wieprzowina - 8831 przepisów (strona:107/589)

Mięsny keks z warzywami. Przepis na pyszny i kolorowy obiad 95

byli bardzo zaskoczeni, ale potem już tylko zajadali aż im się uszy trzęsły. Jest kolorowy i pyszny. Przepis na mięsny keks z warzywami Składniki: około 800 gramów mięsa mielonego (wieprzowina, indyk lub mieszane), 1 jajko, 2-3 cebule, dwie papryki w różnych kolorach, 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe, sól, pieprz. Jak zrobić mięsny keks z warzywami? Cebulę posiekaj

Kulinarna Polska
Biesiadne flaczki z boczniaków 112

grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny. Składniki: 250 g boczniaków 1 por 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 duży pomidor 20 g przyprawy do flaków biesiadnych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka majeranku Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Kartacze 109

wszystkie rogi razem. Teraz należy skręcać zawiniątko i jednocześnie ściskać tak, aby pozbyć się, jak największej ilości soku . Farsz do klusek przygotowany jest z surowego mięsa. Zazwyczaj jest to wieprzowina, ale dziś proponuję przygotować farsz z wołowiny mieszanej z indykiem. Wybierzcie mięso dobrej jakości i ze sprawdzonych źródeł! Do mięsa należy dodać sporo czosnku , soli, pieprzu oraz cebulę. Farsz musi

SprawdzonaKuchnia.pl
WIEPRZOWINA W SOSIE CHIŃSKIM 124

Pyszne kawałki chudej wieprzowiny zatopione w aromatycznym sosie. Mniam, mniam jakie to było dooobre 😍 Gorąco polecam przepis 👍 Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (schab, chuda łopatka, szynka) 1 op mieszanki chińskiej (u mnie mrożona) 200g małych pieczarek sól pieprz curry (jeśli lubimy) papryka słodka i ostra 3-4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3-4 kulki ziela angielskiego 2 łyżki mąki

Walijskie Pichcenie
Wołowina w sosie z wolnowaru 160

wołowiny bez kości! Wołowna w sosie naturalnym to wspaniale danie obiadowe, u mnie podana na ciepło z prawdziwymi gnocchi, oraz surówką z buraków. A Wy lubicie wołowinę, czy wolicie wieprzowinę? Dla wszystkich lubiących pikantne, smaczne i aromatyczne dania wołowina w sosie pieczeniowym. Wołowina w sosie własnym duszona w wolnowarze. Mniam! Doskonałe i proste kotlety wołowe, do klusek, ziemniaków, kaszy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka z kapustą i mięsem mielonym 103

(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Zapiekanka z kapustą i mięsem mielonym smakuje trochę, jak lasagne, ale jest mniej kaloryczna, ponieważ nie używamy do niej makaronu

Kuchnia Bazylii
Schab po cygańsku 122

kotlety, zrazy, czy schab w sosie - warto dla odmiany wypróbować schabu po cygańsku. Choć przez dodatek dużej ilości sera i majonezu nie należy może do najlżejszych potraw - tak zapiekana wieprzowina z cebulą i marchewką pod taką kremową pierzynką, to bardzo miła odmiana.  Składniki (4 porcje) -4 kotlety schabowe -5 marchewek -3 cebule -150 g sera żółtego -4 łyżki majonezu

Zielona Kuchnia
Prosty gulasz wołowy 89

tego dania niedogotowując mięsa. Zapraszam na przepis. Zobacz też: Cukinie faszerowane mięsem mielonym Schab duszony w sosie własnym Gołąbki bez zawijania Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną Karkówka z pieczarkami Przepis na prosty gulasz wołowy Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 1 kg wołowiny, np. łopatki majeranek papryka słodka papryka ostra majeranek sól

Kuchnia Bazylii
Poradnik ProstePesto. Wino vs. potrawy 78

Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Do jakich potraw czerwone wino? Ciężkie czerwone wina są dobrym wyborem, jeżeli na naszym stole pojawi się czerwone mięso, tj. dziczyzna, wołowina, wieprzowina czy baranina oraz aromatyczne sery pleśniowe lub grzyby. Warto pamiętać, że czerwone wina podaje się w nieco wyższej temperaturze niż wina białe, tj. ok. 14-18 stopni. Czerwone wina swój

ProstePesto.pl
Schab duszony w sosie własnym 85

(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Schab duszony w sosie własnym to przepis, który sprawdzi się szczególnie od święta. Duszone mięso, oblane delikatnym sosem idealnie pasuje

Kuchnia Bazylii
Pielmieni- pierożki syberyjskie 176

następnie dodać sól, jajko i olej. Wyrobić gładkie elasyczne ciasto. Ciasto przykryć w misce pokrywką lub owinąc folią i odstawić na 30-40 minut, aby odpoczęło. Wołowinę i wieprzowinę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek obrać, pokroić i zeszklić na smalcu. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, żółtko, sól i pieprz oraz bulion. Wyrobić dokładnie farsz, ewentualnie

Krylowa Kuchnia
Gofry. Wszystko co należy nich wiedzieć 93

wykorzystywany jako dodatek do domowych wypieków. Syropem klonowym można też osłodzić herbatę, a nawet…dania mięsne. Doskonale pasuje on do kurczaka, choć nie brak osób, które syropem klonowym doprawiają wieprzowinę. Artykuł Gofry. Wszystko co należy nich wiedzieć pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Jak zrobić steki z wołowiny? Pomysł na danie z grilla 100

gatunków krów tych typowo mięsnych- jak np. rasa czerwona - kiedyś bardzo popularna, dzisiaj pomału odradzana w Polsce, zostało zlikwidowanych. Wołowina przestała gościć na naszych stołach zajął ją kurczak i wieprzowina. Niestety. Dobrej jakości wołowina to bardzo dobre źródło białka i zdrowe mięso.  Zatem co to jest dobra wołowina i jaką kupować? Postaram się nie rozpisać ;-), ale muszę zacząć

SMYKWKUCHNI
Marynaty do mięs - 4 przepisy 134

cytryny, miodu, czosnku oraz świeżego imbiru. Mięsa przygotowane w ten sposób mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Idealna do kurczaka i wieprzowiny. Składniki: 5 łyżek sosu sojowego jasnego 2 łyżki oleju 1 łyżka sosu z cytryny 2-3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej

Kuchnia MagdaLeny
Marynaty do mięs - 4 przepisy 134

cytryny, miodu, czosnku oraz świeżego imbiru. Mięsa przygotowane w ten sposób mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Idealna do kurczaka i wieprzowiny. Składniki: 5 łyżek sosu sojowego jasnego 2 łyżki oleju 1 łyżka sosu z cytryny 2-3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej

Kuchnia MagdaLeny