mojprzepisna.pl | Batony energetyczne Batoniki jakie zrobiłam specjalnie na rajd rowerowy, dla pokrzepienia małych i dużych uczestników. Są dość słodkie, pełne suszonych owoców, orzechów i płatków owsianych
moj przepis naChyba już pozostaniemy przy jesiennych smakach. Pasternak + gruszki + koniak. Z tego musiało wyjść coś dobrego – wyszła przepyszna zupa! Do przygotowania zupy potrzebujemy: 500 g
Szybko Tanio SmacznieMoja Miśka uwielbia wszelkie zielsko jakie namiętnie uprawiam w doniczkach i to w tak dziwacznych konfiguracjach, że na wet mi się słabo robi, na przykłada najpierw
greenscarfNazwa tej zupy ciut przewrotna, bo w zamiarze było użycie selera, ale wyrósł mi tak mikruśny, że wydłubałam z ziemi skorzonerę, która jest podobna w smaku
greenscarfNie jest tak puszyste, jak klasyczne ciasta. Brak puszystości kompensuje smakiem i aromatem. Pachnie cynamonem, w smaku słodko-kwaśne. Całkiem nowe, wyśmienite doznanie. Mi najbardziej smakuje
KucharzycaPIECZONE KASZTANY to przekąska, która od zawsze kojarzy nam się... Artykuł Pieczone kasztany pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECaponata pochodzi z Sycylii i standardowo jest daniem z samych warzyw, przede wszystkim z bakłażana. Jako taki przypomina ewidentnie ratatoiulle czy peperonatę . Różni się jednak od
Kulinarna PokusaSkładniki: marchewka ananas jabłko pomarańcza szpinak seler naciowy Wszystkie warzywa i owoce wylądowały w sokowirówce. Super smak:)
nietadietaZupa fasolowa z warzywami Składniki: 150 g białej fasolki 100 g czerwonej fasolki 3 marchewki 4 ziemniaki 1 pasternak seler naciowy por 2 ząbki czosnku natka
nietadietaPłynne czwartki Po wakacyjnej przerwie jestem pełna energii i rządna wypróbowania nowych przepisów. W pierwszej kolejności chciałabym zaproponować bardzo smaczną i aromatyczną zupę kokosową z czerwonej
Codzienne GotowanieW takie jesienne dni jak już obecnie mamy nic tak nie smakuje, jak aksamitne curry. Namiętnie będe teraz uzywac dyni i jarmuży, bo mam go całkiem
greenscarfCzasem trzeba zrobić coś słodziutkiego ;) W tym deserze wbrew pozorom nie ma ani cukru, ani czekolady. Słodyczy i kolor to zasługa daktyli, karobu i przypraw ;) Z
Quinoa Raz!Kiedy przedstawiałam Wam sok z dyni (a będzie to już ponad dwa lata temu), obiecywałam sobie, że kupimy wyciskarkę do soków. Przeglądaliśmy wtedy oferty, porównywaliśmy ceny
Gotuj z Blue RavenPasta Składniki: biała fasola słonecznik oliwa z oliwek suszone pomidory sól Namoczoną fasolę (najlepiej przez całą noc) ugotowałam do miękkości. Słonecznik uprażyłam. Do fasoli dodałam słonecznik
nietadietaPomysł Rafała: pod koniec gotowania dodajcie do zupy 1-2 łyżeczki kuminu. Przepis na zupę znajdziecie tutaj . Świetnie rozgrzewa w taką pogodę. The Opposite (season 5
Qlinarnie i Qlinarnie