Po zjedzeniu stwierdziłam, że decydowanie częściej muszę przyrządzać polędwiczkę wieprzową. Mięso jest miękkie i bardzo soczyste, a robi się je bardzo szybko
KuchniaWeDwoje.plKochani najlepsze na świecie pierogi robią moi rodzice:) jak z siostrą mieszkałyśmy w domu, podczas ich lepienia zawsze siedzieliśmy we czwórkę i rozmawialiśmy. U nas w
Ania i Marcin gotująJuż chyba zapomniałam smak grzybów bo już drugi sezon u nas bez grzybów. Ale podkradłam cztery suszone grzybki ze skromnego zapasiku, który trzymam na święta do
Monia miesza i gotujeCzasem są dni kiedy nie zdążymy zjeść śniadania a już prześladuje Nas myśl coby tu zjeść na obiad. Coby tu przygotować.Dziś proponuję takie oto szybkie
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula pół papryki czerwonej pół papryki żółtej 1 mały koncentrat pomidorowy szklanka zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) kilka małych suszonych kawałków
Qchnia po prostuPrzepis wykorzystałam już wiele razy, chętnie do niego wracam, ponieważ żeberka wychodzą bardzo smaczne. Pomysł pochodzi z internetu, ale źródła nie podam, ponieważ przepis przepisałam bezpośrednio
Kuchnia domowa AniPrawie każdy ma swoje ulubione gatunki mięs i dania z nich. Jedni preferują dania z wołowiny, inni z drobiu, a jeszcze inni z jagnięciny, wieprzowiny… i nie tylko. Tym razem na warsztat poszedł u mnie schab. Aby urozmaicić jadłospis warto czasem wprowadzić coś nowego, np. zraziki mielone schabowo migdałowe. Składniki: - 800g schabu- 200g mielonych migdałów- 3 jajka(...)podlewamy wodą (wody tyle, aby zraziki były przykryte), dodajemy 2-3 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego i łyżeczkę papryki łagodnej (kto lubi sosy bardziej zawiesiste może dodać mąki). Dusimy ok. 15 minut. W tym czasie możemy przygotować dodatki, np. surówkę z marchewki i kaszę gryczaną. Z powyższych proporcji wyszło mi 9 sporych zrazów.Gotowe zraziki mielone schabowo migdałowe podałam
mojewypiekiinietylkoDzisiejszy przepis to gulasz z serc wieprzowych. Przygotowanie takiego gulaszu jest szybkie, banalnie łatwe i bardzo tanie. Ja osobiście lubię taki gulasz z podrobów,
magiczna kuchnia KasiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki: 20 0 g polędwicy wieprzowej, rozmaryn, 5 ząbków czosnku
JejKuchniaPożądna porcja rozgrzewającego dania przyda się w ten zimny dzień. Już z rana zaplanujmy co ugotujemy na obiad, wyskoczmy na zakupy i gotujmy! Składniki: 1 kg
Z Majeczką w kuchniPrzepis powstał dla odmiany zwykłych pierogów z mięsem. Od tej pory jeśli robię pierogi z mięsem to tylko wg tego przepisu. Nadzienie nie jest suche a
Na Ciasteczkowych Papierach500 g mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl
Gotowanie jest łatweDzisiaj zdradzę Wam prosty przepis na schab pieczony według, którego od wielu wielu lat moja mama robiła domowe świąteczne pieczyste. Teraz według tego przepisu korzystam ja
Bon appetit mon amiePrzyrządzenie tego makaronu zajmuje dosłownie 20 minut a jest to jedno z najpyszniejszych dań jakie jadłam. Nowością w tym przepisie jest dodatek ormiańskiego sudżuk - jest to
sierotka maRysia w kuchniNie jest to wymagające danie – gulasz robi się łatwo, tyle że musimy na to poświęcić nieco czasu. Świetnie pasuje z kaszą, buraczkami i/lub ogórkiem konserwowym
Ugotuj to sam ...Gulasz wieprzowy z dynią Składniki: 750 g szynki 1 kg dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 200 g obranych i pokrojonych
MiksturownikCzasem nachodzi mnie ochota na kombinowanie i to danie jest jedną wielką kombinacją. Pyszną kombinacją.Składniki: 200 gram schabu 1 gruszka 1/2 bulwy kopru włoskiego (fenkuł
Mango PapajaW niedzielę na obiad robiłam roladę. Pierwszy raz robiłam mięso w takiej wersji. Nie wiedziałam, że to takie proste! Na ciepło można zjeść do obiadu, a
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 główka młodej kapusty 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu 1 jajko sól, pieprz, majeranek, słodka papryka koncentrat pomidorowy śmietana 18 % Ryż gotujemy według
Moje-pitraszenietania sprawa, bo robi się to z mąki o czym już zresztą pisałem TUTAJ. Cała sztuka w podrobieniu mięsa kota polegała na tym, aby uzyskać coś co smakuje jak wieprzowina, ale ma bardziej czerwony kolor i sprawia wrażenie żylastego. Przepis według szwajcarskiej receptury. Składniki: - mąka pszenna - musztarda - pieprz - czosnek granulowany - papryka słodka - tymianek(...)procesie marynowania gotujemy wszystko w wodzie z przyprawą do zup i papryką. Gotujemy krótko, bo "mięso" musi być lekko żylaste, a nie puszyste. Następnie kroimy w kostkę i dusimy z półplasterkami cebuli na małym ogniu do momentu aż cebula zmięknie. Dodajemy tymianek i dusimy jeszcze 2 minuty
Kryzysowa Książka KucharskaKuchnia portugalska w znakomity sposób łączy smaki ziemi i morza… To danie odwzorowuje je idealnie… Z jednej strony mięso do szpiku przeniknięte winem, czerwoną papryka i
VioletoweKucharzenie