wegetarianskiego - 1765 przepisów (strona:12/118)

Andrzejkowe szybkie przysmaki 222

Piwoszki, czyli zapiekane pierożki z ciasta piwnego z farszem szpinakowym Nuggets'y z sosem musztardowo-miodowym Zupa serowa po studencku Na zimno: Sałatka z boczkiem i jajkiem Tortilla wegetariańska z pasta z czerwonej fasoli Łososiowa przekąska na szybko Na słodko: Błyskawiczny jabłecznik sypany Skubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocami Gruszka Moniki, czyli tarta z gruszką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Leczo z kiełbasą i cukinią 114

Węgrów leczo to zupełnie pospolity posiłek, który potrafi przyrządzić każdy. Można je podawać w połączeniu z mięsem i dodatkami, takimi jak ryż, jednak samo w sobie stanowi danie prawie wegetariańskie. Prawie, gdyż przyrządzane jest na bazie słoniny, której używa się jako produktu podstawowego do wszystkich potraw przyrządzanych w kociołku, a do takich zalicza się leczo. Wegetarianie lub osoby dbające

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak po grecku z kuskusem, warzywami i tzatzikami 336

Choć kuskus powszechnie uznawany jest za kaszę, w rzeczywistości jest bardzo podobny do makaronu. Ze względu na to, że jest bogaty w białko, jest cennym produktem w diecie wegetariańskiej. Jego ziarenka powstają z połączenia mąki z pszenicy durum oraz wody. Początkowo uznawany był za odpad powstający w wyniku mielenia ziaren pszenicy. Z czasem jednak zyskał na popularności i stał się

Smakowity Blog Kulinarny
Dynia duszona- zucca 163

                                          SKŁADNIKI 1kg dyni 1 cebula

zielonacukinka
Dyniowe risotto- risotto alla zucca 236

Dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie risotto czyli ryż z dynią  SKLADNIKI 300g dyni 400 g ryżu 1 l bulionu warzywnego

zielonacukinka
Szpinak z białym serem mozzarella- spinaci con mozzarella 128

SKŁADNIKI 1 kg szpinaku ( świeży lub mrożony ) 150 g białego sera mozzarella sól oliwa z oliwek por 4 łyżki tartego sera Parmezan SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na głębokiej

zielonacukinka
Makaron kokardki z dynią 168

SKŁADNIKI 300 g dyni 3 łyżki oliwa z oliwek kawałek pora papryczka chili nać pietruszki 500 g makaronu kokardki sól SPOSÒB PRZYGOTOWANIA Do garnka wlać oliwe

zielonacukinka
Wędzona mozzarella zapiekana w liściach cytryny ( provola al limone ) 148

SKLADNIKI 500 g wędzonego białego sera mozzarella 16 świeżych liści cytryny ( tylko  ekologiczne ) wykałaczki   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić biały ser na szerokie plastry i przy

zielonacukinka
Makaron penne z pesto bazyliowym ze słoiczka -pasta con pesto 280

Dzisiaj kolejny przepis z mojej domowej kolekcji szybkich obiadów. W sklepie można kupić wiele rodzajów gotowego pesto do makaronu, ale jak wiadomo w zależności od producenta

zielonacukinka
Frittata z fasolki szparagowej 218

Coś w stylu omleta z dodatkiem warzyw. . . Często zdarza się, że przygotowane przez mnie warzywne dodatki do obiadu nie są zjedzone w całości i nikt nie

zielonacukinka
Indonezyjskie samosy z jogurtowym sosem miętowym 190

włożony w gotowanie czas. Poza tym, dania kuchni indonezyjskiej są zdrowe i doskonale rozgrzewają w chłodne dni.  Jednym z tych dość czasochłonnych dań są samosy, czyli indonezyjskie pierożki wegetariańskie lub z mięsnym farszem. Klasycznie używa się do nich ciasta filo, które dostępne jest w dobrych supermarketach. Można jednak zrobić ciasto samemu. Ja postanowiłam użyć gotowego. Potrzebne

W poszukiwaniu inspiracji
Surówka z czerwonych buraków 245

Surówka z czerwonych buraków... Szybka, prosta w wykonaniu i smaczna. Idealna do mięs, ryb i potraw wegetariańskich. Pyszne połączenie startych buraków i cebuli. Smaczego! Składniki: Słoik wiórków z buraczków czerwonych (waga bez zalewy 350g); 1 mała, biała cebula; 2 łyżki oleju; 1/2 łyżki octu lub soku z cytryny (opcjonalnie) Sól; Pieprz. Sposób wykonania: Wiórki z buraczków odsączyć z zalewy

Gospodyni Miejska
Sałatka z białej fasoli i granatu 176

soczystymi pestki granatu. Do tego żywo zielone blanszowane warzywa oraz dresing podkręcony anchois. Dla mięsożerców z plastrami gęsi (dobrze smakuje też z kaczką i grillowanym kurczakiem), w  wersji wegetariańskiej bez gęsi i anchois w dresingu. Czas przygotowania: 15 minut Porcje:2     Składniki: 1 puszka białej fasoli, 1 granat, 3 liście jarmużu, 10 brukselek, Płatki chili, ½ łyżeczki soli

SzczyptaSmaQ
Leczo z wędzoną kiełbaską sojową 177

Danie typowo wegetariańskie dla miłośników duszonych warzyw z dodatkiem ostrego smaku. Idealne na jesienną-zimową pogodę. W roli głównej kiełbaski sojowe wędzone. Składniki: 2 porcje 2 kiełbaski sojowe wędzone 1/2 cukinii 1 marchew 1 pomidor 1 papryka czerwona 3 pieczarki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, pieprz cayenne

Truskawkowa Fiesta
Kotlety z selera 175

Pyszne i proste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki  bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia. składniki: 2 duże selery 2 jajka mąka do panierowania majeranek sól, pieprz bułka tarta i siemie do panierowania olej do smażenia Selery oczyścić i ugotować, moje po ugotowaniu i obraniu ważyły 700 g. Następnie obrać

Monia miesza i gotuje