Pomysł dobry, jak każdy inny, gdy przychodzi zrobić w lodówce inwentaryzację. To, co traci świeżość, co mogłoby się zmarnować, stracić termin przydatności. To wszystko może trafić
KucharzycaKluski śląskie to taki wynalazek, który znają chyba wszyscy. Małe kluseczki z dziurką na sos. Miękkie, puchate i spróbuj zrobić inaczej niż na Śląsku, to zaraz
ladykitchenJeżeli jesteście zwolennikami domowych mieszanek przypraw jak i wyrobów to zachęcam do przyrządzenia jarzynki, tzw. wegety. Poniższa przyprawa będzie idealna jako dodatek do zup, sosów lub
UgotowaćChleb do październikowej Piekarni Amber wybrała Małgosia z A kacjowego bloga . Napisała, że uważa ten chleb za ... prosty i wdzięczny wypiek... W pełni się z
Codziennik KuchennyMój Misiek zawsze się ze mnie nabija, że im bardziej nieznane nasiona znajdę w sklepie ogrodniczym tym większa pewność, że je kupię i to będzie rosło
greenscarfDzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Przedstawiam wam więc jeden z moich ulubionych sosów do niego. Moje pesto jest jedną z popularnych wersji pesto bazyliowego. Orzeszki pinii
Polska ZupaOstatnio w modzie są zupy kremy, jednak ja zdecydowanie preferuję te z kawałkami warzyw. Dziś wrzucam przepis na jesienny, delikatny krupnik: Czytaj więcej »
Kasia SarnaNo co ja mogłam robić w niedzielę? No co, jak nie ciasteczka dla Miśki do szkoły. Tym razem nikt mi nie wyżarł wiśni z kompotu (cwaniaki
greenscarfTuż po jesiennych zbiorach warzyw wykopanych przed zimą małe jadalne korzenie wykorzystuję do typowego polskiego dania, jakim jest ryba po grecku. Małe okazy za chwilę zwiędną
Weekendy w domu i ogrodzieKolejne niedzielne śniadanko, tym razem z soczystą brzoskwinią, jagodami goji i suszoną morwą. Mam nadzieję, że ten zestaw Wam się podoba. Miłego dnia :) Składniki: 8 łyżek
Quinoa Raz!Oj nie ma grzybów w lasach, przynajmniej tych w moich okolicznych. Za to jest prawdziwy urodzaj kani. Znudziły mi się kanie opiekane w panierce, dlatego postanowiłam
Bon Appetit MałgorzatyChili z soczewicą, to potrawa bardzo sycąca i rozgrzewjąca. Podaje się ją z ryżem lub pieczywem. Na moim blogu znajdziecie przepis na Chili sin carne i
Codziennik KuchennyTak jak zapowiadałam w poprzednim wpisie, publikuję dziś przepis na kuskus z warzywami. Nie jest to typowy kuskus, ale z kukurydzy. Jest on otrzymywany z kruszonych
Kasia SarnaWreszcie nadeszła pora, kiedy w zimne dni nachodzi nas ochota... Artykuł Grzany cydr pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPyszne buraczki na zimę, marynowane z czosnkiem, delikatne, świetne do kanapek, sałatek, do obiadu. Idealne są te najmniejsze, ale jeśli mamy duże to możemy je pokroić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie