Idealne śniadanie? Świeże pieczywo z chrupiącą skórką, domowa konfitura, biały ser, kubek kawy z mlekiem. Tak! To lubię! I ze wszystkich sił będę Was przekonywać do
Smakowity Blog KulinarnyMiśka zjadła soje ciacha, które miały być na cały tydzień do szkoły już we wtorek (ciut pomógł jej tata), więc postanowiłam zrobić jej psikusa i upiec
greenscarfNa drzewie już prawie ani śladu po śliwkach a mnie się przypominało, że jakiś czas temu robiłam wege smalczyk. Wg mnie jest o niebo lepszy
Bon Appetit MałgorzatyDziś koktajl w sam raz na początek jesieni. Trochę quinoy, trochę mleka kokosowego, śliwki, brzoskwinia, czyli wszystko co mam pod ręką o tej porze roku :) Na
Quinoa Raz!Dla tych co lubią ciecierzycę mamy fajny przepis z książki „Minimalist Baker” z kremowym sosem i dużą dawką przyprawy garam masala, która nadaje
Kuchenne WariacjeNie wiem jak u Was, ale w mojej części kraju można się jeszcze cieszyć kwiatami, więc w ogrodzie rodziców zebrałam płatki pięknie pachnącej róży które wykorzystałam
Quinoa Raz!Moja Miśka ostatnio mnie zaskakuje, bo rozsmakowała się w daniach na które dotychczas nawet nie chciała spojrzeć, na to wychodzi, że faktycznie można nauczyć dzieciaka smaku
greenscarfmojprzepisna.pl | Batony energetyczne Batoniki jakie zrobiłam specjalnie na rajd rowerowy, dla pokrzepienia małych i dużych uczestników. Są dość słodkie, pełne suszonych owoców, orzechów i płatków owsianych
moj przepis naChyba już pozostaniemy przy jesiennych smakach. Pasternak + gruszki + koniak. Z tego musiało wyjść coś dobrego – wyszła przepyszna zupa! Do przygotowania zupy potrzebujemy: 500 g
Szybko Tanio SmacznieMoja Miśka uwielbia wszelkie zielsko jakie namiętnie uprawiam w doniczkach i to w tak dziwacznych konfiguracjach, że na wet mi się słabo robi, na przykłada najpierw
greenscarfNazwa tej zupy ciut przewrotna, bo w zamiarze było użycie selera, ale wyrósł mi tak mikruśny, że wydłubałam z ziemi skorzonerę, która jest podobna w smaku
greenscarfNie jest tak puszyste, jak klasyczne ciasta. Brak puszystości kompensuje smakiem i aromatem. Pachnie cynamonem, w smaku słodko-kwaśne. Całkiem nowe, wyśmienite doznanie. Mi najbardziej smakuje
KucharzycaPIECZONE KASZTANY to przekąska, która od zawsze kojarzy nam się... Artykuł Pieczone kasztany pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECaponata pochodzi z Sycylii i standardowo jest daniem z samych warzyw, przede wszystkim z bakłażana. Jako taki przypomina ewidentnie ratatoiulle czy peperonatę . Różni się jednak od
Kulinarna PokusaSkładniki: marchewka ananas jabłko pomarańcza szpinak seler naciowy Wszystkie warzywa i owoce wylądowały w sokowirówce. Super smak:)
nietadieta