wegańskie - 10389 przepisów (strona:478/693)

Tajska zupa dyniowa 135

Pysznych zup z dyni jest całe mnóstwo a ja dziś zapraszam na tajską wersję. Pomysł ściągnęłam od Marty Dymek, która wróciła świeżo z wojaży po Azji

Moje Małe Czarowanie
Toskańska zupa pomidorowa 267

Jesienną i zimową porą pogoda nas nie rozpieszcza, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby w naszej kuchni nie sprawić sobie potraw, które przypomną nam odrobinę

Bananowe Pole
Prosta sałatka z czarną quinoą, świeżą kolendrą i ostrą papryczką 117

Niby nic nadzwyczajnego, ot taka sobie prosta sałatka z kilku składników, które akurat miałam pod ręką, ale za to dzięki tym smakowi quinoy, ostrej papryczki i

Quinoa Raz!
Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym w listopadowej piekarni 138

W listopadowej piekarni Amber przyszła kolej na bułki, które wybrała i przetestowała dla nas Kasia, Autorka bloga Posadzone i Zjedzone . Są one inspiracją ze strony King

Weekendy w domu i ogrodzie
KREM DYNIOWY 180

   Zawsze przygotowywałam zupę dyniową pikantną. tak przygotowałam ją pierwszy raz i tak już zostało... Ostatnio miałam okazję spróbować krem dyniowy lekko słodki i choć

Smaczne Zdrowe
"RYBNE" KOTLECIKI Z TOFU 164

Wegetariańskie kotlety i pasztety często przyjmują mięsne nazwy, jednak ich smak przeważnie nie ma nic wspólnego z mięsem - jedynie wizualnie je imitują. Z tymi kotlecikami jest

Kasia Sarna
Barszcz czerwony na zakwasie 162

Barszcz czerwony - zupa idealna na święta jak i w chłodne dni, ponieważ jest lekko pikantna, ostra oraz czosnkowa w smaku. Barszcz czerwony idealnie smakuje podany z

Ugotować
Kisiel wiśniowy 97

Najlepszy kisiel to kisiel domowy, pachnący owocami. Przygotowuj e się go szybko, niemal tak szybko jak z torebki. A jest o niebo pyszniejszy. Przygotowałam dzisiaj kisiel

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Szarlotka jaglana (bez jajek, bez mąki, bez glutenu) 172

Przepyszna w smaku szarlotka, która jest przy okazji zdrowszą wersją popularnej i lubianej szarlotki. Bez jajek, bez mąki, bez glutenu z żadnego innego składnika, a więc

Kolorowy Przepisownik
Kapusta stożkowa 206

Kapusta stożkowa jest łatwiejsza w uprawie i lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście

Qlinarnie i Qlinarnie
Pieczona dynia piżmowa faszerowana pęczotto z pieczarką brunatną 115

J esień lubię przede wszystkim za dwie rzeczy: piękne kolory spadających liści oraz oczywiście dynie. Te drugie towarzyszą mi w kuchni od późnego lata po Boże

Food Square
Pasta kanapkowa na różowo z quinoy, fasoli i buraczków 137

Banalnie prosta pasta kanapkowa. Ja używam do niej buraczków ze słoika od mamy, ale jeśli takich domowych nie macie to wystarczy ugotować buraka i po kłopocie

Quinoa Raz!
Marchewkowo- szpinakowe curry z aromatycznym ryżem 139

Polskie zupy są dla Miśków, makarony dla Miśki małej, a curry to moje ulubione dania. W każdym tygodniu u nas to wygląda podobnie: zupa, makaron, kasza

greenscarf
Grillowany bakłażan z granatem 166

Bardzo smaczny bakłażan, często jest niedoceniany przez nas. Ma w sobie wiele składników odżywczych i warto go zajadać. Grillowany bakłażan jest pyszny a pestki granatu podkreślają

Moje Małe Czarowanie
Bulion warzywny z pieczarkami 161

Buliony warzywne to podstawa wielu zup czy sosów. Często je lekceważymy, zastępując wodą lub – co gorsze – bulionem w kostkach (jeśli już musicie, używajcie tych

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania