Manty – tatarskie pierogi z wołowiną

Manty – tatarskie pierogi z wołowiną

Manty – tatarskie pierogi z wołowiną

Pyszne pierogi z mięsem wołowym, zupełnie inne od tych, które znasz. Mięso jest surowe. Podczas gotowania aromatyzuje pierożki, zrobione z bardzo cienkiego ciasta. Czas : Godzina Poziom trudności : Średnie Licz ba porcji : 2 Są piero gi rus kie, z mięse m, leniwe, z serem i milion innych odmian, które każdy Polak zna z własnego domu. Szkoda, że tylko nielicz ni dodają do tej listy manty. Manti po turecku znaczy po prostu pierogi. Jest to danie znane we wszystkich krajach azjatyckich i europejskich przez które pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, mięso, mielone, wieprzowina, ravioli, ciasto na pierogi, leniwe pierogi

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.