Nawet największy przeciwnik słodyczy skusi się czasem na coś pysznego,... Artykuł Surowe batony kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECIECIERZYCA W SOSIE POMIDOROWYM to jedno z klasycznych dań kuchni... Artykuł Ciecierzyca w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENiektórzy z Was już dobrze wiedza, jak uwielbiam eksperymentować i testować nowe ciekawe składniki. Jakiś czas temu w mojej kuchni zagościł czarny czosnek, który podbił moje
Quinoa Raz!T ymi ciastkami z amarantusa skradłem już serce niejednego ciastkożercy. Przepis na nie powstał przez przypadek podczas jednego kulinarnego konkursu, kiedy to dostałem skrzynkę z kilkoma
Food SquareSzybkie koktajle z quinoą już na stałe zagościły w moim domowym menu. Tym razem mam dla Was przepis, który wymyśliłam w Peru, żeby maksymalnie wykorzystać moją
Quinoa Raz!W moje ręcę wpadła nowość od wydawnictwa Marginesy - książka autorstwa Katarzyny Meller "W kuchni mamy i córki". Nie jest to lektura poświęcona kuchni roślinnej
Kasia SarnaTaki koktajl to wielka bomba witamin! Nie tylko dodaje mnóstwa energii, ale także ładuje nasz organizm wieloma składnikami - ważnymi dla naszego organizmu! Dużo mogłabym napisać o
Di gotujeKolejny banalny i prosty przepis na śniadaniową pastę, która składa się właściwie z dwóch składników - tofu i suszonych pomidorów, a jej wykonanie zajmuje tyle, co przeczytanie
Bananowe PoleTofu samo w sobie nie jest szczególnie aromatyczne. Znamy jednak... Artykuł Smażone marynowane tofu pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMiałyśmy z Nina dylemat, bo ona chciała na obiad makaron a ja zupę, no to zrobiłam zupę z makaronem. Wiem, że można kupić jeszcze w sklepach
greenscarfMiałam ostatnio apetyt na chałkę, a ponieważ nigdy nie robiłam jej samodzielnie, postanowiłam wziąć się za pieczenie. Poszukiwałam przepisu w Internecie i tak trafiłam na chałkę
Kasia SarnaNie ma nic lepszego u progu zimy, jak rozgrzewająca gęsta zupa i to najlepiej z orientalną nutą, która przywodzi na myśl cieplejsze zakątki naszego globu ;) Mam
Quinoa Raz!Faza na kaszę jaglaną trwa – tym razem jagielnik z ciasteczkami oreo. Bardzo efektowny, nie za dużo pracy, a jaki pyszny! Inspiracja od Veganbandy (przepis zmieniony, maksymalnie
Qlinarnie i QlinarnieCaponata zwana jest też sycylijskim bigosem. Jak pisze Marta Dymek na swojej Jadłonomii : "O caponacie można napisać książkę, nie wiadomo do końca skąd się wzięła
Moje Małe CzarowanieDziś przesyłam przepis prosto z ojczyzny quinoy ;) Nie mam tu zbyt dużo czasu na gotowanie, ale nie byłabym sobą, gdybym będąc w Peru, nie stworzyła czegoś
Quinoa Raz!