wieprzowina duszona - 1719 przepisów (strona:63/115)

GULASZ Z PRĘGI WOŁOWEJ Z BRĄZOWYMI PIECZARKAMI 170

Jeśli nie robiliście dotąd gulaszu z pręgi wołowej, gorąco polecam.  Pręga (inaczej goleń) idealnie sprawdza się właśnie w tym daniu.  Ze względu na dużą

Walijskie Pichcenie
Polędwiczki w sosie serowym z porem 252

Polędwiczka to bardzo delikatne i smaczne mięsko i najlepiej mi smakuje przygotowane w sosie. Tym razem zrobiłam je w delikatnym sosie z serków topionych z dodatkiem

Monia miesza i gotuje
Spaghetti bolognese 186

Spaghetti bolognese to jeden z najpopularniejszych makaronów, jakie lądują na stołach. Co ważne, jest stosunkowo szybki do przyrządzenia, a do tego dość syty i nie wymagający

Kuchnia Bazylii
Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym i grzybami leśnymi. 166

Mięso umyj i osusz. Natrzyj solą i pieprzem grubo zmielonym. Zawiń w folię i schowaj do lodówki na minimum 2 godziny.Najlepiej na noc. Polędwiczkę przekrój pod

Pasje Jolki
GULASZ Z KARKÓWKI 227

Klasyczny gulasz z karkówki. Duże kawałki mięsa w ciemnym, pieczeniowym sosie ...  Prosto, szybko i smacznie - rzecz jasna :) Składniki: 1kg karkówki 2 duże cebule 2

Walijskie Pichcenie
Spaghetti bolognese 181

Dziś znane spaghetti bolognese z przyprawą Kamis. Rzadko sięgam po gotowe mieszanki przypraw, ale czasami kupuje aby spróbować czy też się zainspirować. Zazwyczaj mieszanki mi nie

Monia miesza i gotuje
Gołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem 117

Jeśli chodzi o proporcję składników to zdecydowanie lubię kiedy w gołąbkach jest mniej więcej tyle samo ryżu co mięsa. Gołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem Składniki: 700 g mielonej wieprzowiny (karczek, łopatka lub szynka) 200 g boczku wędzonego około 250 – 300 g ryżu średniej wielkości włoska kapusta łyżka smalcu granulowany czosnek papryka słodka pieprz sól Kapustę obieramy z zewnętrznych(...)tych, które są w najtwardszych liściach (czyli tych ze środka kapusty). Jeśli nie zmieszczą się Wam w jednej warstwie możecie ułożyć je jeden na drugim, ale ja generalnie duszę je w dwóch garnkach, w których układam tylko po jednej warstwie. Gołąbki obsypujemy delikatnie papryką słodką i zalewamy wodą lub bulionem tak aby przykryły gołąbki w 3/4 wysokości. Garnek przykrywamy

PatiGotuje
Zupa gulaszowa 208

same rarytasy – mięsko, możecie sami wybrać czy to będzie tylko wołowina, czy może dorzucicie wieprzowinę? Wiem, że niektórzy nie lubią wołowiny, więc oryginalne mięso wołowe, można zastąpić również wieprzowiną. Zupę możecie zrobić łagodną, lub też ostro jeżdżącą po podniebieniu Uwaga, w takim wariancie polecam serwować ją z jakimś dodatkiem np. pieczywem. Co tu jeszcze znajdziemy? Ano pomidory, ja użyłam(...)pokrojoną paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy jeszcze ok 20-30 min. Jeśli lubimy gęstą zupę, dodajemy rozrobione z wodą 2 łyżki mąki, na 10 min przed końcem duszenia 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-gulaszowa/ BosowKuchni   Artykuł Zupa gulaszowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
ZAPIEKANE SZPINAKOWE PIEROŻKI 112

ciepła woda – 125 ml * szpinak – 180 g * świeża kolendra – 1 pęczek * jajko – 1 szt * sól – 1 łyżeczka FARSZ: * grzybki mun- 2 szt * zmielona wieprzowina – 150 g * krewetki ( świeże lub mrożone ) – 150 g * dymka – 1 mały pęczek * olej roślinny – 2 łyżki * ocet ryżowy – 1 łyżeczka * sos sojowy – 1 łyżka * świeżo(...)cieniutko rozwałkowanego ciasta ( mają zachodzić jeden na drugi ). Na każdym układamy porcję farszu i zwijamy „róże”. Dobrze sklejamy brzegi! Układamy na patelni natłuszczonej olejem i „dusimy” pod przykryciem do miękkości podlewając niewielka ilością warzywnego bulionu. Podajemy na gorąco z sosem! Pycha

Ostra na Słodko
Gulasz wołowy z grzybami, ciecierzycą i suszonymi śliwkami 194

Dzisiaj na blogu aromatyczny gulasz wołowy z ciecierzycą. Podałam go z pęczakiem. Składniki: 800 g łopatki wołowej 1 duża cebula kilka ząbków czosnku 1 duża marchew

Czerwień i błękit
Pulpety w sosie pomidorowym 256

Dzisiaj nic wymyślnego, zwyczajne pulpety w sosie pomidorowym. Jest to danie, które wszystkim smakuje i nie wymaga długiego stania przy kuchni. Składniki: 800 g mielonego mięsa

Czerwień i błękit
Spaghetti bolognese 137

Gęste, pomidorowe, aromatyczne i uzależniające... to dla mnie spaghetti bolognese. Uwielbiam częściowo przygotowywać sos w robocie kuchennym , bo dzięki niemu mięso jest idealnie drobne i wspaniale

Gotowanie i blogowanie
Delikatny, mocno warzywny gulasz z karkówki 191

Jesień to pora gulaszy. Mocno rozgrzewających, sycących na długo, jednogarnkowych kombinacji mięsa, warzyw i ziół. Ten gulasz z karkówki jest mocno jarzynowy i delikatny – mięso pozostaje

Karo in the Kitchen
Polędwica wieprzowa z warzywami 186

 Warzywa w naszej kuchni powinny być podstawą naszych posiłków. Staram się by moja rodzina codziennie dostała porcję warzyw :) Dzisiaj postawiłam na marchew z fasolką I

Smaki Edyty
Gulasz wieprzowy z papryką i bakłażanem 342

Aby zaoszczędzić cenny letni, słoneczny czas oraz wykorzystać bogactwo warzyw gotuję często potrawy jednogarnkowe, jak gulasze czy lecza. Moja rodzina jest zdecydowanie mięsożerna, dlatego z mięsa

Czerwień i błękit