Składniki dla 3 osób: 1 polędwiczka wieprzowa słoiczek musztardy francuskiej 200 g kurek masło oliwa z oliwek sól pieprz miód gałka muszkatołowa kasza bulgur Przygotowanie: polędwiczkę
Luźna KuchniaBigos kochamy miłością wielką. Bigos jemy w święta i w zwykłe dni bo zawsze gotuję wielki gar i część pakuję do słoików żeby mieć go w
Smaczna Pyza1 kg żeberek (pasy) 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 2 cebule kilka ziaren jałowca kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu
Gotowanie jest łatweDanie które pachnie lasem i jesienią,serwujemy z ziemniakami,smakuje i pachnie obłędnie! Na obiad znakomita..:) Składniki 1 kg karczku bez kości 4 łyżki masła 1
Wanilia i KardamonJak już wielokrotnie wspominałam, gdy robię placki ziemniaczane, robię ich dużo. To kolejne po tych danie do przygotowania następnego dnia po zjedzeniu ich uprzednio
Gosia gotujeSchab wieprzowy można wykorzystać na różne sposoby, po obróbce może mieć różne oblicza. Jedni uwielbiają schab w postaci panierowanego kotleta. W ostatni weekend grupa blogerów przygotowywała potrawy z wieprzowiny na zamkniętą imprezę, która odbywała się w Gnieźnie w hotelu Nest z okazji otwarcia nowego skrzydła hotelu. Ja pokusiłam się by przygotować ze schabu panierowane roladki na dwa sposoby. Roladki schabowe(...)kroimy w drobną kostkę, mieszamy. 2 farsz: boczek, cebulkę i oczyszczone maślaki kroimy w drobną kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy boczek, szklimy dodajemy cebulkę i grzyby, doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą, dusimy ok 15 minut, pod koniec doprawiamy suszonym rozmarynem, studzimy. Przygotowujemy dwa rodzaje roladek schabowych, na jednych układamy farsz pomidorowo-serowy, na drugich farsz boczkowo-grzybowy. Każdą roladkę dokładnie zwijamy, obtaczamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMożna powiedzieć polska klasyka. Kotlety schabowe marynowane w mleku i cebuli, dzięki temu Są niesamowicie soczyste, panierowane i smażone, z dodatkiem kremowego sosu pieczarkowego z nutką białego wina, jak wieprzowinę jem bardzo rzadko tak te kotlety kocham! Podaję zazwyczaj z gotowanymi ziemniakami i surówką z pora. Pyszne. Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 cebula Mleko Sól i pieprz(...)przez praskę czosnek, oraz posiekaną cebulę, podsmażam 2-3 minuty, po czym dodaję pokrojone na plasterki pieczarki, smażę chwilę, podlewam winem, dodaję śmietankę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, duszę do momentu aż sos zgęstnieje. Podaję kotlety polane sosem. Smacznego
Wanilia i Kardamonwedle tradycyjnej receptury sklada sie z przedniej jakosci miesa wolowego ,od srodka posmarowanego musztarda,z farszem z boczku,ogorka konserwowego i krojonej cebuli.To cala tajemnica przepysznych rolad slaskich.Oczywiscie zadna wieprzowina nie wchodzi w gre,ktora serwuje niestety juz wiekszosc restauracji,ze wzgledu na nizsza cene miesa.Tu kibicuje goraco Magdzie Gessler,ktora zmienia oblicza polskich restauracji,dbajac o zachowanie regionalnych potraw(...)przykryciem do miekkosci.Zeby nadac roladom wyjatkowo swiatecznego smaku mozna dorzucic do duszenia kilka umytych suszonych grzybow.Dusic od 1-1,5 godziny.Przed podaniem uwolnic rolady z nitek.Podawac z kluskami slaskimi (przepis tutaj:kluski-slaskie) i sosem z pieczenia podprawionym smietana.Do tego oczywiscie modra kapusta (przepis tutaj: duszona-czerwona kapusta.Choc z buraczkami pod kazda postacia sa rownie smaczne.Sos mozna przetrzec przez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 1 kg polędwiczki wieprzowej 12 kawałków suszonych pomidorów + 3 łyżki oliwy z pomidorów 3 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 200 g śmietanki 30% 1
Qchnia po prostuJeśli chcemy przygotować coś zrobi się samo, coś co będzie wręcz rozpływało się w ustach i będzie i mięso i warzywa, to polecam karkówkę uduszoną z
Z Majeczką w kuchniDziś przepis na aromatyczny gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną papryką. Gulasz podałam z kaszą i buraczkami . Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 papryki czerwone
magiczna kuchnia KasiJeśli nie macie pomysłu na obiad to takie bitki będą doskonałe,z pewnością posmakują każdemu,w szczególności mężczyznom. Składniki: ok 1 kg szynki
Niespełnione zdolności kulinarneMiękkie soczyste mięso w wyrazistym sosie z dodatkiem słodkawego zielonego groszku to pyszna propozycja na wiosenny obiad. W towarzystwie kluseczek będzie naprawdę pyszny. Składniki: 1kg łopatki
Pyry na GazDziś obiadek na szybko z wykorzystaniem domowych przetworów a dokładnie cukiniowego sosu. Wystarczy zrobić mięsne kuleczki i dodać gotowy sos, doprawić i podać z makaronem
Monia miesza i gotujeZaskakująco szybko przyszedł koniec roku szkolnego, jeszcze szybciej nadejdzie początek nowego, wciąż gonią mnie przeróżne terminy, sterta gazet do przeczytania piętrzy się na półce, już nawet
Słodki KompromisSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaKruche i delikatne mięso na warzywnej pierzynce z papryki, pomidorów i cebuli. Pyszny, zdrowy obiad, pełen smaku! Składniki: 600g schabu bez kości sól, pieprz, majeranek olej
Pyry na Gaz700 g policzków wieprzowych, mąka do oprószenia mięsa, oliwa do smażenia, 2 cebule, 100 ml białego wytrawnego wina, 1-2 gałązki rozmarynu, 10 filecików anchois, 6
królestwo garów3-4 plastry karczku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy szczypta hyzopu szczypta mięty majeranek tłuszcz do
Gotowanie jest łatweskładniki* 50 dag łopatki wieprzowej* 50-70 dag najlepiej małych ziemniaków* 3 średnie marchewki* 2-3 cebulki ze szczypiorem ( mogą też być sama cebula tylko więcej
Mix smakuRoladki to świetny pomysł na obiad, zawsze mogą smakować inaczej .Mozna podawać z sosem lub bez jak kto lubi. Ja dziś proponuję schabowe roladki w musztardowym
Z Majeczką w kuchni