wieprzowina - 9331 przepisów (strona:98/623)

Surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim 95

dodać do surówki uzupełniającej urodzinowego pulled porka. Wyszło mega. A, przypomniał mi się jeszcze jeden składnik bułek i tortilli: shatta . To marynowane chili. Wierzcie mi, idealnie pasowały do szarpanej wieprzowiny. Każdy ładował sobie taki poziom ostrości jaki chciał. Polecam Wam ją sobie zrobić w domu, jeżeli lubicie pikantne klimaty. W ogóle tę dzisiejszą surówkę robiłam zupełnie bez pomyślunku, wrzucałam

Kardamonovy
Migas del Pastor Manchegas 112

Arabów – Maurów- z Półwyspu Iberyjskiego, trwająca od VIII do XV wieku. Migas stał się bardzo popularny wśród królów chrześcijańskich. Ale…bo zawsze jest jakieś, dodawali oni oczywiście wieprzowinę, aby danie różniło się od wierzeń muzułmańskich. Po królach, danie to stało się bardzo popularne wśród całej ludności, a szczególnie na wsiach i wśród pasterzy, ponieważ było bardzo kaloryczne

RafalCook
Witamina B5 86

Źródła witaminy B5 Kwas pantotenowy znajdziemy w produktach zarówno roślinnych takich jak awokado, bataty, brokuły, groch, jarmuż, kalafior, kukurydza, pomidory, soczewica, soja czy zboża pełnoziarniste, jak i zwierzęcych - drób, wieprzowina, wołowina, homar, łosoś skorupiaki, produkty mleczne, żółtko jaja. Witamina B5 występuje w żywności bardzo powszechnie, jest jednak bardzo wrażliwy na czynniki zewnętrze, takie jak gotowanie, przetwarzanie (np. mielenie) czy nawet

Z notatnika dietetyka
Gniazdka ziemniaczane po bolońsku 298

efektowna przekąska na przyjęcie. Polecam!     Składniki: Gniazdka ziemniaczane: ok 800g ziemniaków 1 łyżka masła 1/3 szklanki mleka 1-2 łyżki posiekanego koperku Sos boloński: ok 350g mielonej wieprzowiny 1 cebula 1 marchewka 2-3 łyżki groszku konserwowego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, cukier, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano Dodatkowo: ok 20 dkg żółtego sera

Blog z Apetytem
Bigos z białej kapusty dla smakoszy 89

boczku, mielonego mięsa oraz słodkiej mielonej papryki. BIGOS Z BIAŁEJ KAPUSTY SKŁADNIKI biała kapusta o wadze 2 kg; 300 gramów mielonego mięsa (u mnie pół na pół wołowina i wieprzowina); 150 gramów surowego wędzonego boczku; mała surowa kiełbaska o wadze około 100 gramów; 2 duże cebule; koncentrat pomidorowy;... Artykuł Bigos z białej kapusty dla smakoszy pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gulasz szegedyński na dziko 91

razem będzie na dziko! I to dosłownie! Dziczyzna, w tym wypadku szynka z dzika, ma zdecydowanie inny smak niż wieprzowina. Każdy smakosz powinien tego doświadczyć i poznać różnicę! To już nie problem, żeby w dzisiejszych czasach kupić takie mięso. Ważne, żeby było z pewnego źródła! Ja zachęcam do przyrządzenia, a jak to zrobić i z czym podać, dowiecie się

R'n'G Kitchen
Noworoczny tort na wytrawnie 94

przepisie obok owoców morza w tym przypadku krewetek jest też mięso. Ja wybrałam boczek do nadzienia oraz dojrzewającą szynkę do dekoracji. Uwielbiam połączenie ryb i owoców morza z wieprzowiną. Często podaję smażoną rybę z chrupiącym boczkiem . Zainspirowana moimi wcześniejszymi przepisami na surf and turf, przyrządziłam jedno nadzienie ze smażonym boczkiem, a drugie z krewetkami. Tort kanapkowy Z tortem kanapkowym

codojedzenia
Cheeseburgery do odrywania 667

To jeden z tych przepisów, którego publikacji nie mogłam się doczekać (choć robiłam je już jakiś czas temu) – tak bardzo nam smakowały, że jak najszybciej

Smaki Na Talerzu
Zraziki świąteczne 433

Rumiane, mięciutkie i wypełnione pysznym farszem. Delikatne i bardzo smaczne roladki z mięsa mielonego. Doskonałe na świąteczny obiad!     Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (zamiennie można użyć wieprzowiny) 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany olej do smażenia ok pół szklanki mąki + pół szklanki

Blog z Apetytem
Ekspresowa fasolka po bretońsku 348

trwało to około 15 minut. Zobaczycie jaka konsystencja Wam będzie odpowiadać. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Artykuł Ekspresowa fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Enchilada 104

bzdur w jednym zdaniu. Dzisiaj nawet Donald Trump, który od Meksyku chce się oddzielić murem, zajada się enchiladas. Przepis na sos pochodzi z bloga cookieandkate . Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny Puszka czerwonej fasoli Mała, drobno posiekana czerwona cebula 1 żółta papryka pokrojona w kostkę ½ szklanki startego bursztynu lub parmezanu 1 kulka sera mozzarella 1 łyżka oleju plus odrobina do posmarowania

Niedzielny kucharz
Klopsiki szwedzkie 100

Klopsiki szwedzkie Soczyste i rumiane domowe klopsiki na wzór tych z popularnego sklepu. Mega dobre!     Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1/3

Blog z Apetytem
Kurczak w sosie mole 94

carne Żeberka barbecue Chilli con carne Tacos z kurczakiem mole Dynia z chilli con carne Tacos z kurczakiem i guacamole Nachos z kurczakiem Tacos z tofu Tacos z szarpaną wieprzowiną KURCZAK W SOSIE MOLE Przygotowanie : 50 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki kurczak: 600-700 g piersi z kurczaka 700 ml bulionu z kurczaka lub wody 1 ząbek czosnku

nietylkopasta.pl
Kociołek z jagnięciną i warzywami 112

inne przepisy na pyszne dania jednogarnkowe: Wołowina z warzywami w stylu francuskim Ossobuco, czyli gicz cielęca z warzywami Pilaw z pęczaku  Pilaw z kurczakiem Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina   Chłopskie kaszotto Pilaw prawie uzbecki   pieczony gulasz z czekoladą Chili con carne z wołowiną Bigos z młodej kapusty z kiełbasą Kociołek z jagnięciną i warzywami Składniki

Obiad gotowy