Czerwona kapusta jest przeze mnie uwielbiana, dlatego bardzo często ją przygotowuję. Idealnie pasuje do ryby, placków ziemniaczanych lub drobiowego mięsa. Składniki: mała główka czerwonej kapusty
KukuleczkiJedną kawę miętową na blogu już mam. Pamiętacie? Taką z cukierkami ;) Ale ta, którą dziś zaprezentuję jest zupełnie inna! Po pierwsze - zbożowa! INKA - mój smak dzieciństwa
Kolorowy PrzepisownikGroch z kapustą czy kapusta z grochem? Jaka jest różnica? Otóż groch z kapustą pochodzi z Kujaw i jest wpisany na
To co kochamAjwar, cukinia i bakłażan. Ser feta i ryż arborio. Trochę Grecji, trochę Serbii, trochę Włoch. Prosta zapiekanka wegetariańska. Przenikające się smaki warzyw i kremowy ryż idealnie
KucharzycaMamy jakiś "mięsny" czas. Czy mi się to podoba czy nie zawsze na pytanie o to co by zjedli rodzina odpowiada "kotlet", lasagne czy inne danie
Dzieje kuchennej WiewióryJarskie danie dietetyczne, czyli gulasz z cieciorki z papryką i brokułami. Cieciorka znana jest również jako ciecierzyca , mi osobiście smakuje jak groch
To co kochamBardzo smaczne pieczone papryki z nadzieniem z kaszy kuskus, fasolki szparagowej i sera tofu. Danie to poznałam na warsztatach z
To co kochamBataty to słodkie ziemniaki. Mają delikatny smak i pieką się bardzo szybko, szybciej niż zwykłe ziemniaki. Zaliczane są do najbogatszych w składniki
To co kochamSzparagowego szaleństwa ciąg dalszy… tym razem na zimno, w sałatce z pomidorem i papryką w musztardowym sosie winegret. Szybkie, orzeźwiające
To co kochamTaką zaskakującą desero-sałatkę jadłam często na Węgrzech! Słodki, podchmielony melon z pachnącą, świeżą miętą, mocno oziębiony, niezwykle orzeźwiający! Jeśli nie macie pod
To co kocham