Nie dojrzałam jeszcze do weganizmu, do wegetarianizmu też zresztą nie ale jem coraz mniej mięsa i bardzo mi z tym dobrze. Szukam, szperam
Dzieje kuchennej WiewióryRadośnie pomarańczowe kluski z pieczonego batata i dyni z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Smakują wyśmienicie z pomidorami i pieczonym bakłażanem. Trochę czosnku podkreśla delikatny smak klusek
KucharzycaNie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam przeróżne sosy i dipy! Od podstawowych, przez słodko-kwaśne, aż po czasem bardzo dziwaczne. Z dobrym sosem każdy posiłek
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńZnalazłam idealny, najprostszy i najszybszy chleb! Chleb z kaszy gryczanej! I nawet nie uwierzycie, ale za gotowaną kaszą nie przepadam i zwykle jej unikam. Za to
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńRyżu zapiekanego z jabłkami i cynamonem chyba nie muszę nikomu przedstawiać :)) To klasyk w kuchni, wspomnienie mojego, jak i pewne wielu z Was, dzieciństwa... Moja Mama
Słodko-Słony Świat IlonyPotrawka z serii ,,najsmaczniejsze potrawy stworzone z lodówkowych resztek". A uwierzcie, że takie są zawsze najlepsze. W roli głównej wystąpiła dzisiaj zapuszkowana
Kuchnia ElliePieczone bakłażany - połączenie kuchni arabskiej i żydowskiej. Będzie pysznie - obiecuję! Bakłażany w kuchni to zdecydowanie znak, że lato minęło. Jak zwykle za szybko i było za
SMYKWKUCHNIJeśli myślimy o tematyce kulinarnej w grach wideo to jednym z pierwszych skojarzeń jest tytuł Don’t Starve. Gra skupia się na przetrwaniu w pełnej niebezpieczeństw
Nerds KitchenTo był kulinarnie bardzo inspirujący dzień. Kolega przyniósł do pracy drugie śniadanie, którym mnie poczęstował. Tak mi zasmakowało, że postanowiłam wykorzystać podobne składniki i przyrządzić
Dzieje kuchennej WiewiórySezon na świeże grzyby, więc obowiązkowo musi być z nich zupa..
Ugotujmy CośStała sobie miska na blacie. – Kiedy zdążyłaś zmielić mięso? – (w tym momencie rozlega się mlaskanie przy oblizywaniu łyżki) – Mmm ten pasztet taki dooobry… No i
Karo in the KitchenBulgur (tur. Bulgur, arab. برغل) – rodzaj kaszy z ziaren pszenicy, najczęściej pszenicy twardej, sporządzony z gotowanych i następnie wysuszonych ziaren zboża, często używany w kuchni tureckiej
mojewypiekiinietylkoPewnego pięknego dnia mój kolega z pracy przyniósł mi na spróbowanie makaron z sosem. Nie raz jadłam połączenie bakłażana i pomidorów ale tutaj znalazły się
Dzieje kuchennej WiewióryMiesiące wakacyjne to niewątpliwie, czas na weki. Nasze babcie, mamy a teraz my kultywujemy tą tradycję, która na chwilę obecną przechodzi renesans. Wekowanie stało się po
SMYKWKUCHNI