Modyfikujecie czasem dobrze wszystkim znane przepisy? Ponieważ ja lubię w kuchni eksperymentować to też chętnie coś zmieniam i dodaje od siebie. Tym razem przygotowałam ulubione chilli
Przysmaki KarolkiSzukając ostatnio pomysłu na obiad zawędrowałam do Asi ( Kulinarne Szaleństwa Margarytki ). Byłam akurat w posiadaniu sporego kawałka schabu, na tradycyjne kotlety schabowe nie
Walijskie PichcenieKolejny typowo jesienny przepis na blogu. Tym razem polecam sprawdzić gulasz z dynią i łopatką wieprzową, do którego przygotowania wykorzystamy także mleko kokosowe, dzięki czemu danie
Programista w kuchniKolejny typowo jesienny przepis na blogu. Tym razem polecam sprawdzić gulasz z dynią i łopatką wieprzową, do którego przygotowania wykorzystamy także mleko kokosowe, dzięki czemu danie
Programista w kuchnigulasz z łopatki Za oknem pogoda pod psem. Dlatego nie powinno nikogo
Miód i pieprzDziś przedstawiam przepis na pyszne paszteciki z mięsem i suszonymi grzybami. Idealne do barszczyku lub jako ciepła przekąska na śniadanie. Pyszne zarówno na
Rozpustne gotowanieporcje damskie i męskie :D Całkiem fajna zapiekanka mi wyszła. Jak zwykle kombinowałam i udało mi się nie przekombinować. Bardzo sycąca, pachnąca i odrobinę pikantna. Polecam
Mango PapajaPyszne, znane danie, przygotowane w nieco inny sposób. O czym mowa? O makaronie z sosem bolońskim, bo z tym daniem kojarzy mi się ten makaron. Plus
Smaki Na TalerzuTa karkówka jest wspomnieniem z poprzednich wakacji. Wspomnieniem z Gór Sowich. Wspomnieniem niesamowitego przejedzenia... ;) Tutaj muszę się przyznać, że właściwie jest to moje całkowicie autorskie danie
zadanie-gotowanieJak wiecie bardzo lubię zapiekanki makaronowe. Wystarczy do nich kilka składników by wyczarować coś pysznego i za każdym razem innego. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić ją pulpecikami, natomiast
Fabryka pomysłówSezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone
Monia miesza i gotujeSkładniki 600 g mielonej łopatki wieprzowej 1 większy por kilkanaście pieczarek 20 g suszonych grzybów np. borowików jajko 3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 2
Gaździnka warzyPaella to moje ulubione hiszpańskie danie, które przygotowuje się na specjalnej patelni i na tej patelni najlepiej podawać paelle. Jest to danie niezwykle podzielne, idealne
Mango PapajaKlasyczne klopsiki wieprzowe zyskają zupełnie nowy wymiar, gdy wypełnimy je szpinakowym farszem z czosnkiem, cebulką i śmietanką. Składniki: klopsy: 500g mięsa mielonego z łopatki
Pyry na Gaz