Taką mięsną propozycje na obiad mam dzisiaj dla Was. Karkówka z tego przepisu wychodzi mięciutka i idealnie doprawiona, a sos przepyszny. Polecam Wam zrobić sobie taką
Gotowanie...to proste !De likatne, rozpływające się w ustach polędwiczki wieprzowe w delikatnym sosie śmietanowym z aromatycznymi kurkami to niezwykłe danie , które św ietni e sprawd zi się jako
Słodka StronaPizza, którą Wam dzisiaj przedstawię, tak naprawdę smakuje jak gigantyczna kluska śląska :) Dlatego też postanowiłam przygotować ją z soczystą grillowaną karkówką i mnóstwem cebuli. Zapraszam do
My Culinary Artosobiście po nią nie sięgam. Jak wspomniałam podstawą musaki jest mięso mielone. Powiem Wam, iż robiłam musakę z każdym rodzajem mięsa i najlepiej sprawdza mi się mięso wołowe. Wieprzowina jest bardzo tłusta i jeśli po nią sięgniecie musicie liczyć się z tym, iż wasza musaka będzie opływać tłuszczem. Jeśli nie przepadacie za wołowiną sięgnijcie po mięso mielone z indyka. Mięso(...)krojoną w plastry oraz czerwone wino. Kontynuować smażenie przez 10 minut. Po 10-u minutach dodać pomidory w puszcze, sól oraz pieprz. Przykryć pokrywką, zmiejszyć ogień na mały i dusić przez 20 minut. Warzywa: na patelnię wlać olej, dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć na średnim ogniu przez 7 minut. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kilku-milimetrowe plastry
mecooksNie wiem jak u Was, ale u mnie sezon grzybowy w zeszłym roku był szczególnie obfity! Nasyciłam się grzybobraniem jak nigdy dotąd! A nic tak nie
KierunekuchniaSkładniki: 5 - 6 plastrów schabu o grubości około 1,5 cm; 200 g świeżych kurek; 1 duża marchewka; 3 średnie cebule; 2 ząbki czosnku; 200
Gospodyni MiejskaCześć Z przygotowywania bitek wieprzowych został mi niewielki kawałek szynki wieprzowej. Posłużył on do przygotowania "chińszczyzny". Szynka wieprzowa "po chińsku" Przygotuj nóż i deskę do krojenia
blog.moje-pasje.infoSezon na młodą kapustę trwa, więc dziś wersja obiadowa z pulpetami. Ten obiad bardzo nam smakował z dodatkiem młodych ziemniaków. Polecam szczególnie na niedzielny obiad bo
Kuchnia domowa AniBiała kiełbasa idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju farsze, ze względu na swój smak i aromat. Robię często roladki z mięsa indyczego
Walijskie Pichceniezapiekana wieprzowina z sosem Ferie, ferie i po feriach. A wraz z ich końcem czas powrotu do domu. Przyznam ze z reguły jest to czas, kiedy robię sobie w duchu rachunek sumienia. A raczej rachunek wszelakich spożywczych zapasów, jakie pozostawiłem w domu przed wyjazdem. Muszę szczerze(...)krążki . Następnie na patelnię, do zeszklonej cebuli dokładamy mięso wieprzowe, smażąc całość na dość dużym ogniu przez siedem, dziesięć minut. Teraz do mięsa dodajemy pomidory z puszki i dusimy na niewielkim ogniu ( pod przykryciem) jeszcze przez dwadzieścia pięć, trzydzieści minut. W tym czasie gotujemy makaron na półtwardo i odcedzamy. Do miski, na tarce o dużych oczkach ścieramy żółty
Miód i pieprzMakaronowe gniazdka z klopsikami Smakowite połączenie makaronu z mięsem mielonym, a wszystko to zapieczone w pomidorowym sosie, pod pierzynką z żółtego sera. Ciekawy i oryginalny pomysł
Blog z Apetytem"No, ale co Ty robisz, się pytam! Co Ty robisz?!""Jak to co, obiad.""Miały być schabowe, a Ty mi tu takie piękne mięso marnujesz!""Jakie
W kuchni Karmel-itkiW ramach wspólnego gotowania przygotowałam pulpety wieprzowe w sosie curry z warzywami. Sos wyszedł bardzo ostry i tylko mnie w domu przypadł do gustu. W przepisie
Czerwień i błękitOd kiedy zobaczyłam w książce Nigelli przepis na szynkę w Coli, wiedziałam że kiedyś upichcę coś podobnego. Długo mi zeszło, bo książki już dawno nie mam
Poezja Smaków - blog kulinarnyniejednej przydrożnej chacie. Ale tylko dotychczas udało nam się trafić dosłownie może trzy razy, tak aby chcieć wrócić jeszcze raz na ten posiłek. Zazwyczaj zamiast wołowiny dodawana jest wieprzowina, placki ziemniaczane czyli jedna z najprostszych rzeczy, a tak często restauracje się na nich "wywalają". Dlatego kiedy przychodzi Lubemu ochota na placki po myśliwsku robię je sama w domu(...)smak. Dodaj wino i poczekaj aż alkohol wyparuje, a do sosu przejdzie smak wina. Podlej 2 szklankami wody, dodaj 1/4 świeżej, posiekanej w kosteczkę, papryki czerwonej, przykryj pokrywką i duś godzinę, do miękkości mięsa. Musi być idealnie miękkie. Dodaj wodę z ogórków, zaostrzy ona smak sosu zagotuj. Mąkę pszenną wymieszaj z 1/4 szklanki wody, wlej do sosu i zagotuj, dopraw
SMYKWKUCHNI