Zawsze przygotowywałam zupę dyniową pikantną. tak przygotowałam ją pierwszy raz i tak już zostało... Ostatnio miałam okazję spróbować krem dyniowy lekko słodki i choć
Smaczne ZdroweWegetariańskie kotlety i pasztety często przyjmują mięsne nazwy, jednak ich smak przeważnie nie ma nic wspólnego z mięsem - jedynie wizualnie je imitują. Z tymi kotlecikami jest
Kasia SarnaBarszcz czerwony - zupa idealna na święta jak i w chłodne dni, ponieważ jest lekko pikantna, ostra oraz czosnkowa w smaku. Barszcz czerwony idealnie smakuje podany z
UgotowaćNajlepszy kisiel to kisiel domowy, pachnący owocami. Przygotowuj e się go szybko, niemal tak szybko jak z torebki. A jest o niebo pyszniejszy. Przygotowałam dzisiaj kisiel
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepyszna w smaku szarlotka, która jest przy okazji zdrowszą wersją popularnej i lubianej szarlotki. Bez jajek, bez mąki, bez glutenu z żadnego innego składnika, a więc
Kolorowy PrzepisownikKapusta stożkowa jest łatwiejsza w uprawie i lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście
Qlinarnie i QlinarnieJ esień lubię przede wszystkim za dwie rzeczy: piękne kolory spadających liści oraz oczywiście dynie. Te drugie towarzyszą mi w kuchni od późnego lata po Boże
Food SquareBanalnie prosta pasta kanapkowa. Ja używam do niej buraczków ze słoika od mamy, ale jeśli takich domowych nie macie to wystarczy ugotować buraka i po kłopocie
Quinoa Raz!Polskie zupy są dla Miśków, makarony dla Miśki małej, a curry to moje ulubione dania. W każdym tygodniu u nas to wygląda podobnie: zupa, makaron, kasza
greenscarfBardzo smaczny bakłażan, często jest niedoceniany przez nas. Ma w sobie wiele składników odżywczych i warto go zajadać. Grillowany bakłażan jest pyszny a pestki granatu podkreślają
Moje Małe CzarowanieBuliony warzywne to podstawa wielu zup czy sosów. Często je lekceważymy, zastępując wodą lub – co gorsze – bulionem w kostkach (jeśli już musicie, używajcie tych
Moja DelicjaPieczarki z moje własnej uprawy postanowiłam oprawić najprościej jak się da, tak aby nie zagłuszać ich smaku. Miśka jakoś dziwnie zawsze podchodzi do jedzenia „nie
greenscarfPrzepis na tę zupę znalazłam w książce A.Mielczarek " Jak schudnąć po 40? ". Gdy zobaczyłam dodatek pomarańczy, pomyślałam, że zupa wyjdzie słodka, ale byłam w
Kasia SarnaPrzepis podkradłam teściowej ; ) I po raz kolejny się nie zawiodłam, bo w naszych kuchniach nie ma miejsca na nudę. Taka też jest ta zupa, która
Szybko Tanio SmacznieDzisiaj zachęcam Was do przygotowania domowego zakwasu buraczanego. Mocno czerwonego, lekko winnego, a zarazem słodkiego w smaku. Idealnego do picia jak i przygotowania czerwonego barszczu
Ugotować