wieprzowina - 8831 przepisów (strona:110/589)

Barszcz a'la ukraiński 146

znalezienie jedynego słusznego przepisu na barszcz ukraiński jest niemożliwe. Dlatego swój barszcz nazwałam a'la ukraiński:) Barszcz a'la ukraiński  Składniki : 0,5 kg mięsa z kością (wołowina, wieprzowina lub drób) 500g kapusty (ok 1/4 średniej główki) 4 średniej wielkości buraki 2 ziemniaki 1 korzeń pietruszki 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego (lub kilka wiśni) sól pieprz

Obiad gotowy
A’la Strogonow 130

również smaczne. Ja często robię taki misz-masz, pół na pół – polędwiczkę daję wieprzową (ją dodaję na samym końcu) oraz używam około 500 g wołowiny. Zupka na samej wieprzowinie, jak ta na poniższym zdjęciu, (łopatka + polędwiczka) też jest moim zdaniem bardzo dobra. 1 kg mięsa (z założenia powinno być mięso wołowe, u mnie tym razem 1 kg łopatki

Smaki Na Talerzu
Chinkali-gruzińskie pierożki z mieszanym mięsem 223

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE/ Ciasto:   ½ kg mąki pszennej tortowej Ok. 1 szklanka ciepłej wody ½ łyżeczki soli 1 małe jajko Farsz mięsny: 25 dag mielonej wołowiny 25 dag mielonej wieprzowiny lub baraniny 1 duża cebula 1 szklanka domowego bulionu lub rosołu Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska selerowa do smaku 1 pączek natki pietruszki Sposób przygotowania: Farsz: Mieszane mięso

Wanilia i Kardamon
Przepisy na walentynki 137

TUTAJ (klik) 2. Klasyczny Boeuf Strogonow PRZEPIS TUTAJ (klik) 3. Steki z polędwicy wołowej PRZEPIS TUTAJ (klik) 4. Kurczaczki buffalo PRZEPIS TUTAJ (klik) 5. Burrito PRZEPIS TUTAJ (klik) 6. Wieprzowina po chińsku z ananasem PRZEPIS TUTAJ (klik)     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI

Blog z Apetytem
Sałatka jarzynowa z kapustą pekińską i prażoną cebulką 166

link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/saatka-z-prazona-cebulka.html), warstwowa sałatka z kurczakiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-kurczakiem.html), warstwowa sałatka z brzoskwiniami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-brzoskwiniami.html), warstwowa sałatka z wieprzowiną (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/warstwowa-saatka-z-wieprzowina.html), sałatka z tortellini (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/saatka-z-tortellini.html), sałatka misz - masz (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/saatka-misz-masz.html), sałatka z ananasem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com

Waniliowe Improwizacje
Bowl burrito z łososiem 98

dodatkami. Zobaczcie jaki ten przepis jest prosty. Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na: –  tacos ze stekiem –  przepis na guacamole –  tacos z wieprzowiną –  burrito z burczakiem –  quesadilla z kurczakiem –  fajitas z kurczaka –  tacos z polędwicą –  nachos supreme czyli nachos z chilli con carne BURRITO Z ŁOSOSIEM Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Karkówka duszona w sosie własnym 168

karkówki wieprzowej  1 duża CEBULA  Marynata :  5 ziaren jałowca Skworcu 5 liści laurowych Skworcu  5 łyżek czosnku granulowanego Skworcu  5 łyżek przyprawy do wieprzowiny Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka czerwonej papryki mielonej Skworcu  2 łyżki sosu sojowego  2 łyżki oleju  2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka miodu

Gotowanie Patki
Kotlety mielone w sosie. Pomysł na obiad, który zawsze wszystkim smakuje. PRZEPIS 165

Mięciutkie kotlety mielone zanurzone w rumianym sosie to jeden z naszych ulubionych domowych obiadów. Zawsze wszystkim smakują! Przepis na kotlety mielone w sosie Składniki: kilogram mielonej wieprzowiny, duża bułka pszenna, 1 jajko, pół szklanki mleka, 3 cebule, dwie płaskie łyżki papryki słodkiej w proszku, dwie łyżki mąki pszennej, sól, pieprz. Zrób tak: 1 cebulę zetrzyj na tarce, bułkę drobno pokrusz

Kulinarna Polska
Glass noodles z warzywami i grzybami mun 186

pozbawiony, dlatego jest bardzo uniwersalny – świetnie wchłania smaki dodatków z którymi jest przyrządzany. Jest bezglutenowy. Ja zapraszam Was do wypróbowania pysznego przepisy na ten makaron z warzywami i wieprzowiną, z sosem sojowym z dodatkiem czosnku, imbiru, chili i cynamonu. Pyszny! PRZEPIS GLASS NOODLES Z WARZYWAMI I GRZYBAMI MUN Składniki na glass noodles z warzywami i grzybami mun (4 porcje

Dorota Smakuje
Chimichanga z wieprzowiną i salsą ananasową 97

czosnek i oczyszczona z pestek papryczkę chili siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebule z papryczką, aż zmiękną. Pod koniec dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2 minuty. Dodajemy wieprzowinę, mieszamy, przyprawiamy kuminem, oregano, solą i pieprzem. Studzimy. Na środku każdej tortilli układamy farsz, brzegi zawijamy do środka i zwijamy jak krokieta. olej rozgrzewamy na patelni, układamy chimichangi łączeniem

Tajemnice Smaku
Figi, jeżyny, kindziuk, mozzarella … smaczna i szybka sałatka 104

Kindziuk to twarda, długo wędzona wędlina, jeden z przysmaków kuchni litewskiej.  Przygotowuje się ją z siekanej, dobrej jakości wieprzowiny z dodatkiem pieprzu, jałowca, czosnku i innych przypraw.  Jest to wyjątkowa w  smaku wędlina, lekko kwaskowa, pieprzna i słona. Dzięki temu dobrze komponuje się w sałatkach z dodatkiem owoców. Składniki 150 g mini mozzarelli mini 100 g cienkich

Tajemnice Smaku
Ramen. Zupa szczęścia i miłości – Tove Nilsson 104

związku z tym, że kanusi jest trudno dostępne Tove Nilsson podpowiada, czym i jak zastąpić ten istotny składnik. W misce ramenu liczy się każdy element .  Dodatki, takie, jak wieprzowina, jajka, dymka, kiełki fasoli, pędy bambusa… bulion, tare, makaron i ramen gotowy! 002 – Ramen – w tym rozdziale ponad dwadzieścia przepisów na ramen. Miso ramen, kimchi ramen, shoyu

Tajemnice Smaku
Jak zrobić zrazy 176

staropolskiej, zwłaszcza szlacheckiej i myśliwskiej. Jest to potrawa z kawałków mięsa, podsmażanego i duszonego z dodatkiem warzyw i przypraw. Obecnie wykonuje się je z różnych gatunków mięsa, np. wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny czy cielęciny. Najpopularniejsze dodatki, z których robi się zrazy to: musztarda, ogórek kiszony, cebula oraz tłuszcz (np. boczek). W niemal każdej książce kucharskiej dotyczącej kuchni staropolskiej znajdziemy przepis

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne