Rozpływająca się w ustach szynka wieprzowa pieczona w rękawie przepis tutaj jest już sprawdzonym daniem które gości u mnie w weekendy. Natchniona przez kolejne odcinki popularnych
Piekielna Kuchnia PatiGulasz po meksykańsku z fasolą czerwoną, kukurydzą i papryką w towarzystwie mięsa wieprzowego. Wariancja na temat chilli con carne, które zazwyczaj przygotowuje się z mielonym mięsem
Moja Galeria SmakuJak nie mam pomysłu na obiad ewentualnie czasu na gotowanie, tak jak dzieje się to teraz kiedy przyszły ciepłe dni i dzieciaki ciągną na dwór sięgam
Życie zaczyna się w kuchniDzisiejszy obiad powstał na szybko a pomysł zrodził się podczas przyprawiania mięska. Jak dobrze,że u mnie warzyw jest pełno...mój mąż zawsze
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: - 600 g łopatki wieprzowej - 2 czerwone papryki - biała część pora - marchewka - korzeń pietruszki - 4 ząbki czosnku - woda (tyle aby pokryć mięso) - sól, pieprz, ziele angielskie
Cook&LoveKlasyczny przepis na bitki wieprzowe. Marcin uwielbia, kiedy ich mięso rozpływa się w ustach Myślę, że to zdrowy i sprawdzony przepis, który zadowoli najbardziej wymagających fanów
Ania i Marcin gotująnaleśniki 1 jajko 1 szkl mleka 1 szkl wody 3 łyżki oleju sól 2 łyżeczki cukru mąka sos 600 g mięsa (łopatka) 2 cebule 3 papryki
Gotowanie jest łatweDziś kolejny przepis na wielbicieli mięsa!A wiem , że takich mięsożerców mam tutaj pod dostatkiem ;)Delikatna , mięciutka polędwiczka w sosie cebulowym.Niezwykle aromatyczna … niezwykle delikatna …
Ostra na SłodkoGołąbki to jedno z moich ulubionych dań. Co prawda nie przepadam za ich robieniem, te wszystkie etapy przygotowywania... kapusty, farszu.. sosu zabierają jednak sporo
Walijskie PichcenieGulasz z karkówki Bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu gulasz wieprzowy. No i oczywiście pyszny. Możemy go podać z ziemniaczkami, kaszą, kluseczkami, makaronem albo ryżem, a
Blog z ApetytemGulasz ze schabu wieprzoweg o to pyszna propozycja na obiad. Jako, że nasza rodzina jest mięsożerna to regularnie przygotowujemy różne mięsne dania, które sę podstawą obiadu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMięso mielone nie musi być nudne, zmieniając dodatki możemy zmieniać jego smak, tym samym sprawiając że chętnie będziemy po nie sięgać przygotowując obiady. Dziś mam dla
Z Majeczką w kuchninawet pierogi z kapustą i grzybami. Włoskie Pierożki Agnolotti Składniki: Ciasto: 300 g mąki 4 żółtka 1 jajko 4-5 łyżki wody (opcjonalnie) sól Farsz: 200 g wieprzowiny lub wołowiny (użyłam karczku) 3 ząbki czosnku około 6-7 suszonych pomidorów 1 liść laurowy 1 pierś z kurczaka 80 g szpinaku 50 g szynki dojrzewającej 1 jajko sól, pieprz(...)maszynce. Zmielony farsz dokładnie mieszamy z przyprawami oraz ze szpinakiem. Przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulę i czosnek siekamy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory w puszce i dusimy przez około 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Gotujemy jeszcze przez około 10 minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Najlepszym rozwiązaniem jest maszynka
Mania GotowaniaPrzygotowałam tą potrawę zainspirowana Zapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonej Karola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał
Kuchnia BeatyChyba każdy z nas zna smak tego lekkiego bigosu z młodej kapusty, z dodatkiem świeżych ziół, przypraw i suszonej kiełbasy. Jest to jedno z niewielu
Mango Papaja