamarynowałam przed gotowaniem i skróciłam też trochę czas pieczenia pasztetu. To mój sprawdzony i najlepszy sposób na wykorzystanie mięsa z dzika. Muszę przyznać, że nie często dziczyzna pojawia się w naszej kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka ziemniaczana z kiełbasą 185link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/saatka-z-prazona-cebulka.html), warstwowa sałatka z kurczakiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-kurczakiem.html), warstwowa sałatka z brzoskwiniami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-brzoskwiniami.html), warstwowa sałatka z wieprzowiną (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-wieprzowina.html), sałatka z tortellini (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/saatka-z-tortellini.html), sałatka misz - masz (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/saatka-misz-masz.html), sałatka z ananasem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com
Waniliowe Improwizacje
Przepis na bitki w sosie cebulowym 197szynki, teraz każdy z nich przekrój na pół, ta by wyszło 14 kawałków. Szynkę przypraw świeżo zmieloną solą, pieprzem oraz mieszanką ulubionych przypraw – ja używam mieszankę przypraw do wieprzowiny. Mięso dopraw z jednej i z drugiej strony, wcierając przyprawy w szynkę. Tak przygotowaną szynkę oprósz w mące z jednej i z drugiej strony. przepis na bitki z szynki
ugotuj-przepis.pl
Sałatka śniadaniowa 443link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/saatka-z-prazona-cebulka.html), warstwowa sałatka z kurczakiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-kurczakiem.html), warstwowa sałatka z brzoskwiniami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-brzoskwiniami.html), warstwowa sałatka z wieprzowiną (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-wieprzowina.html), sałatka z tortellini (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/saatka-z-tortellini.html), sałatka misz - masz (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/saatka-misz-masz.html), sałatka z ananasem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com
Waniliowe Improwizacje
Wędzona sól 157przepis będzie wymagał drewna dębu lub jabłoni. Aby użyć bardziej wyrazisty smak pasujący do wołowiny polecamy użyć drewno Mesquite. Drewno Hickory nadaje mocny smak, który dobrze komponuje się z wieprzowiną. Ze względu na wiele czynników zaleca się sprawdzać smak soli po pierwszych 20 minutach wędzenia a następnie co 20-30 minut. Zachęcamy do przygotowywania wędzonej soli w wędzarniach Bradley Smoker
naRuszcie
Kluski z mięsem. Mięciutkie ciasto i dużo pysznego farszu. Idealne na obiad. PRZEPIS 150przepisu. Przepis na kluski z mięsem Składniki: na ciasto ok. 1,5 kg ziemniaków, 1 jajko, mąka ziemniaczana, sól. Na farsz potrzebne będzie 800 gramów mięsa mielonego (można użyć wieprzowiny, wołowiny lub indyka), duża cebula, 1 jajko, olej, sól, pieprz. Jak zrobić kluski z mięsem? Ugotowane w osolonej wodzie i ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę lub dokładnie utłucz – masa musi
Kulinarna Polska
Chilli con carne 136Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (można też zastąpić wieprzowiną lub indykiem) 1 butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1/2 łyżeczki płatków chilli 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki cukru oliwa do smażenia sól do smaku Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso
Prosto z Kotła
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 139Składniki: 4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego (ja użyłam indyka, ale równie dobrze może być wieprzowina) 100g białego ryżu (1 torebka) 10 pieczarek 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 8 plastrów żółtego sera Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy według
Prosto z Kotła
Polędwiczki z indyka w sosie czosnkowo-rozmarynowym 147Staramy się zrezygnować z jedzenia wieprzowiny, dlatego indyk w ostatnim czasie jest częstym gościem na naszym stole. Powoli już zaczyna mi brakować pomysłów na obiady. To za długo się robi, na to nie mam składników, to ostatnio było, to zbyt kaloryczne... Aż w końcu przypomniałam sobie o duszonym indyku, którego robiłam kilka razy w różnych wariantach sosowych i postanowiłam nieco
Prosto z Kotła
Jak przedłużyć trwałość żywności? Przechowywanie próżniowe. 195Zgrzewarka próżniowa jest odpowiednia do każdego rodzaju żywności: mięs, warzyw, owoców, sosów, zup, kawy ziarnistej, artykułów sypkich jak kasze, ryże itd. Przykładowa ważność produktów po zapakowaniu próżniowym: wołowina, wieprzowina, jagnięcina, drób – okres przechowywania 2-3 lata w zamrażalniku mięso mielone – okres przechowywania 1 rok w zamrażalniku ryby – okres przechowywania 2 lata w zamrażalniku orzechy i nasiona – okres przechowywania 2 lata
Słodkie okruszki