Zdrowa SOCZEWICA Z PIECZARKAMI I JARMUŻEM świetnie nadaje się do... Artykuł Soczewica z pieczarkami i jarmużem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWiecie, że jestem zwolenniczką prostej kuchni, czyli minimum nakładu a maksymalny efekt. Takie jest właśnie dzisiejsze danie. Początkowo chciałam do niego dodać kaszę, ale okazało się
greenscarfDawno nas nie było ale i pracy trochę i leń mega duży. A w tak zwanym międzyczasie wyjazdy różne i sporo skubania: to tu, to tam
slodkokwasnaplLubię wszelkie sałatki i surówki, ale nie lubię tej zabawy w krojenie, siekanie, tarcie itp. Jestem leniwa w kuchni i jeżeli mogę to idę trochę
Szybko Tanio SmacznieTen przepis mamy w domu od lat. Najlepszy domowy keczup jaki jadłam! Aromatyczny dzięki dodanym przyprawom. Samo przygotowanie jest krótkie, wystarczy pomidory wraz z cebulą przekręcić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieTradycyjny, arabski dip z opiekanego bakłażana z dodatkiem sezamowej pasty... Artykuł Baba ghanoush pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDzisiejsze ciacha są miękkie w środku i z pełną odpowiedzialnością twierdzę, że śmiało wytrzymają tydzień w puszce, a przynajmniej mam nadzieję, że wystarczą do piątku. O
greenscarfDomowe SUSZONE POMIDORY zalane ziołową oliwą są zdecydowanie pełniejsze smaku... Artykuł Suszone pomidory pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZaczęła się jesień czyli mój ulubiony okres blogerski. Zimne wieczory, w łóżku, z zieloną zimową herbatą najbardziej mnie inspirują. W głowie rodzi się masa pomysłów na
CzarnawisienkaSos chimichurri to nie tylko świetny dodatek do steków, super sprawdza się do różnego rodzaju placuszków i przystawek, a jak mi go za dużo zostaje to
Quinoa Raz!KARMELIZOWANA BRUKSELKA Z DYNIĄ, orzeszkami pekan i suszoną żurawiną to... Artykuł Karmelizowana brukselka z dynią pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERozpoczął się czas zamykania w słoikach letnich smaków. A jesienią i zimą w paskudne poranki, będziemy poprawiać sobie nastrój kanapką z cudnie pachnącą konfiturą. Nie zrobiłam
Codziennik KuchennyPrzepyszne przetwory na zimę są specjalnością moich rodziców. Tradycja rodzinna nie ginie, skrzętnie spisuję te przepisy i staram się dorównać kunsztowi rodzicieli;) Sałatka z ogórków należy
Codziennik KuchennyKilka tysięcy odsłon przepisu na sałatkę z ogórków na zimę (wpis poniżej) uświadomiło mi, że nadeszła pora na przepisy ,,słoikowe". Zdjęcia tych uroczych grzybków czekają na
Codziennik KuchennyChili sin carne, to chili bez mięsa. Wegetariańska wersja chili jest bardzo aromatyczna i o wiele mniej kaloryczna niż jej klasyczne wydanie ( przepis tutaj ). Pamiętajcie, aby
Codziennik Kuchenny